Vloerisolatie

  • Jaarlijkse besparing van gemiddeld 260 m³
  • Investering in enkele jaren terugverdiend
  • Meer comfort in je woning
Offerte aanvragen

Waarom vloer isoleren?

Vloerisolatie komt neer op het isoleren van je vloer. Dat had je waarschijnlijk al geraden, maar waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is de besparing die je maakt met vloerisolatie. Een vloer isoleren resulteert namelijk in vele voordelen. We nemen de grootste met je door. 

Inhoudsopgave

De meeste huizen die na 1990 zijn gebouwd, beschikken al over een gedegen vloerisolatie, maar in oudere woningen is dat vaak niet het geval. Het isoleren van een vloer is voor de bewoners daarvan dus een goed idee. 

Dat gebeurt aan de hand van een isolerende laag. Deze wordt aan de onderkant van je vloer vastgemaakt. Onze isolatie expert gebruikt daarvoor meestal spraysystemen, waarmee het materiaal aan de vloer wordt gespoten. Eenmaal geplaatst mogen we je feliciteren: je bent dan namelijk in het bezit van een goed geïsoleerde vloer. 

Besparen met vloerisolatie 

Het kopen van vloerisolatie is nogal een investering, maar dat geld krijg je terug. Hoe? Via verminderde energierekeningen. Met vloerisolatie gaat het gasverbruik met gemiddeld 260m³ op jaarbasis omlaag. Hiermee bespaar je enkele honderden euro's op de energierekening. En dan hebben we het over een gemiddelde woning. Het bedrag neemt alleen maar toe hoe groter je huis is.

Voordelen van vloerisolatie 

Het isoleren van je vloer brengt vele voordelen met zich mee. Er zijn dus verschillende redenen waarom jij je vloer zal isoleren. 

Het is comfortabel 

De vloer voelt met isolatie in de winter én in de zomer prettiger aan. Dat komt doordat je met vloerisolatie minder kou én warmte laat ontsnappen. De temperatuur van de vloer zelf gaat in de winter doorgaans ook omhoog, wat best lekker is als je van warme voeten houdt.

Het is veilig 

Veilig? Ja – veilig. De materialen die we gebruiken zijn gecontroleerd en gecertificeerd. Er komen dus geen schadelijke stoffen bij kijken.

Het is gezond 

Gezond? Ja – gezond. Dat komt doordat een goed geïsoleerde vloer huiselijke problemen als huisstofmijt, vocht en schimmel voorkomt. Wel zo'n prettig gevoel. 

Maak ik kans op subsidie?

Met het isoleren van een vloer draag je bij aan een duurzamere wereld én ben je op termijn goedkoper uit. Dat neemt niet weg dat vloerisolatie aanbrengen eerst een investering vereist. Gelukkig biedt de overheid en verschillende gemeentes subsidiemogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Eén van die subsidies is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing), die beschikbaar is voor mensen met een koopwoning.

Maar er zijn vaak nog veel meer opties. Daarom hebben we een Subsidiehulp voor je! Bekijk je opties en ontdek wat er mogelijk is.

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost vloerisolatie?

De totale kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een prijs per m2. De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 35 euro en 55 euro.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke Rd waarde moet mijn vloerisolatie hebben om in aanmerking te komen voor subsidie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de vloer geïsoleerd worden met een Rd-waarde van 3,5 m2 K/W. Onze partner gebruikt uitsluitend isolatiemateriaal van minimaal 3,5 m2 K/W, zodat je altijd verzekerd bent van een goed geïsoleerde vloer.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat levert vloerisolatie op?

Met vloerisolatie bespaar je bij een gemiddelde hoekwoning tot wel 260 m3 gas per jaar. Met de huidige gasprijzen levert dit een flinke besparing op de energierekening op!


Heeft dit antwoord geholpen?