Verhuizen en energiecontract

Als je gaat verhuizen moet je aan veel dingen denken, dus hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt om je verhuizing te regelen. Ben je klant bij ons en wil je weten hoe je je contract mee verhuist of stap je over van een andere energieleverancier? Selecteer eerst of je klant bent of nieuw bij ons en lees er alles over!

Tijdelijk energiecontract

Het kan voorkomen dat je niet weet hoe lang je op een bepaald adres gaat wonen, of dat deze tijdelijk leeg staat. In dit geval heb je een tijdelijk energiecontract nodig. Bij Greenchoice kies je dan het beste voor een variabel contract, omdat deze maandelijks opzegbaar is met een opzegtermijn van 30 dagen, zonder opzegvergoeding.

Gasloos wonen

De overheid wil in 2050 een aardgasvrij Nederland en wij ook! Verhuis je binnenkort naar een woning zonder gasaansluiting? Dan kun je je eenvoudig aanmelden voor alleen elektra. Is jouw woning nog niet aardgasvrij, maar wil je dit graag? Wij zetten de belangrijke punten voor jou op een rij!

Veelgestelde vragen

Staat je huis (tijdelijk) leeg? In leegstaande huizen is meestal geen of weinig verbruik. Wel moet de eigenaar of beheerder van een woning of pand een lopend energiecontract hebben, voor de betaling van de vaste kosten.

Als er geen lopend energiecontract is, stopt de netbeheerder de aansluiting wat onnodig extra (hoge) kosten met zich meebrengt. Daarom hanteren wij voor leegstaande huizen een minimaal termijnbedrag. Ben je nog geen klant? Neem dan telefonisch contact met ons op voor een contract of sluit zelf een contract af via onze website.

Ben je al klant op het adres waarvoor je een leegstand termijnbedrag wil? Neem dan contact met ons op.


Heeft dit antwoord geholpen?

Het komt vaak voor dat er een overlappende periode is bij een verhuizing. Je kunt bij het doorgeven van je verhuizing via Mijn Greenchoice de einddatum van je huidige woning en de begindatum van je nieuwe woning apart invoeren.

Ben je nieuw bij Greenchoice? Geef dan een opzegging door aan je vorige leverancier, per datum dat je de sleutel inlevert van dit adres. Check wel even je voorwaarden of je geen opzegvergoeding riskeert. En meld je aan bij Greenchoice met de datum dat je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt als startdatum van levering.


Heeft dit antwoord geholpen?

Ga je verhuizen naar een adres waar alleen stroom aanwezig is? Lekker duurzaam bezig! Wanneer je jouw verhuizing doorgeeft geef je aan dat alleen stroom nodig is op je nieuwe adres. Je gascontract wordt kosteloos opgezegd, zolang je klant van ons blijft.


Heeft dit antwoord geholpen?

Wil je je Greenchoice energiecontract meeverhuizen naar je nieuwe adres? Geef het eenvoudig door via Mijn Greenchoice. Dit kan al vanaf een half jaar voor de verhuizing. Weet je dat datum later pas? Geef dit dan uiterlijk twee dagen voor de sleuteloverdracht door.

Wil je je Greenchoice energiecontract niet meeverhuizen naar je nieuwe adres? Dan kan het zijn dat we een opzegvergoeding in rekening brengen. Check je contractvoorwaarden wat voor jou van toepassing is.


Heeft dit antwoord geholpen?

Noteer altijd de begin- of eindmeterstanden op de sleuteldagen van zowel je oude als nieuwe woning. Zo krijg je een eindnota die overeenkomt met je verbruik. Je ontvangt automatisch een bericht van ons wanneer je de meterstanden moet doorgeven.

Heb je een slimme meter? Dan hoef je niets te doen: de meterstanden worden automatisch uitgelezen. Het is altijd verstandig om te controleren of de juiste meterstanden geregistreerd staan.


Heeft dit antwoord geholpen?