Duurzaam verwarmen

Isoleren en besparen met HR++ glas

Vraag een offerte aan

Wat is HR++ glas?

HR++ glas wordt ook wel hoog rendementsglas genoemd en is een uitstekende vorm van isolatie. Dubbel glas HR++ bestaat uit twee platen glas die zijn gevuld met argongas en daaraan is HR++ glas te herkennen. Deze constructie heeft als belangrijk voordeel dat het veel beter isoleert dan gewoon dubbel glas. Daarnaast isoleert het maar liefst zes keer beter dan huizen die zijn voorzien van ramen met enkel glas.

Er is dus altijd een goede reden om ramen met dubbel glas of enkel glas te vervangen door HR++ glas, want veel warmte gaat verloren via de ramen. Als de isolatie- of U-waarde 1,2 of lager is, dan mag je spreken van HR++ glas. Onze partner plaatst isolatieglas met een U-waarde van 1,0.

Inhoudsopgave

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?  

HR++ glas brengt diverse voordelen met zich mee. Dankzij de goede isolatie creëer je een aangename temperatuur in huis en er gaat veel minder warmte verloren. Het verschil tussen dubbel glas en HR++ glas is dat de laatste naast dubbele beglazing ook voorzien is van een coating en isolerend gas tussen de platen. Door het warmteverlies te beperken, zorgt HR++ glas daarom voor lagere energiekosten.

Verder heeft HR++ glas een verkoelende werking vanwege de aanwezige coating. Ideaal tijdens warm zomerweer. Tot slot is het mogelijk om subsidie te ontvangen op het plaatsen van HR ++ glas. 

Hoe bespaar je met HR++ glas? 

De besparing met HR++ glas is aanzienlijk. Doordat je minder hard hoeft te stoken om je woning warm te krijgen en houden en je minder last van tocht hebt, gaat je gasverbruik flink omlaag. Dit is bij een gemiddelde hoekwoning gemiddeld 550 m³ op jaarbasis.

Wat kost de plaatsing van HR++glas?

Wat moet ik betalen voor het laten plaatsen van isolerende beglazing? Een terechte vraag als je HR++ glas wilt aanschaffen. De kosten voor het plaatsen van HR++ glas zijn afhankelijk van diverse factoren. Je kunt rekening houden met de gemiddelde kosten van €300 per vierkante meter inclusief plaatsing.

Het kan zijn dat, afhankelijk van de staat, het beter is om direct de kozijnen te vervangen. Ook kunnen er andere aanpassingen of speciaal glas, zoals veiligheidsglas, nodig zijn. Dit heeft invloed op de totale kosten. Onze isolatie expert komt bij je thuis langs en neemt samen de beste optie voor jouw woning met je door.

Welke subsidies bestaan er voor HR++ glas? 

Wist je dat je een deel van de kosten kunt opvangen met de Investeringssubsidie Duurzaam Energie (ISDE). In 2023 krijg je met deze regeling tot 15% subsidie terug op de kosten. Voor HR++ glas geldt een subsidie van €23 per vierkante meter, met een minimum van 8 vierkante meter. Als je meer dan één verduurzamingsmaatregel binnen een jaar treft, verdubbelt de subsidie. 

De exacte voorwaarden voor subsidie op HR++ glas lees je op de website van de RVO.

Energiebespaarlening

Isolatie met HR++ glas verdien je, afhankelijk van de woonsituatie, binnen een paar jaar terug. Een verantwoorde investering, waar geen spaarrekening tegenop kan. Het is ook mogelijk om hiervoor een zogenoemde Energiebespaarlening aan te gaan. Dit wordt aangeboden door het Nationaal Warmtefonds, in opdracht van de Rijksoverheid.

Een extra voordeel is dat de rente van deze regeling gunstig is. Voor huishoudens met een verzamelinkomen lager dan € 48.625 geldt zelfs 0% rente. Deze regeling is speciaal in het leven geroepen voor iedereen die zijn of haar woning duurzamer wil maken.

De Energiebespaarlening is alleen bedoeld voor eigenaren van een koopwoning, en is ook beschikbaar voor Verenigingen van Eigenaren: de speciale VvE- Energiebespaarlening. Klik hier voor meer informatie.

Hoe wordt HR++ glas geplaatst?

We adviseren altijd om HR++ glas door een betrouwbare partij te laten plaatsen. HR++ glas plaatsen doe je niet zomaar, waardoor het de verstandigste keuze is om een expert in te schakelen. Een expert werkt veilig en snel, en weet wat de belangrijkste aandachtspunten zijn.

Onze partner kijkt vooraf naar de staat van de kozijnen en of er aanpassingen nodig zijn voor de plaatsing van het glas. Zo weet je zeker dat het HR++ glas op de juiste manier wordt geplaatst en je direct profiteert van de voordelen.

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan

Veelgestelde vragen

HR++ isolatieglas is momenteel het meest toegepaste dubbel glas. HR++ isolatieglas heeft een U-waarde van 1,0 (t.o.v. enkelglas 5,6).


Heeft dit antwoord geholpen?

Per 1 juli 2008 is er HR++ glas te verkrijgen.


Heeft dit antwoord geholpen?

Voor woningen met enkele of standaard dubbele beglazing is het aan te raden om HR++ glas te plaatsen. Daarbij geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie van woningen de minimale eis dat er HR++ beglazing toegepast dient te worden


Heeft dit antwoord geholpen?

HR++-glas heeft een extra isolerende coating, maar deze is onzichtbaar. Je kan erachter komen welk soort (dubbel) glas je hebt door op de afstandhouder, een aluminiumstrip tussen de glasplaten, te kijken. Het HR++ glas van onze partner heeft een afstandhouder van polycarbonaat in plaats van aluminium. Dit geleidt minder waardoor het beter isoleert.


Heeft dit antwoord geholpen?

Het juiste HR++ glas is afhankelijk van het oppervlakte dat je nodig hebt. Hoe groter de ruit, hoe dikker het glas moet zijn. Daarnaast heeft de aanwezige sponningsruimte in het kozijn ook invloed. De glasdiktes variëren van 4 tot 6 mm per glasplaat. De totale beglazing is bij HR++ glas vaak dikker dan 20 mm.


Heeft dit antwoord geholpen?

Standaard dubbel glas werkt al geluidsreducerend. Twee glasplaten en de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) dempen de trillingen. Hoe breder de spouw in het dubbel glas, hoe beter geluidsisolerend het glas is. Bij HR++ glas is de spouw voorzien van een speciale gasvulling en een HR coating. Dankzij de gasvulling, heeft HR++ een hoge warmte-isolerende werking. Geluidsreducerend glas is het beste type beglazing wanneer het aankomt op het reduceren van geluid.


Heeft dit antwoord geholpen?

Jazeker! Standaard dubbel glas werkt al geluidsreducerend. Twee glasplaten en de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) dempen de trillingen. Hoe breder de spouw in het dubbel glas, hoe beter geluidsisolerend het glas is. Bij HR++ glas is de spouw voorzien van een speciale gasvulling en een HR coating. Dankzij de gasvulling, heeft HR++ een hoge warmte-isolerende werking.

Onze partner kan je voorlichten over de mogelijkheden, voordelen en kosten van zon en/of geluidsreducerend HR++ glas.


Heeft dit antwoord geholpen?