Energiezuinige woning met isolatie

  • Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Investering snel terugverdiend
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Lage investeringskosten
Vraag vrijblijvende offerte aan

Waarom isoleren? De voordelen van isoleren voor je huis

Een duurzame woning is een goed geïsoleerde woning. Op die manier zorg je er namelijk voor dat ’s winters minder warmte ontsnapt naar buiten. In de warme zomermaanden blijft het daarentegen aangenaam koel en comfortabel binnenshuis. Een van de belangrijkste voordelen van isoleren is dat je flink bespaart op de energierekening. Bovendien profiteer je mogelijk van een aantrekkelijke ISDE-subsidie, wat een huis isoleren qua kosten aantrekkelijker maakt. Voorwaarde daarvoor is wel dat je minimaal twee maatregelen laat uitvoeren om je woning te verduurzamen. Denk aan verschillende vormen van isolatie, maar ook een warmtepomp komt reeds in aanmerking.  

Isolatie materiaal

Er bestaan veel verschillende soorten isolatie materialen, zoals glaswol, steenwol, XPS, PIR en houtvezel isolatie. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. De beste keuze zal daarom afhangen van je wensen en het deel van je woning dat je wil gaan isoleren. Zoek goed uit wat de kosten van het materiaal zijn en of ze geschikt zijn voor het type isolatie wat je wil gaan uitvoeren. Zo bespaar je op lange termijn het meest voor zowel je portemonnee als het milieu.   

Spouwmuurisolatie

Met een goed geïsoleerde spouwmuur (een muur met een buiten- en binnenmuur en ruimte daartussen (spouw)) voorkom je dat warmte verloren gaat en kou naar binnen sluipt. Het isolatie materiaal wordt aan de hand van kleine boorgaatjes in de voegen tussen de binnen- en de buitenmuur gespoten. Voor isolatie kun je qua materiaal denken aan glaswolvlokken. Nadat de muur is opgevuld, worden de gaatjes secuur afgedicht. Het hele proces neemt nog geen dag in beslag.  

Isolatie van de buitengevel

Heeft je woning geen spouw of een afwijkende buitenmuur? Dan gaat het woning isoleren via de buitenmuur. Dat is duurder, maar biedt ook voordelen qua isoleren. Je krijgt immers een spiksplinternieuwe buitenmuur, waardoor het mogelijk is om isolatie materiaal dikker aan te brengen. Het resultaat: een betere isolatie. Het is ook mogelijk een voorzetwand te plaatsen aan de binnenkant van de muur, hiermee verlies je inhoud en oppervlakte van de ruimte waar je dit doet. De kosten zijn wel lager dan het laten plaatsen van een nieuwe buitenmuur. 

Dakisolatie

Warmte wil naar boven. Daardoor gaat de meeste warme lucht verloren via het dak. Je dak isoleren is dus een van de meest effectieve vormen van isolatie. Zo voorkom je flink warmteverlies. Indien je je nog afvroeg waarom isoleren een goed idee is, dan is de besparing op je energierekening, het verhoogde wooncomfort én de bijdrage aan een beter milieu je antwoord.  

Vloerisolatie 

Isoleren via de vloer doe je met vloerisolatie of bodemisolatie. Wanneer je kiest voor vloerisolatie wordt de onderzijde van de vloer van isolatie voorzien, waarbij kieren en gaten gedicht worden. Is de kruipruimte minder dan 50 centimeter hoog, dan is bodemisolatie de betere optie. In dat geval wordt de bodem van de kruipruimte geïsoleerd.  

Betonvloer 

Is je kruipruimte goed bereikbaar en dieper dan 50 centimeter? Dan is vloerisolatie met ecospray het meest rendabel. De spray hecht uitstekend en dicht de kieren naadloos af. Bodemisolatie is het alternatief wanneer je kruipruimte niet makkelijk te bereiken is. 

Houten vloer 

Je woning isoleren wanneer je een houten vloer hebt? Dat vraagt extra aandacht. Een onjuiste behandeling doet de voordelen van isoleren teniet en maakt het isoleren van je huis qua kosten minder interessant. Denk aan gevolgen als houtrot. Het belangrijkste bij een houten vloer isoleren is dat deze altijd blijft ademen. Een goed geïsoleerde houten vloer voorkomt daarnaast problemen als optrekkend vocht, schimmel en houtrot.  

Vloerverwarming 

Veel mensen schrikken van de hoge energierekening na het aanbrengen van vloerverwarming. Wanneer de betonvloer niet voorzien is van vloerisolatie verdwijnt er veel warmte naar de kruipruimte. Dit merk je aan een relatief hoge temperatuur in de kruipruimte. Met een goede isolatie tegen de betonvloer voorkom je dit.  

Meer over vloerisolatie >

HR++ glas

HR++ glas is dubbel glas gevuld met argongas. Dit isolatie materiaal levert extra isolatie voor de woning op, en isoleert maar liefst drie maal beter dan normaal dubbel glas en maar liefst zes maal beter dan enkelglas. Dat levert een lagere energierekening op én meer comfort.

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg