Besparen met een
warmtepomp

Een warm comfortabel huis met een laag gasverbruik. Met een warmtepomp kan dat! De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo verminder je de CO₂-uitstoot én bespaar je op je gasrekening. Met de ISDE-subsidie krijg je ook nog eens €1600,- van het aankoopbedrag terug.

 

Update Corona

Greenchoice blijft ook in deze periode warmtepompen installeren en volgt daarbij zorgvuldig de richtlijnen 'Samen veilig doorwerken' van Techniek Nederland. Je kunt dus ook nu gewoon je bestelling plaatsen. Door de huidige situatie kan het mogelijk iets langer duren voordat de warmtepomp wordt geplaatst. Wij houden je hiervan op de hoogte.

Duurzaam verwarmen met de Elga Ace

De Elga ace bieden we aan in twee pakketten. Welke het beste voor je geschikt is hangt af van de leeftijd van je huidige cv ketel.

 

Als je nu gelijk je energiecontract voor 3 of 5 jaar vast zet, dan ontvang je tot €150 voordeel.  

Ons aanbod

Ketel jonger dan 10 jaar  

Remeha Elga Ace

 • - 4 kW warmtepomp
 • - naast elke cv-ketel te installeren
 • - geen nieuwe thermostaat nodig 
 • - Installatie in een dag 
 • - ISDE subsidie 

  2.999,- euro* 
 • *Prijs voor basispakket inclusief installatie, ISDE subsidie en BTW 
 • *Tegen meerprijs Elga Ace in 6 kW beschikbaar 

 


Ketel 10 jaar of ouder

Remeha Elga Ace en Remeha Tzerra Ace

 • - optimale samenwerking tussen cv en warmtepomp
 • - 4kw warmtepomp
 • - CW4 Tzerra cv-ketel 
 • - Installatie in een dag 
 • - ISDE subsidie 
 • - Gratis eTwist thermostaat t.w.v. 259,- euro

4.599,- euro* 

 • *Prijs voor basispakket inclusief installatie, ISDE subsidie en BTW 
 • *Tegen meerprijs Elga Ace in 6 kW beschikbaar 
 • * Tegen meerprijs is CW5 Tzerra beschikbaar

Voordelen hybride warmtepomp

Hand met blad

Duurzaam verwarmen

Het klimaat vraagt om actie. Minder gasverbruik, minder CO₂-uitstoot. Een hybride warmtepomp verwarmt je woning terwijl je het gasverbruik verlaagt. 

Gas

Lagere gasrekening

Gas is duur. Met een warmtepomp ga je juist minder gas verbruiken. Bereken je voordeel en ontdek hoeveel euro’s je daarmee bespaart. De overheid biedt daarbovenop €1.600 subsidie.

Euro's

Inkoopvoordeel

De door ons aanbevolen installateurs kopen warmtepompen groot in. Zo houden ze de prijs extra laag.

Spaarvarken

Warmtepomp snel terugverdiend

Een hybride warmtepomp kost bij door ons aanbevolen installateurs €2.999. Dit is inclusief subsidie. Daar staat een fikse besparing tegenover tot wel €500 per jaar, afhankelijk van stookgedrag en isolatie van de woning. Die besparing wordt alleen maar groter als de gasprijs stijgt. De gemiddelde terugverdientijd van onze warmtepomp is 6 tot 10 jaar. Bereken bovenaan de pagina je besparing en vraag de warmtepomp aan.

Huis met oranje dak

Geschiktheid woning voor warmtepomp

Jouw woning dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om een hybride warmtepomp voor je te laten werken. Goede isolatie aan muren, de vloer en het dak en dubbel glas zijn goede vertrekpunten. Andere factoren zijn het verwarmingssysteem, de cv-ketel en het bouwjaar van je huis. Hou ook bij het plaatsen rekening met het geluid van een warmtepomp. Greenchoice voert eerst een check uit of je woning geschikt is voor een warmtepomp. Eerst nog beter isoleren? Klik hier voor een gratis adviesgesprek aanvraag.

Werking en installatie warmtepomp

Een hybride warmtepomp wordt geïnstalleerd met een buiten- en binnenunit. De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze bevestigen we op een balkon, plat dak of aan de buitenmuur. De buitenlucht wordt samengeperst waardoor er warmte ontstaat. De binnenunit die bij je cv-ketel hangt, gebruikt die warmte om het water van je cv-ketel te verwarmen. Je cv-ketel hoeft zo minder te stoken, en zo bespaar je op je gasverbruik. Bekijk ook de video en lees ons blog over de werking van de warmtepomp.

Meer over de warmtepomp

Kom meer te weten over de warmtepomp, zoals subsidies op de warmtepomp en de installatie en werking van het duurzame systeem.

Veelgestelde vragen

Waarom zo’n hoge korting?
Remeha heeft de opvolger van de Elga geïntroduceerd: de Elga-Ace. Om de introductie te vieren, geeft Remeha een introductiekorting van 250,-. Omdat Greenchoice groot kan inkopen, komt deze korting bovenop de toch al lage prijs. De introductiekorting geldt tot 31 maart 2021. 
Hoe ziet het proces van aanschaf en installatie van een warmtepomp eruit?
Bereken via de tool bovenaan de pagina je besparing met een warmtepomp. Vervolgens kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Greenchoice neemt contact met je op en er komt een gecertificeerde installateur bij je langs voor een schouwing aan huis. Nadat de warmtepomp geplaatst is kun je de subsidie aanvragen.
Door wie wordt de warmtepomp geïnstalleerd?
Warmtepompen installeren is een relatief nieuw vak in de installatiebranche. Greenchoice werkt voornamelijk met erkende installateurs die zich hebben gespecialiseerd in hybride warmtepompen. Hun ervaring komt van pas bij het installeren en afstellen van de warmtepompen.
Is het mogelijk om een warmtepomp te gebruiken in combinatie met zonnepanelen?
Ja, wij moedigen zelfs aan om de warmtepomp te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Zo kun je het stroomverbruik wat ontstaat compenseren en nog meer energie besparen. Extra duurzaam dus!
Vraagt een warmtepomp veel onderhoud?
De warmtepomp heeft niet veel onderhoud nodig, wel is het te adviseren jaarlijks te controleren of alles nog naar behoren werkt. Zo kan het rendement gegarandeerd blijven, en wordt je niet voor onverwachte kosten gesteld. 
Hoeveel geluid produceert een warmtepomp?
De binnenunit van een warmtepomp produceert vrijwel geen geluid. De buitenunit daarentegen produceert wel geluid wat modulerend is, wat betekent dat de geluidsproductie erg afhankelijk is van de warmtevraag. De gemiddelde warmtepomp produceert ongeveer 35 tot 40 decibel geluid. Ter vergelijking: een vaatwasser produceert ongeveer 60 dB en een voorbijrazende trein 90 dB. Om geluidsoverlast te voorkomen wordt er goed meegedacht door een ervaren installateur. 

Waar kunnen we je mee helpen?

Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5153 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg