Energie besparen

Besparen met een warmtepomp

  • Duurzaam en groen verwarmen
  • Direct een lagere energierekening
  • Terugverdientijd tussen 6 en 10 jaar

Besparen op gas met een hybride warmtepomp

Wil je een warm en comfortabel huis met een laag gasverbruik? Met een warmtepomp is het mogelijk! De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo verminder je de CO₂-uitstoot van jouw huishouden. Bovendien zie je deze besparing direct terug op je gasrekening! Met de ISDE-subsidie krijg je ook nog eens €2400,- van het aankoopbedrag terug. 

De aanvraag naar een warmtepomp is overweldigend groot door wereldwijze tekorten aan grondstoffen én de grote vraag door de hoge gasprijs. Dit zorgt ervoor dat we niet iedereen op korte termijn te woord kunnen staan en/of een aanbod kunnen opsturen. Daarnaast kan de doorlooptijd tot aan de installatie van de pomp oplopen tot enkele maanden.

Bekijk je geschatte besparing  

 

1-2 personen
2-3 personen
> 4 personen
Gasverbruik/ jaar
1100 - 1200 M3
1500 - 1700 M3
1900 M3
Besparing/ jaar
€279 - €295
€441 - €522
€603

Dit zijn de voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp draag je actief bij aan een beter milieu, en ga je klimaatverandering tegen. De hybride warmtepomp zorgt samen met je cv-ketel voor verwarming en levert een flinke daling in je gasverbruik op. Ook je CO₂-uitstoot vermindert met zo'n 25%. Goed voor het milieu én je portemonnee dus! Een warmtepomp is bovendien onderhoudsarm, en zorgt in veel gevallen voor een beter energielabel voor je woning. Meer informatie? Lees hier onze blog over de voor- en nadelen van een warmtepomp.  Het kan wat langer duren voordat we je kunnen helpen. Dit komt doordat er een grote vraag is naar warmtepompen en doordat er leveringsproblemen zijn. 

Illustratie van een huis met warmtepomp
Duurzaam verwarmen

Het klimaat vraagt om actie. Minder gasverbruik, minder CO₂-uitstoot. Met een hybride warmtepomp geniet je van warm water en een comfortabel huis, terwijl je flink minder gas verbruikt. Lees meer over de werking van een warmtepomp.

Lagere gasrekening

Gas wordt steeds duurder. Met een warmtepomp ga je juist minder gas verbruiken. Bereken je voordeel en ontdek hoeveel je bespaart met een warmtepomp van Greenchoice. Lees meer over de kosten van een hybride warmtepomp.

Subsidie

Een warmtepomp is een duurzame investering in je woning. Daarom biedt de overheid een ISDE-subsidie van maar liefst €2.400 als je bij Greenchoice een hybride warmtepomp aanschaft! Lees meer over de subsidie voor jouw warmtepomp.

Warmtepomp kopen bij Greenchoice

Kies bij Greenchoice voor een hoogwaardige Elga warmtepomp. We bieden verschillende pakketten aan met een prijs vanaf €3.000 inclusief installatie en subsidie. Welk pakket het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van de leeftijd van je huidige cv-ketel. Is die jonger dan 10 jaar? Dan kan de Elga Ace hybride warmtepomp gewoon aangesloten worden op je ketel. Heb je een oudere cv?  Kies dan voor het pakket waarin de warmtepomp wordt gecombineerd met een nieuwe Tzerra cv-ketel. 

De aanvraag naar een warmtepomp is overweldigend groot door wereldwijze tekorten aan grondstoffen én de grote vraag door de hoge gasprijs. Dit zorgt ervoor dat we niet iedereen op korte termijn te woord kunnen staan en/of een aanbod kunnen opsturen. Daarnaast kan de doorlooptijd tot aan de installatie van de pomp oplopen tot enkele maanden.

Je warmtepomp is snel terugverdiend

De door ons aanbevolen installateurs kopen warmtepompen groot in. Zo houden ze de prijs extra laag. Daar staat een fikse besparing tegenover tot wel €500 per jaar, afhankelijk van je stookgedrag en de isolatie van de woning. Door de gestegen gasprijs wordt de besparing alleen maar groter. De gemiddelde terugverdientijd van onze warmtepompen is 6 tot 10 jaar. Bekijk bovenaan de tabel om op te zoeken wat je geschatte besparing met een warmtepomp gaat zijn.

Is je woning geschikt voor een warmtepomp?

Je woning dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om een hybride warmtepomp voor je te laten werken. Goede isolatie aan muren, de vloer en het dak en dubbel glas zijn goede vertrekpunten. Andere factoren zijn het verwarmingssysteem, de cv-ketel en het bouwjaar van je huis. Hou bij het plaatsen ook rekening met het geluid van een warmtepomp. Greenchoice voert eerst per telefoon een basischeck uit. Eerst nog beter isoleren? Klik hier voor een gratis adviesgesprek aanvraag.

Werking en installatie warmtepomp

Een hybride warmtepomp wordt geïnstalleerd met een buiten- en binnenunit. De buitenunit haalt de warmte uit de buitenlucht. Deze bevestigen we aan de gevel, op een plat dak of in de tuin. De buitenlucht wordt samengeperst waardoor er warmte ontstaat. De binnenunit die bij je cv-ketel hangt, gebruikt die warmte om het water van je cv-ketel te verwarmen. Je cv-ketel hoeft zo minder te stoken, en zo bespaar je op je gasverbruik. Bekijk ook de video en lees ons blog over de werking van de warmtepomp.

Veelgestelde vragen

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst of zelfs 'oppompt' door middel van arbeid. De bekendste vorm is een koelkast. Maar als men het heeft over een warmtepomp wordt vrijwel altijd een warmtepomp bedoeld die geïnstalleerd moet worden om gebouwen te verwarmen.

De hybride warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo verminder je de CO₂-uitstoot van jouw huishouden.

De buitenunit haalt lucht uit de omgeving. De energie in die lucht wordt door de warmtepomp omgezet in warmte. Deze warmte wordt toegevoegd aan het water in de cv-leidingen. De binnenunit regelt hoeveel warmte de cv-ketel afgeeft, zodat de warmte op minimale temperatuur blijft. Daarnaast wordt een thermostaat geïnstalleerd zodat je de gewenste temperatuur kunt instellen. Doordat er warmte uit de buitenlucht wordt gehaald, hoeft jouw cv-ketel minder water te verwarmen. Zo bespaart je op het verbruik van gas en dus ook op jouw energierekening.

Dat heeft te maken met verschillende factoren, zoals de isolatiewaarden en het bouwjaar van je huis, en ook de beschikbare warmtebron in je buurt. Daarnaast spelen natuurlijk ook de kosten een rol om over te stappen naar het duurzame alternatief op aardgas. Lees hier meer over welke soorten warmtepompen er zijn, en welke jij nodig hebt!

Warmtepompen zijn één van de meest duurzame manieren om te verwarmen. Door de energie van de aarde, water of lucht te gebruiken, stoot je minder C02 uit.

Een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu, het is ook goed voor je portemonnee! Zeker nu de overheid de gasprijs laat stijgen. Zo bespaar je ongeveer €300 tot €500 per jaar en heb je je investering in de warmtepomp binnen gemiddeld 6 tot 10 jaar terugverdiend.

Wij helpen je graag

Telefoon

085 782 00 54

Ma t/m vrij van 9:00 tot 17:30 uur.

Bij Greenchoice kies je altijd voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor