Groene stroom is voor ons vanzelfsprekend. Bij Greenchoice kies je voor 100% Nederlandse groene stroom, tegen een aantrekkelijk tarief. Dat is goed voor de wereld en goed voor jou. Logisch toch? Ontdek wat écht groene stroom betekent en stap eenvoudig over.

Soorten groene stroom

Wind uit Nederland

100% groene windstroom

Zon uit Nederland

Meer informatie over zonnestroom

Wat is groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Deze bronnen zijn het grote verschil met grijze stroom, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Groene stroom van Greenchoice werkt wel hetzelfde: deze komt gewoon uit je stopcontact en je betaalt er niets extra’s voor. Kies vandaag nog voor groene zonnestroom of windstroom van Greenchoice. 

Groene stroom uit zonne-energie

Hoewel de zon van ons zeker vaker mag schijnen, is ons land prima geschikt om duurzame stroom op te wekken met zonnepanelen. De zon is een onuitputtelijke energiebron die een oneindige hoeveelheid power levert. Wil je meer weten over hoe zonne-energie werkt?

Zelf zonnestroomproducent worden

Tienduizenden Greenchoice-klanten wekken inmiddels zelf stroom op. De investering in zonnepanelen verdienen zij in 7 tot 9 jaar terug. Het grootste deel van de opgewekte groene stroom verbruiken zij zelf. Het andere deel leveren zij via ons aan het elektriciteitsnet voor een interessante terugleververgoeding. Zonnepanelen zijn de makkelijkste manier om zelf groene stroom op te wekken. Duurzaam en dichtbij. Word jij ook jouw eigen energieproducent?

Groene stroom uit windenergie

Wind is een van de schoonste bronnen voor het opwekken van stroom. Daarom neemt Greenchoice met Wind uit Nederland 100% groene windstroom af van honderden Nederlandse windturbines. Ook investeren we in nieuwe duurzame windprojecten. Greenchoice zorgt ervoor dat de windenergie die door circa 300 Nederlandse molens wordt opgewekt direct bij de eindgebruiker terecht komt. Een grote windmolen wekt jaarlijkse voldoende stroom op voor bijna 2000 huishoudens.

Investeer zelf in windenergie

Dankzij WindVangers van Greenchoice wek je jouw eigen windstroom op, zonder dat je er zelf een hele turbine voor neer hoeft te zetten. Hoe dat werkt? Je koopt een stukje van de opgewekte stroom van onze eigen windmolens in het Hartelkanaal en deelt mee in de opbrengst. Zo haal je het maximale uit de wind én lever je een bijdrage aan de verduurzaming van Nederland.

Traceerbare duurzame stroom

Bij Greenchoice is duurzame stroom altijd te herleiden naar de bron, of dit nu zon of wind is. Greenchoice geeft je die zekerheid via de zogeheten garantie van oorsprong. Zo is jouw energie traceerbaar en zie je in jouw overeenkomst waar jouw groene stroom precies vandaan komt. 

Het Greenchoice-stroometiket laat aan de hand van de geleverde stroom over het afgelopen jaar zien uit welke bronnen onze duurzame stroom komt. In het etiket zie je de herkomst van onze groene stroom, samengevat in één helder overzicht. De specifieke stroometiketten per type energiecontract vind je terug in
dit stroometikettenoverzicht en je vergelijkt deze op de tarievenpagina.

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 6705 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg