Energie besparen in de keuken

Meer over besparen

Een duurzame keuken is niet alleen een optie als je gaat verbouwen of verhuizen. Ook met eenvoudige kleine ingrepen als je bijkeuken isoleren bespaar je een hoop energie. We helpen je graag met het verduurzamen van je woning, en geven je graag praktische tips om je keuken duurzamer te maken. Zo ga je zelf meteen aan de slag en zie je direct resultaat van je werk.

Inhoudsopgave

Een slimme keuken

Koelkasten die voedselverspilling voorkomen, lampen die uitgaan als er niemand is, koffie die klaarstaat wanneer jij dat wilt; een slimme keuken is al lang geen toekomstmuziek meer. Ook is het slim om alvast vooruit te denken als het om een duurzame keuken gaat. Zo is het nu nog goedkoper om op gas te koken, maar wordt vanwege de energietransitie een inductiekookplaat waarschijnlijk binnenkort de goedkoopste optie. Daarnaast is inductie koken een stuk duurzamer dan koken op gas, zolang je gebruikt maakt van groene stroom natuurlijk.

Duurzame keuken en bijkeuken isoleren

Behalve gemak en comfort bieden slimme apparaten nog meer voordelen voor je duurzame keuken. Zo houd je met een slimme meter je stroomverbruik in de gaten en ga je energieverspilling eenvoudig tegen. Ook goede isolatie mag niet ontbreken in een slimme keuken. Zo voorkom je dat de warmte weglekt uit je huis. Greenchoice helpt je met een overzicht met subsidiemogelijkheden om je duurzame keuken en bijkeuken te isoleren.

Ga je voor een ecologische keuken?

Is het tijd voor nieuwe keukenapparatuur? Kies dan voor energiezuinige apparaten met een A++ of zelfs een A+++ energielabel. Deze producten zijn soms iets duurder in de aanschaf, maar door het lage energieverbruik kan je je aanschafkosten terugverdienen.

Andere tips voor een ecologische keuken zijn onder andere het vervangen van chemische schoonmaakmiddelen door biologische, en het gebruik van bijenwasdoeken en herbruikbaar servies. Bij Greenchoice bieden we 100% Nederlandse groene stroom uit wind en zon, zodat jij je in jouw duurzame keuken alleen zorgen hoeft maken om wat voor lekkers je op tafel zet.

Meer slimme keuzes?

Lees de verhalen van onze collega's en klanten voor allerlei tips!

Meer over besparen