Aardgas met natuur voor morgen

Een Nederland dat volledig draait op groene stroom, dat is waar we voor gaan. Maar niet iedereen kan direct van het gas af. Daarom helpen we onze klanten met aardgas om energie te besparen en combineren we ons aardgas met Natuur voor Morgen.

Direct naar

Zolang we in Nederland nog niet aardgasvrij zijn, investeren we wereldwijd in bos en natuur om de negatieve impact van gas op het klimaat te beperken. Als je aardgas afneemt van Greenchoice draag je met een vast bedrag per (m³) kuub gas automatisch bij aan Natuur voor Morgen. Wil je weten hoeveel dat bedrag precies is? Als klant vind je het in de contractvoorwaarden.

Naamswijziging naar Aardgas met Natuur voor Morgen

Voor 1 juli 2024 noemden we dit product 'Bosgecompenseerd gas'.

Wat is Natuur voor Morgen?

Onder Natuur voor Morgen vallen al onze projecten die natuur beschermen, herstellen of aanplanten. Dat doen we in Nederland en ver daarbuiten. Deze projecten maken de milieuschade van aardgasverbruik niet ongedaan. Wél hebben de projecten een gunstig effect op de natuur en de omgeving. Bijvoorbeeld doordat ze CO₂ vasthouden of het uit de lucht halen, de biodiversiteit verbeteren of de lokale gemeenschap ondersteunen.

Onze natuurprojecten

Samen met onze klanten dragen we al sinds 2004 bij aan natuurprojecten. Inmiddels zijn we actief in negen landen over de hele wereld, hebben we ruim 3 miljoen bomen geplant en 330.000 hectare natuur beschermd. Ontdek hieronder meer over de projecten.

Projecten in het binnenland

Projecten in het buitenland

Voedselbossen