Over Greenchoice

Goed dat je er bent. Jou moeten we net hebben. Iemand die zich net zo druk maakt om de planeet als wij. Alleen met jou kunnen we ons doel bereiken. Doe je mee? We kunnen je energie goed gebruiken.

Bekijk onze video

Nederland samen groener maken

Met trots gaan we in ons duurzaamheidsverslag in op de maatschappelijke impact die we met ons werk maken. Het behandelt de belangrijkste thema’s en laat zien hoe we bijdragen aan een betere wereld.

Onze duurzame missie

Wij zijn de versneller en verbinder op weg naar 100% groene energie. Samen met onze klanten maken we groene keuzes. Wij wachten niet af en gaan zelf aan de slag: we voorzien onze klanten van 100% groene stroom, stimuleren iedereen om energie te besparen en bieden hulp bij het zelf opwekken ervan.

Bosprojecten

Greenchoice levert uitsluitend bosgecompenseerd gas. Dit houdt in dat we het aardgasverbruik van onze klanten compenseren door het aanplanten en beschermen van bomen. Dit doen we door buitenlandse én Nederlandse bosprojecten te steunen. Door de projecten waar wij aan meewerken hebben we samen met onze klanten al prachtige resultaten behaald! Om nog meer mooie resultaten te behalen, zetten we voortaan ook zelf nieuwe bosprojecten op.  

Werken bij Greenchoice

Bij Greenchoice weten we wat ons te doen staat: Nederland groener maken. En daar werken we iedere dag écht hard aan. Onze werkstijl is praktisch, open en energiek en we houden daarnaast van gezelligheid met elkaar. Bij Greenchoice ben je lekker bezig met je energie.

Zo maken we onze missie waar

Energiecoöperaties

Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland zelf energie opwekt. En dat kan nu makkelijker dan ooit: word lid van een energiecoöperatie.

Partner: Dierenbescherming

Samen met onze partner Dierenbescherming stimuleren we iedereen in Nederland die een duurzame keuze wil maken voor dier én milieu.

CO2-prestatieladder

Wij werken er actief aan om onze CO2-footprint in kaart te brengen met als doel dit te reduceren. We gebruiken hier de CO2-prestatieladder voor.

Het meest duurzame energiemerk

De Sustainable Brand Index heeft in mei 2020 een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de perceptie van consumenten op duurzaamheid, branding en communicatie. Binnen de energiesector is Greenchoice nummer één en mogen we ons voor het derde jaar op rij het meest duurzame energiemerk van Nederland noemen.

Samen Greenchoice spaarprogramma

Speciaal voor onze klanten hebben wij Samen Greenchoice, het spaarprogramma dat duurzaam gedrag stimuleert. Deelnemers worden beloond met punten voor het maken van duurzame keuzes, die zij kunnen inwisselen voor duurzame aanbiedingen. Met Samen Greenchoice helpt de energieleverancier de duurzame initiatieven groeien door hun producten aan te bieden in de Samen Greenchoice winkel. Zo werken we samen aan een groener Nederland.

Groene inspiratie en tips

Duurzame Blogs

Lees onze blogs en laat je inspireren

Nieuws

Nieuws over Greenchoice en duurzaamheid

Verdiepende podcasts

Tips en verdieping over groene energie

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg