Besparen met een
warmtepomp

 • Duurzaam en groen verwarmen
 • Direct een lagere energierekening
 • Terugverdientijd tussen 6 en 10 jaar

Besparen op gas met een hybride warmtepomp

Wil je een warm en comfortabel huis met een laag gasverbruik? Met een warmtepomp is het mogelijk! De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo verminder je de CO₂-uitstoot van jouw huishouden. Bovendien zie je deze besparing direct terug op je gasrekening! Met de ISDE-subsidie krijg je ook nog eens €1600,- van het aankoopbedrag terug.

Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp draag je actief bij aan een beter milieu, en ga je klimaatverandering tegen. De hybride warmtepomp zorgt samen met je cv-ketel voor verwarming en levert een flinke daling in je gasverbruik op. Ook je CO₂-uitstoot vermindert met zo'n 25%. Goed voor het milieu én je portemonnee dus! Een warmtepomp is bovendien onderhoudsarm, en zorgt in veel gevallen voor een beter energielabel voor je woning. Meer informatie? Lees hier onze blog over de voor- en nadelen van een warmtepomp.

Hand met blad

Duurzaam verwarmen

Het klimaat vraagt om actie. Minder gasverbruik, minder CO₂-uitstoot. Met een hybride warmtepomp geniet je van warm water en een comfortabel huis, terwijl je flink minder gas verbruikt.

Zo werkt een warmtepomp

Gas

Lagere gasrekening

Gas wordt steeds duurder. Met een warmtepomp ga je juist minder gas verbruiken. Bereken je voordeel en ontdek hoeveel je bespaart met een warmtepomp van Greenchoice.

Wat kost een hybride warmtepomp?

Euro's

Subsidie

Een warmtepomp is een duurzame investering in je woning. Daarom biedt de overheid een ISDE-subsidie van maar liefst €1.600 als je bij Greencohice een hybride warmtepomp aanschaft!

Subsidie voor jouw warmtepomp

Warmtepomp kopen bij Greenchoice

Kies bij Greenchoice voor een hoogwaardige Elga warmtepomp. We bieden de Remeha Elga Ace aan in twee verschillende pakketten. Welk pakket het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van de leeftijd van je huidige cv-ketel. Is die jonger dan 10 jaar? Dan kan de Elga Ace hybride warmtepomp gewoon aangesloten worden op je ketel. Heb je een oudere cv? Kies dan voor het pakket waarin de warmtepomp wordt gecombineerd met een nieuwe Tzerra cv-ketel. 

Ons aanbod

Ketel jonger dan 10 jaar  

Remeha Elga Ace

 • - 4 kW warmtepomp
 • - Naast elke cv-ketel te installeren
 • - Geen nieuwe thermostaat nodig 
 • - Installatie in één dag 
 • - ISDE subsidie 

  2.999,- euro* 
 • *Prijs voor basispakket inclusief installatie, ISDE subsidie en BTW 
 • *Tegen meerprijs Elga Ace in 6 kW beschikbaar 

 


Ketel 10 jaar of ouder

Remeha Elga Ace en Remeha Tzerra Ace

 • - Optimale samenwerking tussen cv en warmtepomp
 • - 4kw warmtepomp
 • - CW4 Tzerra cv-ketel 
 • - Installatie in een dag 
 • - ISDE subsidie 

4.599,- euro* 

 • *Prijs voor basispakket inclusief installatie, ISDE subsidie en BTW 
 • *Tegen meerprijs Elga Ace in 6 kW beschikbaar 
 • * Tegen meerprijs is CW5 Tzerra beschikbaar
Spaarvarken

Warmtepomp snel terugverdiend

De door ons aanbevolen installateurs kopen warmtepompen groot in. Zo houden ze de prijs extra laag: een hybride warmtepomp kost daardoor slechts €2.999. Dit is inclusief de ISDE-subsidie. Daar staat een fikse besparing tegenover tot wel €500 per jaar, afhankelijk van je stookgedrag en de isolatie van de woning. Die besparing wordt alleen maar groter naarmate de gasprijs stijgt. De gemiddelde terugverdientijd van onze warmtepompen is 6 tot 10 jaar. Bereken bovenaan de pagina je exacte besparing en vraag direct een warmtepomp aan.

Huis met oranje dak

Is je woning geschikt voor een warmtepomp

Je woning dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om een hybride warmtepomp voor je te laten werken. Goede isolatie aan muren, de vloer en het dak en dubbel glas zijn goede vertrekpunten. Andere factoren zijn het verwarmingssysteem, de cv-ketel en het bouwjaar van je huis. Hou bij het plaatsen ook rekening met het geluid van een warmtepomp. Greenchoice voert eerst per telefoon een basischeck uit. Eerst nog beter isoleren? Klik hier voor een gratis adviesgesprek aanvraag.

Werking en installatie warmtepomp

Een hybride warmtepomp wordt geïnstalleerd met een buiten- en binnenunit. De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze bevestigen we aan de gevel, op een plat dak of in de tuin. De buitenlucht wordt samengeperst waardoor er warmte ontstaat. De binnenunit die bij je cv-ketel hangt, gebruikt die warmte om het water van je cv-ketel te verwarmen. Je cv-ketel hoeft zo minder te stoken, en zo bespaar je op je gasverbruik. Bekijk ook de video en lees ons blog over de werking van de warmtepomp.

Meer over de warmtepomp

Kom meer te weten over de warmtepomp, zoals subsidies op de warmtepomp en de installatie en werking van het duurzame systeem.

Veelgestelde vragen

Kan ik nog steeds een warmtepomp bestellen in verband met Corona?
Greenchoice blijft ook in deze periode warmtepompen installeren en volgt daarbij zorgvuldig de richtlijnen 'Samen veilig doorwerken' van Techniek Nederland. Je kunt dus ook nu gewoon je bestelling plaatsen. Door de huidige situatie kan het mogelijk iets langer duren voordat de warmtepomp wordt geplaatst. Wij houden je hiervan op de hoogte.
Hoe ziet het proces van aanschaf en installatie van een warmtepomp eruit?
Bereken via de tool bovenaan de pagina je besparing met een warmtepomp. Vervolgens kun je vrijblijvend een offerte aanvragen. Greenchoice neemt contact met je op en er komt een gecertificeerde installateur bij je langs voor een schouwing aan huis. Nadat de warmtepomp geplaatst is kun je de subsidie aanvragen.
Door wie wordt de warmtepomp geïnstalleerd?
Warmtepompen installeren is een relatief nieuw vak in de installatiebranche. Greenchoice werkt voornamelijk met erkende installateurs die zich hebben gespecialiseerd in hybride warmtepompen. Hun ervaring komt van pas bij het installeren en afstellen van de warmtepompen.
Is het mogelijk om een warmtepomp te gebruiken in combinatie met zonnepanelen?
Ja, wij moedigen zelfs aan om de warmtepomp te gebruiken in combinatie met zonnepanelen. Zo kun je het stroomverbruik wat ontstaat compenseren en nog meer energie besparen. Extra duurzaam dus!
Vraagt een warmtepomp veel onderhoud?
De warmtepomp heeft niet veel onderhoud nodig, wel is het te adviseren jaarlijks te controleren of alles nog naar behoren werkt. Zo kan het rendement gegarandeerd blijven, en wordt je niet voor onverwachte kosten gesteld. 
Hoeveel geluid produceert een warmtepomp?
De binnenunit van een warmtepomp produceert vrijwel geen geluid. De buitenunit daarentegen produceert wel geluid wat modulerend is, wat betekent dat de geluidsproductie erg afhankelijk is van de warmtevraag. De gemiddelde warmtepomp produceert ongeveer 35 tot 40 decibel geluid. Ter vergelijking: een vaatwasser produceert ongeveer 60 dB en een voorbijrazende trein 90 dB. Om geluidsoverlast te voorkomen wordt er goed meegedacht door een ervaren installateur. 

Waar kunnen we je mee helpen?

Logo Greenchoice Greenchoice
4 5
Greenchoice 4,1 5803 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg