Energie
besparen

Nog geen klant bij Greenchoice?
Al 600.000 klanten gingen je voor!

Bekijk onze tarieven

In eigen huis energie besparen is makkelijker en leuker dan je denkt. Je zet daarmee stappen die nodig zijn voor een gezonde planeet én het is goed voor je portemonnee. Samen staan we sterker voor een betere wereld, dus wij helpen jou graag op weg om effectief energie te besparen. 

Bekijk hoe je kan besparen

Isolatie

Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Bespaar op je energierekening

Woningscan

Maak je woning duurzamer
  • Gratis online woningscan

Warmtepomp

Duurzaam alternatief op aardgas
  • Bespaar tot €500 per jaar

Greenchoice app

Als groenste energiebeweging van Nederland helpen wij onze klanten met energie opwekken en besparen en bieden wij de beste service. Met de gratis Greenchoice app kan je veel energiezaken zelf regelen. Simpel, altijd en overal. Zo krijg je grip op je energierekening!

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik stroom besparen?
Om stroom te besparen zijn er meerdere tips die bijdragen aan een gezonde planeet. Lees hieronder een aantal gemakkelijke en populaire ideeën om vandaag nog te beginnen met stroom te besparen, en je energierekening te verlagen:

Hoe bespaar ik op elektrische apparaten
Moderne apparaten verbruiken vaak minder stroom dan verouderde apparatuur. Het loont in de meeste gevallen om te investeren in een nieuwe versie om stroom te besparen.

Hoe bespaar ik op verlichting
De makkelijkste manier om stroom te besparen, is door alle lampen uit te zetten in ruimtes waar je niet aanwezig bent. Door gebruik te maken van tijdschakelaars en bewegingssensors gaat ‘vergeten verlichting’ vanzelf uit.
Hoe kan ik gas besparen?
Ook wanneer je gas wilt besparen zijn er meerdere tips waarmee je een duurzamere levensstijl kunt beginnen, zonder warmte of gemak te verliezen:

Hoe bespaar ik op verwarming?
Door een warme trui aan te doen hoef je in de koudere periode niet direct de verwarming omhoog te zetten. Door de verwarming één graad lager te zetten, draag je al bij aan gas besparen. Daarom doen wij jaarlijks mee met de Greenchoice Warmetruiendag. Op deze nationale dag van energie besparen, zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2.

Hoe bespaar ik op warm water?
Gemiddeld doucht een Nederlander ongeveer 8 minuten per keer. Hierbij wordt ongeveer 50 liter water gebruikt, dat ook verwarmd moet worden. Door jouw douchebeurten terug te brengen naar 5 minuten, bespaar je dus niet alleen honderden liters water per jaar, maar ben je ook goed bezig met vele kubieke meters gas te besparen.

Er zijn nog een hoop andere tips om stroom en gas te besparen. Deze energie bespaartips zijn te vinden via de website van onze partner Milieu Centraal. Begin vandaag nog met energie besparen en duurzaamheid!
Hoe kan ik mijn verbruik in de gaten houden?
Om energie te besparen is het nodig dat je inzicht hebt in jouw energieverbruik. Hoe weet je anders waar je op moet besparen? Via Mijn Greenchoice of de Greenchoice app kun je eenvoudig jouw verbruik controleren. Via de Greenchoice app kun je gebruik maken van onze energieservice BOKS, die je direct inzicht geeft in jouw actuele verbruik en je echt helpt met energiebesparing.
Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5811 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg