Stap ook over op Greenchoice

Stap 1. Vul je gegevens in en bereken je termijnbedrag

Prijsplafond

In dit aanbod is het prijsplafond niet verwerkt. Van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023 geldt het prijsplafond van de overheid. De verbruiksgrens van het prijsplafond is bepaald op 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas voor het kalenderjaar 2023. Onder deze verbruiksgrens betaal je het tarief dat door de overheid is vastgesteld: voor gas betekent dit een maximaal tarief van €1,45 per m3 en voor stroom €0,40 per kWh.

Zijn jouw tarieven nu nog lager dan de tarieven van het prijsplafond, dan betaal je die tarieven. Het prijsplafond heeft dan voor jou nog geen gevolgen. Als het prijsplafond wel van toepassing is voor jou, wordt dit verwerkt in het termijnbedrag op de contractbevestiging. Meer informatie over het prijsplafond vind je hier.

Terugleververgoeding

Heb je zonnepanelen? Dan krijg je eerst voor je teruglevering je variabele leveringskosten. Dit heet salderen. Lever je gedurende een leverjaar meer stroom terug aan het net dan je van het net afneemt? Dan krijg je voor het overschot een netto terugleververgoeding van €0,115 per kWh.