Man en dochter staan in de keuken. De man heeft de dochter opgetild. In de achtergrond staat afwas.

Besparen met een warmtepomp

 • Duurzamer verwarmen
 • Direct een lagere energierekening
 • Terugverdientijd tussen 6 en 10 jaar

Warmtepompen steeds beter leverbaar

Lange tijd hadden we te maken met grote leveringsproblemen door een gigantische vraag naar warmtepompen en een wereldwijd tekort aan onderdelen. Maar gelukkig zijn warmtepompen steeds beter leverbaar!

Hierdoor nemen de wachttijden tot aan de installatie af. Het is wel goed te weten dat dit per regio en type warmtepomp varieert van enkele maanden tot alsnog meer dan een jaar bij een all-electric warmtepomp. Natuurlijk nemen wij dit mee in het advies, zodat jij een juiste keus kunt maken.

Besparen op gas met een warmtepomp

Wil je een warm en comfortabel huis met een laag gasverbruik? Met een warmtepomp is het mogelijk! De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, zodat je geen of minder gas nodig hebt om je woning te verwarmen. Zo verminder je de CO₂-uitstoot van jouw huishouden. Bovendien zie je deze besparing direct terug op je gasrekening. En wist je dat je met de ISDE-subsidie een deel van het aankoopbedrag terugkrijgt?

Warmtepomp via Greenchoice

Voor de aanvraag en installatie van warmtepompen werken wij samen met partners: erkende installateurs die álles over warmtepompen weten. Zo ben jij zeker van kwaliteit en het beste advies, afgestemd op jouw situatie. Zijn er tussentijds vragen of onduidelijkheden? Dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar.

Wat is er mogelijk?

Onze partners bieden hybride, all-electric ready en all-electric warmtepompen aan. Een hybride warmtepomp werkt samen met je huidige cv-ketel. Dit type kent de minst grote investering van alle soorten warmtepompen en is wat eenvoudiger te installeren.

Een all-electric warmtepomp is duurder, maar hiermee kun je compleet van het gas af als je woning daar klaar voor is. Dit type is alleen geschikt voor nieuwbouw, of volledig na-geïsoleerde woningen. Maar beperkte beschikbaarheid van materialen en installatieteams zorgt voor lange wachttijden voor all-electric.

Ook bieden we dit type op dit moment niet in heel Nederland aan. Een goed alternatief is daarom een all-electric ready warmtepomp. Deze werkt in het begin als hybride systeem, maar kan ook functioneren als all-electric warmtepomp als je woning daar klaar voor is. Zo kun je stapsgewijs van het gas af.

Welke warmtepomp voor jou het meest geschikt is, is erg afhankelijk van je woonsituatie en wensen. We adviseren je graag!

Samen op weg naar duurzaam verwarmen

We helpen je graag een stapje verder in de oriëntatie of aanschaf van een warmtepomp. Daarom bieden we je verschillende opties aan. Je kunt direct bij een van onze samenwerkingspartners terecht voor een offertegesprek, of eerst een van onze klantadviseurs spreken als je nog wat meer vragen hebt.

Via onderstaande link meld je je aan voor de optie die op dit moment het beste bij jou past.

Advies & Offertegesprek bij partner

Je wilt direct een advies en offerte op maat
 • Telefonisch gesprek met één van onze installatiepartners
 • Advies op basis van foto’s van jouw situatie
 • Toetsing geschiktheid woning
 • Advies geschikte warmtepomp(en) & installatie advies
 • Besparingsindicatie
 • Offerte op maat of prijsindicatie (afhankelijk van beschikbaarheid warmtepomp)

Oriënterend adviesgesprek met warmte-expert van Greenchoice

Je wilt eerst een klantadviseur spreken
 • Een van onze adviseurs neemt telefonisch contact met je op
 • Een eerste check op de geschiktheid van jouw situatie
 • Informatie over het proces en de mogelijkheden via Greenchoice
 • Antwoord op eventuele vragen
 • Hulp bij verdere aanmelding bij onze installatiepartner

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp draag je actief bij aan een beter klimaat. De warmtepomp zorgt voor een flinke daling in je gasverbruik en daarmee je energiekosten. Ook je CO₂-uitstoot vermindert met zo'n 25% tot 45%, afhankelijk van het type warmtepomp. Goed voor het klimaat én je portemonnee dus! Een warmtepomp is onderhoudsarm en zorgt voor een beter energielabel voor je woning.

Illustratie van een huis met warmtepomp
Duurzamer verwarmen
Het klimaat vraagt om actie. Minder gasverbruik, minder CO₂-uitstoot. Met een warmtepomp geniet je van warm water en een comfortabel huis, terwijl je flink minder gas verbruikt. Lees meer over de werking van een warmtepomp.
Lagere gasrekening
De gasprijs is afgelopen periode sterk gestegen. Doordat je met een warmtepomp minder gas verbruikt, start je direct met besparen op je energierekening. Lees meer over de kosten van een warmtepomp.
Subsidie
Een warmtepomp is een duurzame investering in je woning. Daarom biedt de overheid een ISDE-subsidie vanaf €2.400 als je een warmtepomp aanschaft! Lees meer over de subsidie voor jouw warmtepomp.

Bekijk je geschatte besparing

Hieronder zie je een gemiddelde besparing van een hybride warmtepomp. De besparing per type warmtepomp verschilt. We adviseren graag wat voor jou het beste is.

 

1-2 personen
2-3 personen
> 4 personen
Gasverbruik/ jaar
1100 - 1200 M3
1500 - 1700 M3
1900 M3
Besparing/ jaar
€279 - €295
€441 - €522
€603

Je warmtepomp is snel terugverdiend

De door ons aanbevolen installateur koopt warmtepompen groot in. Zo houden ze de prijs interessant. Daar staat een fikse besparing tegenover tot wel honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het type warmtepomp, je stookgedrag en de isolatie van de woning. Door de gestegen gasprijs wordt de besparing alleen maar groter. De gemiddelde terugverdientijd van een hybride warmtepomp is 5 tot 10 jaar. Bij een all-electric warmtepomp ligt dit iets hoger. In de tabel hierboven zie je een inschatting voor je besparing bij een hybride warmtepomp. Dit type warmtepomp wordt op dit moment het meest gekozen door Nederlandse huishoudens.

Is je woning geschikt voor een warmtepomp?

Je woning dient aan een aantal voorwaarden te voldoen om een warmtepomp voor je te laten werken. Goede isolatie aan muren, de vloer, het dak en dubbel glas zijn goede vertrekpunten. Andere factoren zijn het verwarmingssysteem, de cv-ketel en het bouwjaar van je huis. Voordat je kiest voor een warmtepomp via Greenchoice controleren wij of jouw woning geschikt is en ontvang je advies over de meest geschikte warmtepomp voor jouw woonsituatie.

Werking en installatie warmtepomp

De meeste warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze warmte voor het verwarmen van de woning en het water. Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op de cv-ketel, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo bespaar je flink op je gasverbruik. Een All-Electric pomp werkt volledig op stroom waardoor er helemaal geen gas meer nodig is om de woning te verwarmen. De All-Electric Ready is een tussenvorm die je als hybride én All-Electric kunt aansluiten, een goede keuze als je in meerdere stappen naar een gasloze woning toe wilt. We kijken graag samen met jou welke warmtepomp het beste bij jouw situatie past. Bekijk ook de video voor meer uitleg over de warmtepomp.

Veelgestelde vragen

De meeste warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze warmte voor het verwarmen van de woning en het water. Een hybride warmtepomp wordt aangesloten op de cv-ketel, zodat je cv-ketel minder hoeft te stoken. Zo bespaar je flink op je gasverbruik.

Een All-Electric pomp werkt volledig op stroom waardoor er helemaal geen gas meer nodig is om de woning te verwarmen. De All-Electric Ready is een tussenvorm die je als hybride én All-Electric kunt aansluiten, een goede keuze als je in meerdere stappen naar een gasloze woning toe wilt. We kijken graag met je mee wat voor jou de beste keuze is.


Heeft dit antwoord geholpen?

Dit is afhankelijk van je eigen gasverbruik, het type warmtepomp en de isolatiewaarde van de woning. Zo bespaar je tot wel €500 per jaar, afhankelijk van het type warmtepomp, je stookgedrag en de isolatie van de woning. Door de gestegen gasprijs wordt de besparing alleen maar groter. De gemiddelde terugverdientijd van een hybride warmtepomp is 6 tot 10 jaar. Bij een All-Electric warmtepomp ligt dit iets hoger.


Heeft dit antwoord geholpen?

In de lucht zit altijd warmte. Deze warmte wordt door de buitenunit uit de lucht onttrokken en de binnenunit voegt de warmte toe aan je verwarmingssysteem. Je kunt het vergelijken met een omgekeerde koelkast. De ruimte wordt nu alleen niet gekoeld, maar juist verwarmd. Als de warmtepomp het alleen niet voldoende warm krijgt in je woning, geeft die een signaal aan de cv-ketel om bij te springen. De hybride warmtepomp wordt op dit moment door de meeste huishoudens gekozen, doordat het rendement goed is en de meest laagdrempelige keuze is wat investering betreft.


Heeft dit antwoord geholpen?

Net als bij een hybride of All-Electric Ready systeem wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht. Er is geen back-up dus de warmtepomp moet al het werk verrichten. Het vermogen van een

All-Electric warmtepomp is daarom iets groter. De buitenunit is vaak ook stiller. Dat zie je terug aan de grotere afmeting van de buitenunit. Kraan- en douchewater wordt opgeslagen en verwarmd in een boilervat. Een groot voordeel is dat je met een All-Electric warmtepomp volledig van het gas af bent voor het verwarmen van de woning en warm water.

Helaas, door beperkte beschikbaarheid van materialen en installatieteams, loopt de doorlooptijd op naar meer dan een jaar en biedt onze partner all electric warmtepompen alleen aan in bepaalde delen van Nederland. Wel kunnen zij je van een goed advies voorzien. Een goed alternatief is een all electric ready warmtepomp. Deze werkt in het begin als hybride systeem, maar kan ook functioneren als all electric warmtepomp. Zo kun je stapsgewijs van het gas af. Kan onze partner je niet verder helpen? Dan ontvang je de kosten voor de Warmtepomp-scan retour.


Heeft dit antwoord geholpen?

Een All-Electric Ready opstelling werkt in het begin als een hybride systeem. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht en verspreid deze warmte via de binnenunit naar het verwarmingssysteem. De cv-ketel wordt bijgeschakeld waar nodig. Wanneer de woning klaar is om van het gas te gaan, wordt de cv-ketel ontkoppeld en neemt het elektrisch element van de warmtepomp het over. Er wordt een boilervat aangesloten voor het opslaan en verwarmen van warm kraan- en douchewater.


Heeft dit antwoord geholpen?

Wij helpen je graag

Telefoon

085 782 00 54

Ma t/m vrij van 9:00 tot 17:30 uur.

Bij Greenchoice kies je altijd voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor