Greenchoice contractcheck

Energie vergelijken

Heb je een aanbod gekregen van een andere energieleverancier of ben je op zoek naar een nieuw energiecontract? Dan wil je natuurlijk een goede vergelijking kunnen maken. Want hoe weet je of groene stroom wel echt groen is? En ben je onder aan de streep echt voordeliger uit? Zo’n vergelijking lijkt ingewikkelder dan het is. Met onderstaande tips wordt energie vergelijken voor jou een fluitje van een cent.

Inhoudsopgave

Tip 1: Vergelijk de juiste tarieven met elkaar

Een groot deel van je energierekening bestaat uit overheidsheffingen. Die zijn bij alle energieleveranciers gelijk. Vergelijk daarom altijd alleen het leveringstarief (exclusief overheidsheffingen) en de vaste leveringskosten met elkaar.

Tip 2: Controleer op welk verbruik het aanbod is gebaseerd

Een energieleverancier kan je soms een aanbod doen die voordeliger lijkt, omdat het aanbod is gebaseerd op een lager verbruik van stroom en gas. Kijk daarom goed of het aanbod overeenkomt met je werkelijke verbruik. In Mijn Greenchoice of de Greenchoice app bekijk je direct jouw jaarverbruik.

Tip 3: Zijn er aanvullende kosten?

Vaak zijn er extra kosten verbonden aan het vroegtijdig opzeggen van je contract of bijvoorbeeld bij het doorgeven van een verhuizing. Houd hier rekening mee in je vergelijking.

Tip 4: Bekijk hoe de stroom wordt opgewekt

Is groene stroom wel echt groen? Bij Greenchoice hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wij verzekeren je dat we 100% groene stroom inkopen, opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals wind en zon. En onze stroom komt altijd uit Nederland. Bekijk hoe groen de energieleverancier scoort in het onderzoek van de Consumentenbond.

Tip 5: (Hoe) beperkt de energieleverancier de klimaatimpact van je gasverbruik?

Sommige leveranciers compenseren jouw gasverbruik niet. Anderen kopen certificaten in om het gasverbruik van hun klanten te compenseren. Zelf geloven wij in een duurzamere oplossing. Om de klimaatimpact van het gasverbruik van onze klanten te beperken, combineren we het leveren van aardgas met het herstellen van natuur en het aanplanten en beschermen van bos. Dit doen we internationaal, maar ook gewoon in Nederland.

Tip 6: Lees recensies op internet

De mening van klanten zegt veel over de service die je kunt verwachten. 

Tip 7: Laat ons je contract checken

Wij checken je aanbod voor je op tarieven, service en duurzaamheid. Bekijk hiervoor onze contactopties

Veelgestelde vragen

Neemt Greenchoice opzegboetes van andere leveranciers over?

Als je een vast contract afsluit met een leverancier en dit voortijdig verbreekt, pleeg je contractbreuk en lijdt de leverancier mogelijk inkoopverlies. Daarom mag deze leverancier je een opzegvergoeding (boete) in rekening brengen.

Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Dan is het mogelijk dat er een opzegvergoeding in rekening wordt gebracht. Dit staat duidelijk in je contractvoorwaarden vermeld.

Greenchoice is een voordelige leverancier. Het kan dus soms de moeite lonen toch jouw huidige contract open te breken, omdat je het boetebedrag met jouw nieuwe contract terugverdient!


Heeft dit antwoord geholpen?
Ik krijg een voordeliger aanbod van een andere leverancier, hoe vergelijk ik mijn contract?

Heb je een ander aanbod gekregen? Dan begrijpen wij dat je graag wilt weten of het contract dat je nu bij ons hebt, nog wel bij je past. En of het aanbod dat jij hebt gekregen echt zo gunstig is als het lijkt.

Onze adviseurs staan voor je klaar voor het maken van een eerlijke vergelijking. Houd het aanbod bij de hand en neem contact op via onze contactopties.


Heeft dit antwoord geholpen?
Krijg ik een boete als ik voortijdig mijn contract beëindig?

Je kunt je energiecontract opzeggen met een opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Wil je jouw contract voortijdig opzeggen? Dan moet je misschien een opzegvergoeding betalen. Dit staat duidelijk in je contractvoorwaarden vermeld. Die vind je in Mijn Greenchoice of in je contractbevestiging. En als we al gestart zijn met het leveren van energie op jouw adres, kunnen we hier ook kosten voor in rekening brengen.

Wil je weten wanneer je contract afloopt? Je bekijkt de contractduur en de einddatum van je contract eenvoudig via Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Moet ik zelf het contract opzeggen als ik overstap?

Nee, de nieuwe energieleverancier verzorgt de gehele overstap voor je. Je hebt hier geen omkijken naar!


Heeft dit antwoord geholpen?
Waarom hebben jullie een termijnbedrag geïncasseerd terwijl ik al ben overgestapt?

Soms krijgen wij pas kort voor de overstapdatum door dat er een overstap naar een andere energieleverancier gaat plaatsvinden. Als de incasso op dat moment al naar de bank verzonden is, kunnen wij deze incasso niet meer tegenhouden. De incasso en overstap kruisen elkaar.


Heeft dit antwoord geholpen?