Vast contract energie

  • Zekerheid
  • Geen verrassingen
  • Minder zorgen
Bekijk onze tarieven

Bij Greenchoice kun je kiezen voor een vast energiecontract. Daarmee ga je voor de zekerheid van een vast bedrag voor stroom en gas. Wil je niet afhankelijk zijn van prijsveranderingen op de markt? Dan is een vast contract energie geschikt voor jou.

Direct een vast energiecontract afsluiten

De energiemarkt is weer een beetje stabiel en daarom kunnen we weer vaste contracten voor energie aanbieden. Met een vast contract energie zet je jouw leveringstarief vast voor een bepaalde periode. Wel zo fijn, toch?

Vast contract energie: voordelen en nadelen

Vast energiecontract afsluiten? Dat heeft voor- en nadelen. Met een vast energiecontract zet je je leveringstarieven vast. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je waar je aan toe bent. Bedenk wel dat als je het contract wil beëindigen voor het einde van de looptijd, je een opzegvergoeding moet betalen.

De voordelen van een vast energiecontract:

  • Zekerheid van een vaste prijs bij je energieleverancier voor je kWh stroom en je m3 gas
    • De belastingen veranderen wel ieder kalenderjaar, en je betaalt bij je leverancier een vaste prijs per kWh stroom en per m3 gas. Hoeveel je uiteindelijk betaalt, hangt af van je afname.
  • Minder zorgen over wisselende tarieven

De nadelen van een vast energiecontract:

  • Je profiteert niet meteen van dalende prijzen
  • Wil je van je vaste energiecontract af? Dan betaal je een opzegvergoeding

In onze app heb je inzicht in je verbruik. Zo heb je alles overzichtelijk op één plek. Houd je van slimme keuzes én voordeel? Doe dan mee met Samen Greenchoice. Als deelnemer ontvang je iedere maand automatisch punten. Voor korting op allerlei producten en energiebesparende artikelen of je draagt met je punten bij aan meer natuur. 

Variabel of vast energiecontract?

De keuze voor een variabel of vast energiecontract hangt af van jouw situatie. Heb je behoefte aan zekerheid? Dan is een vast energiecontract voor jou de beste oplossing. Je betaalt dan een vaste prijs voor stroom en gas. Een variabel contract is interessant als je meteen wil profiteren van lagere prijzen.

Veelgestelde vragen over vaste energiecontracten

Hoe berekent Greenchoice mijn termijnbedrag?

Wij berekenen je termijnbedrag met het gemiddelde jaarverbruik op jouw adres (uit het verleden) in combinatie met je tarieven. Het standaard jaarverbruik stellen we ieder jaar opnieuw vast. Ben je nieuw bij Greenchoice? Dan ontvangen we dit standaard jaarverbruik van je netbeheerder. Alle jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld delen we door twaalf maanden. Lees meer over de berekening van je termijnbedrag op deze pagina.


Heeft dit antwoord geholpen?
Ik wil mijn contract verlengen, hoe werkt dat?

Je kunt je energiecontract verlengen via de link in de e-mail met het verlengaanbod, of via Mijn Greenchoice. Zodra je je contract verlengt, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail. Daarna heb je een bedenktijd van 14 dagen, handig om alles rustig thuis nog eens door te lezen.

De dag nadat je huidige energiecontract afloopt, gaat direct je nieuwe energiecontract in. Vanaf deze datum vind je je nieuwe contract en tarieven ook terug in Mijn Greenchoice. Voor deze datum kun je je nieuwe tarieven altijd terugvinden in de bevestiging.

Lees hier alles over verlengen bij Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kost het opzeggen van mijn energiecontract?

Met een variabel energiecontract kun je direct en kosteloos opzeggen. Als je een vast contract vroegtijdig opzegt is er sprake van contractbreuk en moet je mogelijk een opzegvergoeding betalen.

Heb je voor 1 juni 2023 een vast contract afgesloten? Dan is de opzegvergoeding alleen afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Heb je op of na 1 juni 2023 een vast contract afgesloten? Dan hangt het bedrag van de opzegvergoeding af van de resterende looptijd van je contact, de resterende energie die je zou afnemen en de tarieven.

Wil je weten waar je aan toe bent voor je een overstap overweegt? Vraag dan eerst een indicatie van de opzegvergoeding op via Mijn Greenchoice. Zo zie je meteen of overstappen wel zo voordelig is.

Let op: de indicatie kan afwijken van de uiteindelijke opzegvergoeding door wijzigingen in het tarief of de einddatum van je contract. Bekijk onze pagina over de opzegvergoeding voor alle informatie.


Heeft dit antwoord geholpen?