Zonnepanelen

  • Verdien je investering in 5 tot 7 jaar terug
  • Uniek: 5 jaar opbrengstgarantie
  • 10 jaar systeemgarantie

Zelf energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan
 

Wek je eigen energie op met zonnepanelen

In ons land schijnt genoeg zon om zelf groene energie op te wekken met zonnepanelen. 180.000 Greenchoice klanten doen dat inmiddels al. De aanschaf van zonnepanelen is een duurzame investering in je huis én het milieu. Bovendien bespaar je direct op je energiekosten. Word jij ook een zonnestroomproducent? Samen dragen we bij aan de energietransitie!

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

Met de zonnepanelen van Greenchoice, ook wel PV-panelen genoemd, wek je zelf zonne-energie op. Zo verminder je de CO2-uitstoot van jouw huishouden en ga je klimaatverandering tegen! De energie die je op het dak opwekt, verbruik je direct in je eigen huis. Met zonnepanelen bespaar je dus ook op jouw energiekosten: hoe meer je zelf opwekt, des te minder je kwijt bent aan je energierekening en des te korter de terugverdientijd. Zonnepanelen hebben bovendien een lange levensduur en leiden vaak tot een beter energielabel voor je woning.

Zonnepanelen kopen

We bieden mono-kristalijne zonnepanelen aan, met een vermogen van 385 Wattpiek. Onze adviseur bekijkt tijdens het adviesgesprek hoeveel zonnepanelen er het beste bij jouw woonsituatie en wensen past.

Trina Solar

Zwart - 385 WP
  • Vermogen: 385 WP
  • Opbrengst 10 panelen: 3.785 kWh
  • Investering: €4.100 (netto na btw-teruggave)

In 4 stappen naar zelf energie opwekken

Wil jij graag zonnepanelen op het dak? Bij Greenchoice kun je zonnepanelen kopen. Onze PV-panelen zijn duurzaam, eerlijk, en voldoen aan alle internationale milieustandaarden. Beginnen met het opwekken van duurzame energie is makkelijker dan je denkt. Volg deze vier stappen en draag bij aan een beter milieu!

Persoonlijk aanbod aanvragen

Vraag een aanbod op maat aan door digitaal een aantal vragen te beantwoorden.

Aanbod op maat

Na het adviesgesprek ontvang je het aanbod op maat. Is alles naar wens? Dan kun je gemakkelijk online akkoord geven.

Voorbereiding

We gaan voor je aan de slag! We informeren de installateur en laten je weten wanneer de installatie van je zonnepanelen plaatsvindt.

Installatie

Het is zover! Binnen een paar uur worden de zonnepanelen op je dak geplaatst. Daarna start je direct met opwekken.

Meer over zonne-energie en zonnepanelen

Opbrengst en kosten zonnepanelen

Hoeveel je precies bespaart als je zelf zonne-energie opwekt is afhankelijk van allerlei factoren. De prijs van de zonnepanelen, het aantal PV-panelen en de stand van het dak bijvoorbeeld. Hoe snel je de zonnepanelen hebt terugverdiend is dus afhankelijk van de opbrengst. 

Salderingsregeling zonne-energie

Als je met je zonnepanelen minder of evenveel stroom opwekt als je verbruikt, dan trekken wij die stroom af van het totaal aan elektriciteit dat je aan energie verbruikt. Dit wordt salderen genoemd. Je merkt het effect dus gelijk op je energierekening! Wek je zelfs meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je daarvoor een terugleververgoeding.

Btw-teruggave zonnepanelen

Met zonnepanelen draag jij bij aan de energietransitie. Daarom zijn er voor eigenaren van zonnepanelen een aantal financiële voordelen en subsidies. Zo mag je bijvoorbeeld de btw over de prijs van jouw zonnepanelen terugvragen. Heb je zonnepanelen gekocht via Greenchoice? Maak dan gebruik van onze btw-teruggaveservice!

Veelgestelde vragen

Wat voor zonnepanelen krijg ik?
Als je via Greenchoice zelf zonne-energie gaat opwekken, krijg je zonnepanelen van Trina Solar of Jinko Solar. Dit zijn zonnepanelen van hoge kwaliteit. Omdat wij grootschalig inkopen bieden wij je een lage prijs. De panelen zijn kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. Door technologische ontwikkelingen zijn de opbrengsten per vierkante meter fors toegenomen. Als je een offerte aanvraagt, dan krijg je snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing. 
Wat moet ik doen aan zonnepanelen onderhoud?
Weinig: de panelen hebben een vuilafstotende laag en de regen helpt ook mee. Afhankelijk van de hoek van je zonnepanelen hoopt er soms toch wat vuil op. Daarom is het verstandig om ze af en toe te inspecteren en minimaal eens in de paar jaar schoon te maken. Lees hier meer over onderhoud zonnepanelen
Kan ik ook zonnepanelen huren?
Nee, sinds juni 2021 is het niet meer mogelijk om zonnepanelen te huren via Greenchoice. Je kunt er meer over lezen op deze pagina
Mijn vraag staat er niet tussen. Wat nu?
Er zijn veel vragen over zonnepanelen te bedenken. Daarom hebben we een aparte pagina gemaakt met alle veelgestelde vragen over zonnepanelen. Hier kun je terecht voor vragen over onder andere het aanbod, de installatie, het onderhoud, de monitoring van de opgewekte energie, het salderen en de btw-teruggave. Staat jouw vraag daar ook niet tussen? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.    
Heeft de corona crisis effect op de plaatsing van mijn zonnepanelen?
Greenchoice blijft ook in deze periode zonnepanelen bij jou thuis installeren en volgt daarbij zorgvuldig de richtlijnen 'Samen veilig doorwerken' van Techniek Nederland. Je kunt dus ook nu gewoon je bestelling plaatsen. 

Vragen? Wij helpen je graag.

085 782 00 51 Lokaal tarief
Ma t/m vrij van 9:00 tot 17:30 uur.
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg