Stroom en gas

Bekijk onze tarieven

Met meer dan 600.000 klanten werken wij aan 100% groene stroom. Kies voor groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice.

Groene stroom

Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Deze bronnen zijn anders dan grijze stroom, dat wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen zoals kolen, aardgas en -olie. De voorraad van fossiele brandstoffen is eindig en het gebruik ervan is schadelijk voor het milieu.

Bij Greenchoice kopen we alleen Nederlandse groene stroom voor je in. Dat kun je zien op ons stroometiket. Hierin staat de herkomst van onze groene stroom, samengevat in één helder overzicht. 

Bosgecompenseerd gas

Bij Greenchoice bieden we bosgecompenseerd gas aan. Dat is aardgas, maar wel gecombineerd met het herstellen van natuur, en het aanplanten en beschermen van bos in binnen- en buitenland. Zolang we in Nederland nog niet aardgasvrij zijn, investeren wij wereldwijd in bos en natuur om de impact van gas op het klimaat te beperken.

De herkomst van onze stroom

De specifieke stroometiketten van onze verschillende contracten vind je terug in dit document. We zijn er trots op dat we sinds 2016 al onze klanten thuis en op het werk (MKB) 100% Nederlandse groene stroom leveren. 

Lokale energiebronnen

Benieuwd waar onze groene stroom vandaan komt? Bekijk via ons platform alle energiebronnen bij jou in de buurt en lees de verhalen achter de lokale bronnen. Zo weet je precies waar jouw energie vandaan komt! 

Kaart van Nederland met lokale energiebronnen

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor