Stap ook over op Greenchoice

Stap 1. Vul je gegevens in en bereken je termijnbedrag

Prijsplafond

Het prijsplafond is gestopt per 2024. Dit betekent dat voor jouw hele verbruik de tarieven volgens het energiecontract betaalt, inclusief de overheidsheffingen voor het jaar 2024. Meer informatie over het prijsplafond vind je hier.

Overheidsheffingen en netbeheerkosten

In dit aanbod vind je de overheidsheffingen en netbeheerkosten die van toepassing zijn voor het jaar 2024. Het is belangrijk om te weten dat deze kosten jaarlijks kunnen wijzigen. Meer informatie lees je hier

Terugleververgoeding

Heb je zonnepanelen? Dan krijg je eerst voor je teruglevering je variabele leveringskosten. Dit heet salderen. Lever je gedurende een leverjaar meer stroom terug aan het net dan je van het net afneemt? Dan krijg je voor het overschot een netto terugleververgoeding per kWh.

Veelgestelde vragen

Waar komt de groene stroom van Greenchoice vandaan?

Bij Greenchoice krijg je 100% groene stroom uit Nederland, opgewekt met windturbines en zonnepanelen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is Aardgas met Natuur voor Morgen?

Wij combineren het leveren van aardgas met natuurherstel en het aanplanten en beschermen van bos. We dragen bij aan bos- en natuurprojecten in Nederland en het buitenland. Als we meer gas leveren, investeren we ook meer in bos- en natuurprojecten. Je kan hier meer lezen over Aardgas met Natuur voor Morgen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe berekent Greenchoice mijn termijnbedrag?

Wij berekenen je termijnbedrag met het gemiddelde jaarverbruik op jouw adres (uit het verleden) in combinatie met je tarieven. Het standaard jaarverbruik stellen we ieder jaar opnieuw vast. Ben je nieuw bij Greenchoice? Dan ontvangen we dit standaard jaarverbruik van je netbeheerder. Alle jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld delen we door twaalf maanden. Lees meer over de berekening van je termijnbedrag op deze pagina.


Heeft dit antwoord geholpen?
Ik heb zonnepanelen, hoe werkt dan het prijsplafond?

Als je zonnepanelen hebt, dan salderen we op dezelfde manier als voorheen. Op de jaarnota. Voor de stroom die je teruglevert krijg je hetzelfde tarief (m.u.v. netto teruglevering) als voor de stroom die je afneemt tijdens de geldende tariefsperiode, inclusief energiebelasting en btw. Als er meer stroom is afgenomen dan teruggeleverd, wordt er voor de netto afname beoordeeld of het prijsplafond van toepassing is.


Heeft dit antwoord geholpen?
Vergoeden jullie de boete van mijn huidige leverancier als ik klant word?

Greenchoice vergoedt geen opzegvergoedingen (boetes) van andere leveranciers. Bekijk dus goed wat een overstap voor jou betekent.


Heeft dit antwoord geholpen?