100% groene stroom uit Nederland

Aanmelden

Bij Greenchoice kies je voor je huishouden voor 100% Nederlandse groene stroom, tegen een aantrekkelijk tarief. Logisch toch? Maar wat houdt 100% groene stroom precies in?

Direct naar

Wat is groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Deze bronnen zijn anders dan grijze stroom, dat wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals kolen, aardgas en -olie. De voorraad van fossiele brandstoffen is eindig en het gebruik ervan is schadelijk voor het milieu.

Bij Greenchoice kopen we alleen Nederlandse groene stroom voor je in. Dat kun je zien op ons stroometiket. Hierin staat de herkomst van onze groene stroom, samengevat in één helder overzicht. 

Groene stroom van de zon

Ook al staat ons land niet bekend om de vele zonuren, toch kunnen we prima groene stroom opwekken met zonnepanelen. De zon is een bron die een oneindige hoeveelheid energie levert.

Je eigen zonnestroom opwekken

40% van onze klanten wekken zelf stroom op. De investering in zonnepanelen verdien je in 5 tot 7 jaar terug. Een deel van de opgewekte stroom verbruik je direct in jouw woning. De rest lever je terug aan het net. Op de jaar- of eindnota verrekenen we die teruglevering met jouw stroomafname. Lever je meer terug dan je afneemt? Dan krijg je van ons een terugleververgoeding. Zonnepanelen zijn de makkelijkste manier om zelf groene stroom op te wekken. Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel de investering kost?

Groene stroom uit wind

Wind is een van de schoonste manieren om stroom op te wekken, naast zonnestroom. Daarom neemt Greenchoice groene windstroom af van honderden Nederlandse windturbines. Ook investeren we in nieuwe windprojecten.

Bij Greenchoice kies je voor 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor