Isolatie van
je huis

  • Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Investering snel terugverdiend
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
Vraag vrijblijvende offerte aan

De eerste stap naar een energiezuinige woning

Een duurzame woning is een goed geïsoleerde woning. Zo zorg je ervoor dat er in de winter minder warmte ontsnapt naar buiten. Tegelijkertijd blijft het in de zomer binnen koel en comfortabel. Een goed geïsoleerd huis is aangenaam en bespaart flink op je energierekening. De overheid geeft bovendien een interessante ISDE subsidie als je twee besparende maatregelen laat uitvoeren. Dit kunnen twee isolerende maatregelen zijn maar je kunt isolatie ook combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp.

Spouwmuurisolatie

Een goed geïsoleerde spouwmuur (een muur met een buiten- en een binnenmuur) voorkomt dat warmte verloren gaat en kou binnenkomt. Om het isolatiemateriaal aan te brengen tussen de binnen- en de buitenmuur worden er kleine gaatjes geboord in de voegen. Vervolgens wordt het isolerende materiaal, meestal glaswolvlokken, naar binnen gespoten en worden de gaatjes netjes afgedicht. Dit duurt nog geen dag.

Buitengevelisolatie

Buitengevelisolatie wordt toegepast als de woning geen spouw heeft of een afwijkende buitenmuur, zoals gestucte bakstenen. Dit type isolatie is duurder dan spouwmuurisolatie, maar heeft ook extra voordelen. Je krijgt een gloednieuwe buitenmuur, waarbij je kunt kiezen tussen verschillende opties én je kunt een dikkere isolatielaag aanbrengen. Hierdoor is je woning beter geïsoleerd.

Dakisolatie

Omdat warmte opstijgt, verlaat de meeste warmte het huis via het dak. Door het dak te isoleren, kun je een groot deel van je warmteverlies verminderen. Hierdoor bespaar je geld, krijg je een beter wooncomfort en draag je je steentje bij aan een beter milieu.

Vloerisolatie

Er zijn twee soorten isolatie: vloerisolatie en bodemisolatie. Bij vloerisolatie wordt de onderkant van de vloer geïsoleerd, zodat de kieren en gaten gedicht worden. Als de kruipruimte minder hoog is dan 50 cm, adviseren we bodemisolatie. Hierbij wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.

Betonvloer
De beste vloerisolatie hangt af van de kruipruimte. Heb je een goede bereikbare kruipruimte, dieper dan 50 cm? Dan is vloerisolatie met ecospray het meest efficiënt. Dit hecht goed en dicht de kieren goed af. Als je kruipruimte te lastig te bereiken is, adviseren we bodemisolatie.

Houten vloer
Het isoleren van een houten vloer vraagt altijd extra aandacht. Een onjuiste isolatiemethode kan vervelende en kostbare gevolgen hebben zoals houtrot. Een belangrijk principe voor het isoleren van de houten vloer is dat de vloer altijd moet kunnen ‘ademen’. Een houten vloer die goed geïsoleerd is, voorkomt problemen als optrekkend vocht, houtrot en schimmels.

Vloerverwarming
Veel mensen schrikken van de hoge energierekening na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merk je aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkom je dit.

HR++ glas

HR++ glas is dubbel glas gevuld met argongas, wat zorgt voor extra isolatie. Het glas isoleert maar liefst drie keer beter dan normaal dubbel glas en zes keer beter dan enkelglas. Dat zorgt voor een lagere energierekening én meer wooncomfort.

Energiezuinig wonen begint met de woningscan

Start de woningscan

Ontdek wat je kunt doen om je woning duurzamer te maken

Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5803 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg