Inzoom van een hand die een radiatorknop bedient

Schaf je via ons een warmtepomp aan, dan ontvang je subsidie van minstens €2.400! Deze subsidie wordt door de overheid beschikbaar gesteld via de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Door subsidie aan particulieren aan te bieden, hoopt de overheid mensen aan te moedigen om hun woning te verduurzamen. Lees hier meer over subsidie op de warmtepomp van Greenchoice, en wij helpen je verder deze aan te vragen.

Inhoudsopgave

Warmtepomp subsidie 

Voor de aanschaf van de meeste warmtepompen ontvang je €2.400 ISDE subsidie. Voor enkele typen geldt zelfs een hogere subsidie. De lijst met duurzame apparaten die in aanmerking komen voor subsidie wordt door RVO gepubliceerd. Hierdoor weet je altijd precies welke warmtepompen in aanmerking komen voor deze subsidie. Bekijk hier de lijst met duurzame apparaten.

Subsidie warmtepomp aanvragen

Ook al moet je zelf de aanvraag voor subsidie indienen, bieden wij je graag de helpende hand hiermee. Je dient binnen 6 maanden na aanschaf je de subsidie op de warmtepomp aan te vragen. Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben we een handleiding voor warmtepomp subsidie samengesteld. Hierin lopen we stap voor stap door het proces heen, zodat jij zonder stress alles regelt. Belangrijk: houd je bewijs van aanschaf en betaling bij de hand, inclusief het etiket, de productkaart en de technische documentatie. Uiteraard staat onze klantenservice voor je klaar als je toch met vragen zit. 

ISDE warmtepomp subsidie 

De overheid heeft in 2022 een bedrag van 124 miljoen euro beschikbaar gesteld via de ISDE. De ISDE is in 2016 ontwikkeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie. Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame stroom opwekt, zoals zonnepanelen, of energie bespaart, door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen. Het is momenteel nog niet duidelijk wat de plannen van de overheid zijn na het verlopen van de huidige ISDE-regeling en op het moment dat er geen gasaansluitingen meer mogen worden geïnstalleerd. Lees in ons blog meer over de ontwikkelingen van de warmtepomp subsidie

Veelgestelde vragen

Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030. Daarna zal deze warmtepomp subsidie komen te vervallen.
De ISDE is in 2016 ontwikkeld voor particulieren die willen investeren in duurzame energie. Je maakt aanspraak op deze subsidie als je in je woning een apparaat plaatst dat duurzame energie opwekt, zoals een warmtepomp of zonnepanelen. Deze ISDE-regeling loopt nog tot 2030.