Projecten in het binnenland

Samen zorgen voor een sterke natuur dichtbij huis

Met projecten in eigen land versterken we de natuur dichtbij huis. Lokaal bijdragen aan de natuur heeft veel voordelen voor iedereen. Ook wordt ons land daardoor beter bestand tegen de effecten van klimaatverandering.  Zo maken we op een relatief klein oppervlak toch veel impact.

Met verschillende partners werken we samen aan de natuur in ons eigen land. Dat doen we met de aanleg van voedselbossen, veenprojecten, nieuwe bosaanplant en het versterken van de biodiversiteit. Deze projecten maken de natuur sterker door hun grote verscheidenheid aan bomen, planten en dieren. Ook lokale boeren en tuinders hebben baat bij meer biodiversiteit in de buurt. Hun land en gewassen krijgen extra bestuiving en zijn beter bestand tegen plagen. 

Daarnaast helpen deze projecten bij klimaatverandering in ons land doordat de natuur beter water vasthoudt, wat gunstig is bij droogte en piekbuien. En bij hoge temperaturen vind je in deze gebieden meer verkoeling. 

Ben je klant van Greenchoice dan zijn deze projecten in ons land extra leuk, omdat je met eigen ogen kunt zien waar je zelf aan bijdraagt. Je kunt ook direct van de natuur 'om de hoek' genieten door erin te wandelen, te sporten of lekker lui een boek te lezen. Misschien wil je wel actief meedoen. Want onze natuurprojecten zijn ook inspirerend en verbindend. In voedselbossen bijvoorbeeld ontstaan vaak levendige communities van omwonenden die samen zorgen voor het bos en delen in de oogst. Iets voor jou? Kijk dan zeker even op onze pagina over voedselbossen.

Alle projecten in het binnenland

Veenherstel in Krimpenerwaard

Biodiversiteit stimuleren in Oostvoorne