Contact met Greenchoice klantenservice vanuit huis

Energiezuinige woning met isolatie

  • Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Investering snel terugverdiend
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Lage investeringskosten
Vraag vrijblijvende offerte aan

Let op: iets langere doorlooptijd

Op dit moment is de vraag naar isolatiemaatregelen erg groot. Niet alleen bij ons, maar in heel Nederland. Natuurlijk doen wij ons best om jou zo snel mogelijk te helpen, maar het is goed om er rekening mee te houden dat de respons- en levertijden iets langer zijn dan normaal.

Waarom isoleren? De voordelen van isoleren voor je huis

Een duurzame woning is een goed geïsoleerde woning. Op die manier zorg je er namelijk voor dat ’s winters minder warmte ontsnapt naar buiten. In de warme zomermaanden blijft het daarentegen aangenaam koel en comfortabel binnenshuis. Een van de belangrijkste voordelen van isoleren is dat je flink bespaart op de energierekening. Bovendien profiteer je mogelijk van een aantrekkelijke ISDE-subsidie, wat een huis isoleren qua kosten aantrekkelijker maakt.

Bij een isolatie maatregel ontvang je tot 15% van de kosten als subsidie terug. Kies je voor twee isolatiemaatregelen, of combineer je het met de installatie van een warmtepomp? Dan ontvang je de meeste subsidie (tot wel 30% van de kosten). Het kan dus aantrekkelijk uitpakken om meer verbeteringen toe te passen!

Kies voor energiezuinig wonen

Hoe beter de isolatie van je woning, hoe meer gas je bespaart. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Denk hierbij aan het isoleren van de spouwmuur, vloer, gevel of het dak, of het toepassen van isolatieglas.
Om je van een goed advies voor isolatie te voorzien, werken wij samen met een partner. Deze partner heeft jarenlang ervaring op het gebied van isolatie, zodat je verzekerd bent van kwaliteit en de meest effectieve isolatiemaatregelen. Onze expert komt bij je thuis langs om je woning te inspecteren en samen de best passende maatregelen door te nemen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en plan een telefonisch adviesgesprek in. Zo maak je samen met ons Nederland een beetje duurzamer!

Spouwmuurisolatie

Met een goed geïsoleerde spouwmuur (een muur met een buiten- en binnenmuur en ruimte (spouw) daartussen) voorkom je dat warmte verloren gaat en kou naar binnen sluipt. Het isolatie materiaal wordt aan de hand van kleine boorgaatjes in de voegen tussen de binnen- en de buitenmuur gespoten. Voor isolatie kun je qua materiaal denken aan glaswolvlokken. Nadat de muur is opgevuld, worden de gaatjes secuur afgedicht. Het hele proces neemt nog geen dag in beslag.

Isolatie van de buitengevel

Heeft je woning geen spouw of een afwijkende buitenmuur? Dan is het een optie om de woning isoleren door het plaatsen van een nieuwe buitenmuur. Dat is duurder, maar biedt ook voordelen qua isoleren. Door het plaatsen van een nieuwe buitengevel is het mogelijk om isolatie materiaal dikker aan te brengen. Het resultaat: een betere isolatie.

Het is ook mogelijk een voorzetwand te plaatsen aan de binnenkant van de muur, hiermee verlies je inhoud en oppervlakte van de ruimte waar je dit doet. De kosten zijn wel lager dan het laten plaatsen van een nieuwe buitenmuur.

Beide opties zijn helaas niet via Greenchoice beschikbaar. Onze partner biedt wel de mogelijkheid je buitenmuur te impregneren. Hiermee bescherm je de gevel tegen negatieve weersinvloeden en voorkom je doorslaand vocht in de woning. Hiervoor geldt geen subsidie.

Dakisolatie

Warmte wil naar boven. Daardoor gaat de meeste warme lucht verloren via het dak. Je dak isoleren is dus een van de meest effectieve vormen van isolatie. Zo voorkom je flink warmteverlies. Indien je je nog afvroeg waarom isoleren een goed idee is, dan is de besparing op je energierekening, het verhoogde wooncomfort én de bijdrage aan een beter milieu je antwoord.

Illustratie van een huis met rood dak

Vloerisolatie

Isoleren via de vloer doe je met vloerisolatie of bodemisolatie. Wanneer je kiest voor vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer van isolatie voorzien, waarbij kieren en gaten gedicht worden. Is de kruipruimte minder dan 50 centimeter hoog, dan is bodemisolatie de betere optie. In dat geval wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.

Betonvloer

Is je kruipruimte goed bereikbaar en dieper dan 50 centimeter? Dan is vloerisolatie met ecospray het meest rendabel. De spray hecht uitstekend en dicht de kieren naadloos af. Bodemisolatie is het alternatief wanneer je kruipruimte niet makkelijk te bereiken is.

Houtenvloer

Je woning isoleren wanneer je een houten vloer hebt? Dat vraagt extra aandacht. Een onjuiste behandeling doet de voordelen van isoleren teniet en maakt het isoleren van je huis qua kosten minder interessant. Denk aan gevolgen als houtrot. Het belangrijkste bij een houten vloer isoleren is dat deze altijd blijft ademen. Een goed geïsoleerde houten vloer voorkomt daarnaast problemen als optrekkend vocht, schimmel en houtrot.

Vloerverwarming

Veel mensen schrikken van de hoge energierekening na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merk je aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkom je dit.

Duurzaam verwarmen

HR++ glas

HR++ glas is dubbel glas gevuld met argongas. Dit isolatie materiaal levert extra isolatie voor de woning op, en isoleert maar liefst drie maal beter dan normaal dubbel glas en maar liefst zes maal beter dan enkelglas. Dat levert een lagere energierekening op én meer comfort.

Veelgestelde vragen

Bij het isoleren van je woning wordt een extra laag toegevoegd in bijvoorbeeld de muur of het dak. Deze laag zorgt ervoor dat in de winter de warmte in huis blijft, en de kou buiten blijft. In de zomer werkt dit andersom.

Door je huis te isoleren verbruik je minder energie en bespaar je op je energierekening. Een goed geïsoleerde woning zal uiteindelijk een combinatie hebben van dak- of zoldervloerisolatie, bodem- of vloerisolatie, HR-glas en spouwmuurisolatie. Over het algemeen is dakisolatie de meest effectieve vorm.

Hieronder zie je de gemiddelde prijs inclusief plaatsing en BTW:

  • Spouwmuurisolatie, tussen 20 - 25 euro per m²
  • Dakisolatie, tussen 35 - 150 euro per m²
  • Vloerisolatie, tussen 35 - 55 euro per m²
  • Gevelisolatie, tussen 35 - 130 euro per m²

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan