Duurzaam je huis verwarmen

Vloerisolatie

  • Bespaar tot 200 euro per jaar
  • Investering in tot 8-10 jaar terugverdiend
  • Meer comfort
Offerte aanvragen

Waarom vloer isoleren?

Vloerisolatie komt neer op het isoleren van je vloer. Dat had je waarschijnlijk al geraden, maar waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is de besparing die je maakt met vloerisolatie. Een vloer isoleren resulteert namelijk in vele voordelen. We nemen de grootste met je door. 

Inhoudsopgave

De meeste huizen die na de jaren 80 zijn gebouwd, beschikken al over een gedegen vloerisolatie, maar in oudere woningen is dat allerminst het geval. Het isoleren van een vloer is voor de eigenaars daarvan dus een goed idee. 

Dat gebeurt aan de hand van een isolerende laag. Deze wordt aan de onderkant van je vloer bevestigd – via het kruipluik. Leggers gebruiken daarvoor doorgaans isolatiepistolen, waarmee het materiaal aan de vloer wordt geschoten. Eenmaal opgedroogd mogen we je feliciteren: je bent dan namelijk in het bezit van een goed geïsoleerde vloer. 

Belangrijker is echter om te weten wat precies je opties zijn. Vloerisolatie heeft tenslotte vele voordelen. Welke dat precies zijn? Je leest het hieronder.

Besparen met vloerisolatie 

De aanschaf van vloerisolatie is nogal een investering, maar dat geld krijg je terug. Hoe? Op basis van verminderde energierekeningen. We schatten dat je op jaarbasis al zo’n 200 euro minder betaalt. En dan hebben we het over een gemiddelde woning. Het bedrag neemt alleen maar toe wanneer je huis groter is. Geef het zo’n 8 tot 10 jaar en voilà: je investering heeft zichzelf terugbetaald. 

Voordelen van vloerisolatie 

Het isoleren van je vloer brengt vele voordelen met zich mee. Er zijn dus verschillende redenen waarom jij je vloer zal isoleren. 

  • Het is comfortabel 

De winters worden minder koud, de zomers minder benauwd. Dat komt doordat je met vloerisolatie minder kou én warmte laat ontsnappen. De temperatuur van de vloer zelf gaat doorgaans ook omhoog, wat best lekker is als je van warme voeten houdt. Gemiddeld genomen stijgt de vloertemperatuur met 4 graden Celsius. Dat wordt vanzelfsprekend alleen nog maar hoger wanneer je het combineert met vloerverwarming. 

  • Je draagt bij aan het milieu

Vloerisolatie is natúúrlijk goed voor het milieu. Je isoleert, en dat levert een energiebesparing op. Daardoor ben je duurzaam bezig en draag je minder bij aan de CO2-uitstoot en het broeikaseffect. 

  • Het is veilig 

Veilig? Ja – veilig. Een vloer isoleren gebeurt zónder dat schadelijke gassen vrijkomen. Bovendien is het isolatiemateriaal brandveilig. 

  • Het is gezond 

Gezond? Ja – gezond. Dat komt doordat een goed geïsoleerde vloer huiselijke problemen als huisstofmijt, vocht en schimmel voorkomt. Wel zo'n prettig gevoel. 

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

De totale kosten van vloerisolatie zijn gebaseerd op een prijs per m2 en een starttarief. Dit starttarief van vloerisolatie varieert van 1025 tot 1600 euro. De vierkante meter prijs van vloerisolatie varieert tussen 35 euro en 55 euro.
Als je vloerisolatie koppelt aan de voorwaarden van nieuwbouw kun je een bestaande woning bezitten met een vloer die net zo goed geïsoleerd is als alle nieuwe woningen die nu worden gebouwd. Deze regels zijn in het Bouwbesluit vastgelegd en daarin wordt vermeld dat alle vloeren van nieuwbouw een Rc-waarde van minstens 3,5 m2K/W moeten hebben bij oplevering. Wil je gebruik maken van subsidie voor vloerisolatie? Je zult dan minimaal een Rd-waarde van 3,5 m2K/W moeten halen.
Elk isolatiemateriaal heeft een andere dikte nodig een minimale dikte voor het aanbrengen van vloerisolatie. Meest voorkomend is 8,0cm wanneer de vloer geisoleerd word met geslotencellig Purschuim. Dit kan ook gelden wanneer je gebruik wilt maken van subsidie voor vloerisolatie. Je zult dan minimaal een Rd-waarde van 3,5 m2K/W moeten halen.
Met vloerisolatie kun je tot wel 15%\* besparen op de energiekosten, gemiddeld zo’n €220,-\* per jaar. Deze vorm van isolatie verdien je, afhankelijk van het type woning, in een paar jaar terug. Een verantwoorde investering waar geen spaarrekening tegenop kan.