Over Greenchoice

We weten allemaal dat het duurzamer kan, zelfs moet. Dus is het tijd om keuzes te maken, hoe lastig dit ook is. En zoals bij veel dingen die lastig zijn, kun je daar wel wat hulp bij gebruiken. Daarom zijn wij er, Greenchoice. Wij willen dat iedereen kan profiteren van de energietransitie.

Stap voor stap op weg met positieve energie

Met trots gaan we in ons jaarverslag in op onze financiële resultaten én de maatschappelijke impact die we met ons werk maken. Het behandelt de belangrijkste thema’s en laat zien hoe wij duurzame keuzes laten werken voor iedereen.

Onze duurzame missie

Wij helpen jou groene keuzes te maken. Greenchoice maakt duurzaam leven voor iedereen mogelijk. Wij bouwen aan een energietransitie die niet alleen voor iedereen is, maar ook van iedereen.

Bosprojecten

Greenchoice levert bosgecompenseerd gas. Bosgecompenseerd gas betekent dat wij het leveren van aardgas aan onze klanten combineren met het herstellen van natuur en het aanplanten en beschermen van bos. Dit doen we door buitenlandse én Nederlandse projecten te steunen. Door de bos- en natuurprojecten waar wij al aan meewerken, hebben we samen met onze klanten prachtige resultaten behaald! Om nog meer te kunnen doen voor natuurbehoud, zetten we voortaan ook zelf nieuwe bosprojecten op.

Werken bij Greenchoice

Bij Greenchoice weten we wat ons te doen staat: groene keuzes laten werken voor iedereen. En daar werken we iedere dag écht hard aan. Onze werkstijl is praktisch, open en energiek en we houden daarnaast van gezelligheid met elkaar. Bij Greenchoice ben je lekker bezig met je energie.

Zo maken we onze missie waar

Zonnepanelen in een grasveld. Bomen op de achtergrond.

Energiecoöperaties

Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland zelf energie opwekt. En dat kan nu makkelijker dan ooit: word lid van een energiecoöperatie.

Partner: Dierenbescherming

Samen met onze partner Dierenbescherming stimuleren we iedereen in Nederland die een duurzame keuze wil maken voor dier én milieu.

CO2-prestatieladder

Wij werken er actief aan om onze CO2-footprint in kaart te brengen met als doel dit te reduceren. We gebruiken hier de CO2-prestatieladder voor.

Greenchoice ‘Industrie Leider’ in Sustainable Brand Index 2023  

Greenchoice is het best scorende energie merk in de energiesector volgens de Sustainable Brand Index 2023, een onderzoek waarin consumenten aangeven welke merken zij het meest duurzaam vinden. 

Samen Greenchoice spaarprogramma

Speciaal voor onze klanten hebben wij Samen Greenchoice, het spaarprogramma dat duurzaam gedrag stimuleert. Deelnemers worden beloond met punten voor het maken van duurzame keuzes, die zij kunnen inwisselen voor duurzame aanbiedingen. Met Samen Greenchoice helpen we de duurzame initiatieven groeien door hun producten aan te bieden in de Samen Greenchoice winkel. Zo laten we groene keuzes werken voor iedereen.

Tips en verdieping over energie

Duurzame Blogs

Lees onze blogs en laat je inspireren

Nieuws

Nieuws over Greenchoice en duurzaamheid

Verdiepende podcasts

Tips en verdieping over energie.

Telefoon
+ 31 (0)10 478 23 26

E-mail
vragen@greenchoice.nl

 

Hoofdkantoor
Greenchoice B.V.
Kruisplein 15
3014 DB Rotterdam

Kvk-nummer: 24302685
Btw-nummer: NL8115.17.512.B01