Zonnepanelen

Zonnepanelen

  • Verdien je investering in 5 tot 7 jaar terug
  • Uniek: 5 jaar opbrengstgarantie
  • 10 jaar systeemgarantie

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen? Onze adviseur maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Onzekere doorlooptijd tot installatie

Wie zelf energie wil opwekken met zonnepanelen moet wat geduld hebben. Niet alleen bij ons, maar in heel Nederland. De interesse in het verduurzamen van de woning is erg groot, er is een leveringsonzekerheid voor de benodigde materialen voor de installatie en daarnaast zorgt de krappe arbeidsmarkt voor een tekort aan installatieteams. De huidige doorlooptijd van akkoord tot aan de installatie is bij ons minstens 8 maanden, onder voorbehoud van beschikbaar materiaal en beschikbare installatiecapaciteit.

Let op: Woon je in de provincie Zeeland, Friesland, Groningen of Drenthe? In deze provincies is op dit moment geen installatieteam beschikbaar. Je kunt jezelf op de wachtlijst laten plaatsen door een aanbod op maat aan te vragen. We pakken je aanvraag verder op zodra er weer installatiecapaciteit is. We kunnen je helaas geen indicatie geven op welk termijn dit is.

 

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

In ons land schijnt genoeg zon om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen. 190.000 Greenchoice klanten doen dat inmiddels al. De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten. Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Onze adviseur geeft je graag vrijblijvend advies.

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

Met de zonnepanelen van Greenchoice, ook wel PV-panelen genoemd, wek je zelf zonnestroom op. Zo verminder je de CO2-uitstoot van jouw huishouden en ga je klimaatverandering tegen! De stroom die je op het dak opwekt, verbruik je direct in je eigen huis. Met zonnepanelen bespaar je dus ook op jouw energiekosten: hoe meer je zelf opwekt, des te minder je kwijt bent aan je energierekening en des te korter de terugverdientijd. Zonnepanelen hebben bovendien een lange levensduur en leiden vaak tot een beter energielabel voor je woning.

Zonnepanelen kopen

We bieden monokristallijne zonnepanelen aan, met een vermogen van 420 Wattpiek. Onze adviseur bekijkt tijdens het adviesgesprek hoeveel zonnepanelen er het beste bij jouw woonsituatie en wensen past.

Illustratie van Zonnepaneel type Trina Solar 5

Jinko Solar

Zwart - 420 WP
  • Vermogen per paneel: 420 WP
  • Verwachte opbrengst 10 panelen: 4091 kWh
  • Investering 10 panelen vanaf: €5000 (netto na btw-teruggave)

In 4 stappen naar zelf stroom opwekken

Wil jij graag zonnepanelen op het dak? Bij Greenchoice kun je zonnepanelen kopen. Onze PV-panelen zijn duurzaam en voldoen aan alle internationale milieustandaarden. Beginnen met het opwekken van duurzame stroom is makkelijker dan je denkt. Volg deze vier stappen en draag bij aan een beter milieu!

Persoonlijk aanbod aanvragen

Vraag een aanbod op maat aan door digitaal een aantal vragen te beantwoorden.

Aanbod op maat

Na het adviesgesprek ontvang je het aanbod op maat. Is alles naar wens? Dan kun je gemakkelijk online akkoord geven.

Voorbereiding

We gaan voor je aan de slag! We informeren de installateur en laten je weten wanneer de installatie van je zonnepanelen plaatsvindt.

Installatie

Het is zover! Binnen een paar uur worden de zonnepanelen op je dak geplaatst. Daarna start je direct met opwekken.

Meer over zonne-energie en zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Opbrengst en kosten zonnepanelen

Hoeveel je precies bespaart als je zelf zonnestroom opwekt is afhankelijk van allerlei factoren. De prijs van de zonnepanelen, het aantal PV-panelen en de stand van het dak bijvoorbeeld. Hoe snel je de zonnepanelen hebt terugverdiend is dus afhankelijk van de opbrengst. 
Contact met Greenchoice klantenservice vanuit huis

Salderingsregeling zonnestroom

Als je met je zonnepanelen minder of evenveel stroom opwekt als je verbruikt, dan trekken wij die stroom af van het totaal aan elektriciteit dat je aan energie verbruikt. Dit wordt salderen genoemd. Je merkt het effect dus gelijk op je energierekening! Wek je zelfs meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je daarvoor een terugleververgoeding.
Groene stroom uit zonne-enegie

Btw-teruggave zonnepanelen

Met zonnepanelen draag jij bij aan de energietransitie. Daarom zijn er voor eigenaren van zonnepanelen een aantal financiële voordelen en subsidies. Zo mag je bijvoorbeeld de btw over de prijs van jouw zonnepanelen terugvragen. Heb je zonnepanelen gekocht via Greenchoice? Maak dan gebruik van onze btw-teruggaveservice!

Veelgestelde vragen

Zonnepanelen kunnen zonne-energie omzetten in elektriciteit. Voor deze vorm van opwekking wordt alleen de zon gebruikt en dit maakt het een vorm van duurzame energieproductie.
De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten. De energie van de zon is immers gratis. De investering in zonnepanelen verdien je vaak binnen 10 jaar terug.
Je kunt bij een plat dak iets minder dan de helft aantal zonnepanelen kwijt dan bij een schuin dak met dezelfde oppervlakte. Een voordeel van een plat dak is wel dat je de panelen altijd in de meest ideale richting kunt plaatsen.
Als je een warmtepomp laat plaatsen, kan dit van invloed zijn op je verbruik. Als we uitgaan van zonnepanelen die elk 300 kWh produceren, heb je gemiddeld 9 zonnepanelen nodig voor het verbruik van een warmtepomp met SCOP 4 (rendementwaarde). _Dit geldt voor een nieuwbouw of een perfect geïsoleerd huis met een jaarlijks warmteverbruik van 10.000 kWh._
Hoe zwaar een zonnepaneel is hangt af van welk soort paneel je kiest. Gemiddeld wegen de meeste panelen tussen de 20 à 25 kg per paneel (incl. bevestigingsmaterialen).
De zonnecellen in een zonnepaneel bestaan meestal uit silicium, een halfgeleider. Zodra het zonlicht op de zonnecellen valt, worden elektroden in het silicium losgemaakt waardoor er spanning op de zonnecel komt te staan. Wanneer er meerdere zonnecellen achter elkaar geschakeld zijn, begint de stroom te lopen en ontstaat er gelijkstroom.
Het formaat van de meeste zonnepanelen ligt rond 165 centimeter lang, 99 centimeter breed en 4 centimer dik. Zonnepanelen worden wel steeds groter. De meeste zonnepanelen hebben een formaat van 165 centimeter lang en 99 centimeter breed.
Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw woning, hangt natuurlijk af van je verbruik. Bijvoorbeeld bij een verbruik van 3000 kWh per jaar, heb je 10 zonnepanelen nodig.  Er zijn andere factoren die ook een grote rol spelen, zoals een elektrische auto of een (hybride) warmtepomp. In dit geval tel je het meerverbruik bij je jaarverbruik op.  Om je te helpen bij een inschatting kun je een aanbod op maat aanvragen. Onze adviseurs helpen jou dan verder!
Er zijn meerdere factoren die bepalen of jouw dak wel of niet geschikt is voor zonnepanelen.  \- Wat voor dak heb je en naar welke richting staat deze? Een dak op het zuiden, westen of oosten vangt meer zon dan een dak op het noorden.  \- Is er veel schaduw op je dak? Dit kan komen door bomen, een dakkapel of een schoorsteen, bijvoorbeeld.  \- Hoeveel zonnepanelen kun je kwijt op jouw dak. De grootte van jouw dak bepaalt hoeveel je er kwijt kunt.

Wij helpen je graag

Telefoon

085 782 00 51

Ma t/m vrij van 9:00 tot 17:30 uur.

Mail

advies@greenchoicezon.nl

Mail ons met jouw vraag