Twee mannen vervangen samen een led-lamp

Energie besparen

  • Ontdek hoe jij kunt besparen
  • Simpele tips om nu mee te starten
  • Advies over duurzaam verbouwen

Energie besparen in huis kan een hele opgave lijken. Maar wat als we je uitleggen hoe leuk dat kan zijn en dat besparen op stroom en gas helemaal niet zo veel tijd, geld en energie kost? En zelfs een hoop oplevert, voor jezelf en voor het milieu? Bij Greenchoice helpen we je graag om stappen te zetten voor een betere wereld. Want samen staan we sterker en maken we Nederland groener.

Energie besparen: tips om direct mee te beginnen!

Met kleine stapjes kom je een heel eind in de goede richting. Zet in de winter bijvoorbeeld de verwarming iets lager en trek lekkere warme sokken en een dikke trui aan. Iedere graad scheelt 6 procent aan energieverbruik. Behalve voor verwarming van je huis gebruik je je cv-ketel ook voor het opwarmen van je water. Door je was te doen op een lagere temperatuur en wat korter te douchen, kun je flink besparen op gas en stroom. We geven je graag allerlei leuke tips om minder of slimmer energie te gebruiken.

Een laptop staat op een houten tafelblad. Twee handen houden een kop koffie vast.

Energie besparen terwijl je thuiswerkt

Tegenwoordig werken we steeds vaker thuis. Het kan dat je meer gaat verbruiken wanneer je de hele dag thuis bent. Gelukkig vallen er een aantal makkelijke maatregelen te treffen, waardoor jouw extra energieverbruik beperkt blijft.

Simpele tips voor een lagere energierekening

Met een aantal kleine handelingen kun je al een hoop energie besparen en je energierekening verlagen. Vooral in de winter. Wij zetten een aantal simpele tips op een rij!
Twee vrouwen lachend op een bank

Zuinig stoken

Door je verwarming slim te gebruiken kan je veel energie besparen. Maar dat betekent niet dat je er koud bij hoeft te zitten! Deze tips houden je huis comfortabel.
Huis isoleren tips

Makkelijk je huis isoleren

Het isoleren van je huis kan een grote klus zijn, maar gelukkig kun je klein beginnen! Deze isolatietips kosten veel minder dan een grote verbouwing en kun je makkelijk zelf uitvoeren.

Energie besparen met nieuwe lampen

Je lampen uitzetten als je niet in de kamer bent, is een makkelijke manier om stroom te besparen. Maar wil je meer doen? Dan is het vervangen van je lampen met ledverlichting een goede keus!
Inzoom op een hand met smartphone met Greenchoice App

Hoeveel energie kun jij besparen?

Voordat je actie gaat ondernemen om te besparen, wil je natuurlijk weten hoeveel energie je nu gebruikt. En waar je op kunt besparen. Met de Greenchoice app heb je altijd inzicht in je energieverbruik. Weten hoeveel energie je per dag, week, maand of jaar gebruikt? Met de Greenchoice app heb je altijd en overal inzicht in je energieverbruik en de bijbehorende kosten. 

Duurzaam wonen

Wil je jouw energieverbruik verminderen omdat je stroom- en/of gasverbruik hoger is dan gemiddeld Nederland, omdat je geld wilt besparen, of voor het klimaat? Voor iedere woning en ieder budget is er wel een geschikte maatregel. Zo kun je met goede isolatie tot wel 30 procent besparen op je gasverbruik en ook een warmtepomp scheelt honderden euro’s per jaar op je energierekening. Heb je een eigen dak? Dan kan je daarmee ook je eigen stroom opwekken.

Illustratie van vrouw met warme trui

Isolatie

Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Bespaar op je energierekening

Warmtepomp

Duurzaam alternatief op aardgas
  • Bespaar tot €500 per jaar

Zonnepanelen

Zelf stroom opwekken
  • Bespaar op je energierekening

Bouwen aan een duurzaam huis

Naast de kleine stappen kun je het natuurlijk ook groter aanpakken. Bijvoorbeeld door je vloer, muren en dak te isoleren. Of door bij het uitzoeken van een nieuwe keuken alvast door een groene bril te kijken. En ook niet onbelangrijk: door even uit te zoeken hoe het zit met subsidies voor je duurzame verbouwplannen.

Tips van andere klanten én van Greenchoicers

Woningen, situaties en mensen zijn allemaal anders. Daarom vragen we regelmatig onze klanten én onze collega's hoe zij het allemaal doen. Benieuwd naar die verhalen? Je vindt ze hier!
Man en dochter staan in de keuken. De man heeft de dochter opgetild. In de achtergrond staat afwas.

Wat staat er in een duurzame keuken?

Met eenvoudige ingrepen als je bijkeuken isoleren bespaar je een hoop energie. Een ecologische keuken is daardoor niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
Huis met een groen dak

Kan ik subsidie krijgen als ik mijn huis duurzaam verbouw?

Ben je van plan om binnenkort aanpassingen aan je woning te maken die de woning verduurzamen? Er zijn een aantal andere subsidies beschikbaar voor woningeigenaren en -huurders die hun huis willen verduurzamen. Benieuwd? Doe de Subsidiehulp!