Vrouw blaast tegen een papieren windmolentje

Zelf energie opwekken

Nog geen klant bij Greenchoice?
Al ruim 600.000 klanten gaan je voor!

Bekijk onze tarieven

Zelf energie opwekken en Nederland écht groener maken. Dat is nu voor iedereen mogelijk! Energie opwekken kan door zonnepanelen op je dak te plaatsen, door windenergie uit een eigen stukje windmolen of door samen met je buurt aan de slag te gaan duurzame projecten op te zetten. Ontdek hier alle mogelijkheden van zelf energie opwekken en kom meer te weten over de gunstige financiële regelingen.

Bekijk hoe je zelf kan opwekken   

Maak Nederland groener op jouw manier. Wek je eigen stroom op met zonnepanelen, van windenergie met WindVangers, of sluit je aan bij een lokale energiecoöperatie.

Illustratie van een man die een zonnepaneel draagt

Zonnepanelen op je dak

Eigen zonnepanelen op je dak
  • Al vanaf 4 panelen
  • 5 jaar lang opbrengstgarantie
  • Persoonlijk advies
Illustratie van een vrouw die een windmolenwiek draagt

Windenergie vangen

Energie van het Greenchoice windpark
  • Geschikt voor iedereen
  • Gegarandeerde opwek
  • Zekerheid van een vaste stroomprijs
Illustratie van twee vuisten die elkaar een boks geven

Samen opwekken

Stroom opwekken via energiecoöperaties
  • Samen met je buurt stroom opwekken
  • Duurzaam en dichtbij

Zonne-energie opwekken

Word zelf energieproducent door groene stroom op te wekken op je eigen dak met gekochte zonnepanelen. Zonne-energie opwekken is duurzaam en goed voor het milieu; je gebruikt je eigen zonnestroom direct op de locatie. En binnen 7 jaar verdien je je investering al terug. Duurzaam, goed voor het milieu én je energierekening!

Iemand zit op de rug van een man. Samen kijken ze in de camera. In de achtergrond staat een woning met zonnepanelen op het dak.

Windenergie opwekken

Zelf windenergie opwekken doe je door een eigen stukje stroomopwek te kopen van de molens van het Greenchoice Hartelkanaal. Je tuin is natuurlijk te klein voor een eigen windmolen, dus zo lever je alsnog een eigen bijdrage aan de verduurzaming van Nederland. Windenergie opwekken is de makkelijkste manier van zelf energie opwekken, en je bent ook nog eens voordeliger uit.

Samen stroom opwekken

Ga samen met je buurt aan de slag duurzame stroom op te wekken via energiecoöperaties. Wanneer er bijvoorbeeld geen zonnepanelen op je dak passen, helpen we je graag met alternatieve mogelijkheden om je alsnog in te zetten voor duurzame projecten. Zo kan inmiddels iedereen in Nederland gebruik maken van duurzaam dichtbij opgewekte stroom door lid te worden van een energiecoöperatie bij jou in de buurt.

Bij Greenchoice kies je altijd voor echt groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor