Wat kost vloerisolatie?

Benieuwd naar de kosten van vloerisolatie? Lees er alles over op deze pagina.

Hoeveel kost het om je vloer te isoleren?

Een vloer isoleren is eigenlijk altijd een goed idee. Je zorgt hiermee voor minder warmteverlies in huis – en dus voor een duurzamer milieu én een lagere energierekening. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een investering is. We nemen hieronder met je door welk prijskaartje daarbij hoort. 

Een vloerisolatie zorgt voor een behoorlijke verlaging van het warmteverlies. Dat loopt bij een gemiddelde hoekwoning op tot wel 260 m³ op jaarbasis. Het verdeelt daarnaast de warmte beter, zorgt voor een aangenamere luchtvochtigheid en heeft dus een gunstige energierekening als gevolg. Het isoleren van een vloer gebeurt aan de hand van een isolatie van de kruipruimte.

Daar horen de nodige kosten bij: voor het isolatiemateriaal, maar ook voor de arbeidskosten voor de persoon die de isolatie voor je uitvoert. Omdat dit nogal variabele kostenposten zijn, lopen de diverse kostenplaatjes best uiteen. Voor het berekenen van een schatting van de totale kosten kun je uitgaan van €35-55 per vierkante meter.

Inhoudsopgave

Factoren voor de kosten 

De verschillende factoren die uiteindelijk de offerte bepalen, zijn de volgende: 

  • Het type woning
  • Het aantal vierkante meters
  • Wel of geen vervuiling van de kruipruimte
  • Het isolatiemateriaal
  • Uitzonderlijke gevallen

We spreken van uitzonderlijke gevallen wanneer een woning bijvoorbeeld een lastig bereikbare kruipruimte, een verslechterd kruipluik of een uitzonderlijk lastige vloer heeft. Je betaalt dan een meerprijs voor de extra kosten die de vakman of -vrouw daarom maakt. 

Prijs per vierkante meter 

De prijs per vierkante meter is bij het isoleren van een vloer ook lastig te geven, waardoor we ook hier een schatting maken – eentje die wel iets preciezer is. We adviseren je om rekening te houden met een bedrag van €35-55 per vierkante meter. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Bij een gemiddelde tussenwoning spreken we dan over een bedrag vanaf €3000.

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan