Inzoom van een hand die een radiatorknop bedient

Subsidie warmtepomp

Maak een afspraak

Schaf je via ons een warmtepomp aan, dan ontvang je subsidie van minstens €2.400! Deze subsidie wordt door de overheid beschikbaar gesteld via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Door subsidie aan particulieren aan te bieden, hoopt de overheid mensen aan te moedigen om hun woning te verduurzamen. Lees hier meer over subsidie op de warmtepomp van Greenchoice, en wij geven je advies hoe je deze kunt aanvragen.

Inhoudsopgave

Warmtepomp subsidie 

In 2022 ontving je voor de aanschaf van de meeste warmtepompen €2.400 ISDE subsidie. Voor enkele typen geldt zelfs een hogere subsidie. In 2023 is de subsidie opnieuw hoog. De lijst met duurzame apparaten die in aanmerking komen voor subsidie wordt door de Rijksoverheid gepubliceerd. Hierdoor weet je altijd precies welke warmtepompen in aanmerking komen voor deze subsidie en wat de meest actuele bedragen zijn. Bekijk hier de lijst met duurzame apparaten.

Subsidie warmtepomp aanvragen

Ook al moet je zelf de aanvraag voor subsidie indienen, bieden wij je graag de helpende hand hiermee. Je dient normaal gesproken binnen 12 maanden na aanschaf de subsidie op de warmtepomp aan te vragen, maar dit is in 2023 uitgebreid naar 24 maanden. Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we een handleiding voor warmtepomp subsidie samengesteld. Hierin lopen we stap voor stap door het proces heen, zodat jij zonder stress alles regelt. In deze handleiding staat de Remeha Elga Ace warmtepomp als voorbeeld genoemd, maar de stappen zijn voor ieder merk en type warmtepomp gelijk. Belangrijk: houd je bewijs van aanschaf en betaling bij de hand, inclusief het etiket, de productkaart en de technische documentatie. Uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar als je toch met vragen zit.

ISDE warmtepomp subsidie 

De overheid stelt een flinke subsidiepot beschikbaar voor warmtepompen in de bestaande bouw, via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame Energie). De ISDE is in 2016 ontwikkeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie. Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning energie bespaart, door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen. Het is momenteel nog niet duidelijk wat de plannen van de overheid zijn na het verlopen van de huidige ISDE-regeling en op het moment dat er geen gasaansluitingen meer mogen worden geïnstalleerd.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor de warmtepomp?

Wil je een warmtepomp aanschaffen bij ons, dan ontvang je subsidie vanaf €2.400. Lees meer over de berekening van de subsidie op deze pagina en kijk op de site van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) om de ISDE subsidie aan te vragen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat zijn de voorwaarden voor een warmtepompsubsidie?

Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is de ISDE warmtepomp subsidie regeling?

De ISDE is in 2016 ontwikkeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie. Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030.


Heeft dit antwoord geholpen?