Duurzaam je huis verwarmen

Vloerisolatie

  • Bespaar tot 200 euro per jaar
  • Investering in tot 8-10 jaar terugverdiend
  • Meer comfort
Offerte aanvragen

Waarom vloer isoleren?

Vloerisolatie komt neer op het isoleren van je vloer. Dat had je waarschijnlijk al geraden, maar waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is de besparing die je maakt met vloerisolatie. Een vloer isoleren resulteert namelijk in vele voordelen. We nemen de grootste met je door. 

Inhoudsopgave

De meeste huizen die na de jaren 80 zijn gebouwd, beschikken al over een gedegen vloerisolatie, maar in oudere woningen is dat allerminst het geval. Het isoleren van een vloer is voor de eigenaars daarvan dus een goed idee. 

Dat gebeurt aan de hand van een isolerende laag. Deze wordt aan de onderkant van je vloer bevestigd – via het kruipluik. Leggers gebruiken daarvoor doorgaans isolatiepistolen, waarmee het materiaal aan de vloer wordt geschoten. Eenmaal opgedroogd mogen we je feliciteren: je bent dan namelijk in het bezit van een goed geïsoleerde vloer. 

Belangrijker is echter om te weten wat precies je opties zijn. Vloerisolatie heeft tenslotte vele voordelen. Welke dat precies zijn? Je leest het hieronder.

Besparen met vloerisolatie 

De aanschaf van vloerisolatie is nogal een investering, maar dat geld krijg je terug. Hoe? Op basis van verminderde energierekeningen. We schatten dat je op jaarbasis al zo’n 200 euro minder betaalt. En dan hebben we het over een gemiddelde woning. Het bedrag neemt alleen maar toe wanneer je huis groter is. Geef het zo’n 8 tot 10 jaar en voilà: je investering heeft zichzelf terugbetaald. 

Voordelen van vloerisolatie 

Het isoleren van je vloer brengt vele voordelen met zich mee. Er zijn dus verschillende redenen waarom jij je vloer zal isoleren. 

  • Het is comfortabel 

De winters worden minder koud, de zomers minder benauwd. Dat komt doordat je met vloerisolatie minder kou én warmte laat ontsnappen. De temperatuur van de vloer zelf gaat doorgaans ook omhoog, wat best lekker is als je van warme voeten houdt. Gemiddeld genomen stijgt de vloertemperatuur met 4 graden Celsius. Dat wordt vanzelfsprekend alleen nog maar hoger wanneer je het combineert met vloerverwarming. 

  • Je draagt bij aan het milieu

Vloerisolatie is natúúrlijk goed voor het milieu. Je isoleert, en dat levert een energiebesparing op. Daardoor ben je duurzaam bezig en draag je minder bij aan de CO2-uitstoot en het broeikaseffect. 

  • Het is veilig 

Veilig? Ja – veilig. Een vloer isoleren gebeurt zónder dat schadelijke gassen vrijkomen. Bovendien is het isolatiemateriaal brandveilig. 

  • Het is gezond 

Gezond? Ja – gezond. Dat komt doordat een goed geïsoleerde vloer huiselijke problemen als huisstofmijt, vocht en schimmel voorkomt. Wel zo'n prettig gevoel. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen