Energiezuinige woning met isolatie

 • Bespaar met isolatie tot 30% op gas
 • Investering snel terugverdiend
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
Vraag vrijblijvende offerte aan

Isoleer je huis tot in de puntjes

Een effectieve manier om energie te besparen, is het goed isoleren van je huis. Onze samenwerkingspartner komt graag bij je langs om te kijken wat voor jouw situatie de best mogelijke isolatiemaatregelen zijn. Ook staan ze voor je klaar als je hulp kunt gebruiken bij het aanvragen van subsidie. Vraag nu gratis een vrijblijvend advies aan huis aan. 

Waarom isoleren? De voordelen van isoleren voor je huis

Een duurzame woning is een goed geïsoleerde woning. Op die manier zorg je er namelijk voor dat ’s winters minder warmte ontsnapt naar buiten. In de warme zomermaanden blijft het daarentegen aangenaam koel en comfortabel binnenshuis. Een van de belangrijkste voordelen van isoleren is dat je flink bespaart op de energierekening. Bovendien profiteer je mogelijk van een aantrekkelijke ISDE-subsidie, wat een huis isoleren qua kosten aantrekkelijker maakt.

Bij een isolatie maatregel ontvang je tot 15% van de kosten als subsidie terug. Kies je voor twee isolatiemaatregelen, of combineer je het met de installatie van een warmtepomp? Dan ontvang je de meeste subsidie (tot wel 30% van de kosten). Het kan dus aantrekkelijk uitpakken om meer verbeteringen toe te passen!

Kies voor energiezuinig wonen

Hoe beter de isolatie van je woning, hoe meer gas je bespaart. Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Denk hierbij aan het isoleren van de spouwmuur, vloer, gevel of het dak, of het toepassen van isolatieglas.

Om je van een goed advies voor isolatie te voorzien, werken wij samen met een partner. Deze partner heeft jarenlang ervaring op het gebied van isolatie, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en de meest effectieve isolatiemaatregelen. Onze expert komt bij je thuis langs om je woning te inspecteren en samen de best passende maatregelen door te nemen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en plan een telefonisch adviesgesprek in. Zo maak je samen met ons Nederland een beetje duurzamer!

En goed nieuws, de lange wachttijden zijn voorbij! Nu is dus het perfecte moment om je woning voor te bereiden op volgende winter. Meld je nu aan voor een gratis adviesgesprek en ontdek wat isolatie voor jouw situatie kan betekenen.

5 Tips om je huis te isoleren

 1. Check de huidige staat van je isolatie
 2. Kijk waar je de meeste energiebesparing kan behalen
 3. Check de terugverdientijd van je isolatiemaatregel
 4. Vraag subsidie aan
 5. Denk ook aan tochtstoppers! Een kleine maatregel kan al veel gasverbruik schelen.

Spouwmuurisolatie

Met een goed geïsoleerde spouwmuur (een muur met een buiten- en binnenmuur en ruimte (spouw) daartussen) voorkom je dat warmte verloren gaat en kou naar binnen sluipt. Er wordt isolerend materiaal tussen de twee muren aangebracht. Dit gebeurt door kleine gaatjes te boren in de voegen en vervolgens het isolerende materiaal naar binnen te spuiten. Voor isolatie kun je qua materiaal denken aan glaswolvlokken. Nadat de muur is opgevuld, worden de gaatjes netjes afgedicht. Het hele proces neemt nog geen dag in beslag.

Isolatie van de buitengevel

Heeft je woning geen spouw of een afwijkende buitenmuur? Dan is het een optie om de woning isoleren door het plaatsen van een nieuwe buitenmuur. Dat is duurder, maar biedt ook voordelen qua isoleren. Door het plaatsen van een nieuwe buitengevel is het mogelijk om isolatie materiaal dikker aan te brengen. Het resultaat: een betere isolatie.

Het is ook mogelijk een voorzetwand te plaatsen aan de binnenkant van de muur, hiermee verlies je inhoud en oppervlakte van de ruimte waar je dit doet. De kosten zijn wel lager dan het laten plaatsen van een nieuwe buitenmuur.

Beide opties zijn helaas niet via Greenchoice beschikbaar. Onze partner biedt wel de mogelijkheid je buitenmuur te impregneren. Hiermee bescherm je de gevel tegen negatieve weersinvloeden en voorkom je doorslaand vocht in de woning. Hiervoor geldt geen subsidie.

Dakisolatie

Warmte wil naar boven. Daardoor gaat de meeste warme lucht verloren via het dak. Je dak isoleren is dus een van de meest effectieve vormen van isolatie. Zo voorkom je flink warmteverlies. Indien je je nog afvroeg waarom isoleren een goed idee is, dan is de besparing op je energierekening en het verhoogde wooncomfort je antwoord.

Illustratie van een huis met rood dak

Vloerisolatie

Isoleren via de vloer doe je met vloerisolatie of bodemisolatie. Wanneer je kiest voor vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer van isolatie voorzien, waarbij kieren en gaten gedicht worden. Is de kruipruimte minder dan 50 centimeter hoog, dan is bodemisolatie de betere optie. In dat geval wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.

Betonvloer

Is je kruipruimte goed bereikbaar en dieper dan 50 centimeter? Dan is vloerisolatie met ecospray het meest rendabel. De spray hecht uitstekend en dicht de kieren naadloos af. Bodemisolatie is het alternatief wanneer je kruipruimte niet makkelijk te bereiken is.

Houten vloer

Je woning isoleren wanneer je een houten vloer hebt? Dat vraagt extra aandacht. Een onjuiste behandeling doet de voordelen van isoleren teniet en maakt het isoleren van je huis qua kosten minder interessant. Denk aan gevolgen als houtrot. Het belangrijkste bij een houten vloer isoleren is dat deze altijd blijft ademen. Een goed geïsoleerde houten vloer voorkomt daarnaast problemen als optrekkend vocht, schimmel en houtrot.

Vloerverwarming

Veel mensen schrikken van de hoge energierekening na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merk je aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkom je dit.

HR++ glas

HR++ glas is dubbel glas gevuld met argongas. Dit isolatie materiaal levert extra isolatie voor de woning op, en isoleert maar liefst drie maal beter dan normaal dubbel glas en maar liefst zes maal beter dan enkelglas. Dat levert een lagere energierekening op én meer comfort.

Veelgestelde vragen

Wat is isolatie?

Bij het isoleren van je woning wordt een extra laag toegevoegd in bijvoorbeeld de muur of het dak. Deze laag zorgt ervoor dat in de winter de warmte in huis blijft, en de kou buiten blijft. In de zomer werkt dit andersom.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke soorten isolatie materialen zijn er?

Er bestaan veel verschillende soorten isolatie materialen, zoals glaswol, steenwol, XPS, PIR en houtvezel isolatie. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. De beste keuze zal daarom afhangen van je wensen en het deel van je woning dat je wil gaan isoleren. Vraag een adviesgesprek aan, we denken graag met je mee!


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke soorten isolatie zijn er?

Je kunt op meerdere plekken in je woning isolatie toebrengen, waaronder de spouwmuur, de vloer en het dak. Daarnaast is HR++ glas ook een goede vorm van isolatie.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe isoleer ik mijn huis?

Door je huis te isoleren verbruik je minder energie en bespaar je op je energierekening. Een goed geïsoleerde woning zal uiteindelijk een combinatie hebben van dak- of zoldervloerisolatie, bodem- of vloerisolatie, HR-glas en spouwmuurisolatie. Over het algemeen is dakisolatie de meest effectieve vorm.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel kost het isoleren van je huis?

Er zijn verschillende soorten isolatie denkbaar. De kosten voor isolerende maatregelen variëren per type maatregel en zijn vaak afhankelijk van het aantal vierkante meters. Om je een idee te geven zie je onderstaand een gemiddelde prijs per type isolatie, inclusief plaatsing:

 • Spouwmuurisolatie, tussen 20 - 25 euro per m²
 • Dakisolatie, tussen €35 - €155 per m²
 • Vloerisolatie, tussen €35 - €55 per m²
 • Isolerende beglazing (HR++ glas), rond €300 per m²

Goed te weten is dat de overheid een interessante subsidie verstrekt. Zo verdien je veel isolerende maatregelen binnen enkele jaren terug. Onze isolatiepartner adviseert je hier graag over!


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel subsidie krijg ik voor het isoleren van mijn woning?

Met de ISDE ontvang je in 2022 tot 30% subsidie terug op de kosten van de verduurzamingsmaatregel. Hierbij geldt de voorwaarde dat je minimaal 2 maatregelen uitvoert, dit mag ook in combinatie met een warmtepomp. In 2023 wordt hieraan toegevoegd dat je bij één verduurzamingsmaatregel tot 15% subsidie ontvangt.

Je kunt van onderstaande subsidiebedragen uitgaan.

 • Spouwmuurisolatie: €8 per m² met een minimum van 10 m²
 • Dakisolatie: €30 per m² met een minimum van 20 m²
 • Zoldervloerisolatie: €8 per m² met een minimum van 20 m²
 • Gevelisolatie: €38 per m² met een minimum van 10 m²
 • Vloerisolatie: €11 per m² met een minimum van 20 m²
 • Bodemisolatie: €6 per m² met een minimum van 20 m²
 • HR++ glas: €53 per m² met een minimum van 8 m²

Heeft dit antwoord geholpen?

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan