Stroom en gas

Nog geen klant bij Greenchoice?
Al ruim 600.000 klanten gingen je voor!

Bekijk onze tarieven

Groene stroom en bosgecompenseerd gas voor een beter klimaat is waar we ons bij Greenchoice hard voor maken, samen met jou. Met meer dan 600.000 klanten werken wij aan zo goedkoop mogelijke 100% groene stroom. Kies voor groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice.

Groene stroom

Wij leveren uitsluitend écht groene stroom, die duurzaam wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen. Daar kun je volledig op vertrouwen. Greenchoice geeft je die zekerheid via de garantie van oorsprong. Bekijk de video voor meer uitleg. Benieuwd uit welke bronnen onze duurzame stroom komt? Bekijk ons stroometiket 2021, waarin alle bronnen zijn uitgesplitst in één helder overzicht. 

Bosgecompenseerd gas

Met verschillende bosprojecten compenseren wij het gasverbruik van onze klanten met ons bosgecompenseerde gas. Bij Greenchoice compenseren wij standaard voor onze klanten de CO2-uitstoot van aardgas. Dit doen we in zowel eigen bosprojecten en in projecten met samenwerkingspartners. Zo wordt de wereld steeds schoner.

De herkomst van onze stroom

De specifieke stroometiketten van onze verschillende contracten vind je terug in dit document. We zijn er trots op dat we sinds 2016 al onze klanten thuis en op het werk (MKB) 100% Nederlandse groene stroom leveren. Ons doel is om voor 2020 ook al onze grootzakelijke klanten in Nederland opgewekte groene stroom te leveren.

Lokale energiebronnen

Benieuwd waar onze groene stroom vandaan komt? Bekijk via ons platform alle energiebronnen bij jou in de buurt en lees de verhalen achter de lokale bronnen. Zo weet je precies waar jouw energie vandaan komt! 

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Waarom kiezen voor groene stroom?
Greenchoice wil dat alle stroom duurzaam en dichtbij wordt opgewekt. Dat past bij onze groene doelen voor een beter klimaat: zo min mogelijk energie verbruiken en zoveel mogelijk zelf opwekken. Lokale energieprojecten vormen in onze ogen de basis voor een échte overgang naar 100% groene stroom. Daarom ‘poweren’ we vol overtuiging door het hele land tientallen lokale initiatieven en energiecoöperaties. Zo geven we kracht aan mensen die samen stroom op willen wekken.
Waarom duurzame stroom van Greenchoice?
Greenchoice levert wind- en zonnestroom. We werken continu aan het compenseren van gasverbruik. Alleen kwalitatief hoogwaardige stroombronnen worden gekozen die aan alle milieueisen voldoen. Nadrukkelijk wordt iedere vorm van afvalverbranding, rioolslibverbranding en diermeelverbranding door Greenchoice uitgesloten.
Wat moet ik doen om mij bij Greenchoice aan te melden?
Voor de levering van 100% groene stroom en bosgecompenseerd gas van Greenchoice kun je jezelf aanmelden via de website op de pagina Tarieven & Aanmelden. Je kunt ons ook bellen op 010 478 23 26 om jouw aanmelding te regelen. 

Ga je overstappen van een andere energieleverancier naar Greenchoice? Wij berekenen voor jou een boetevrije overstapdatum en regelen verder de administratieve afhandeling. De levering van stroom en gas bij jou thuis wordt niet onderbroken.

Ga je verhuizen en wil je jezelf aanmelden bij Greenchoice voor de nieuwe woning? Geef 2 weken voor de sleuteloverdracht jouw nieuwe adresgegevens door, dan zorgen wij dat je stroom en/of gas hebt op het moment dat je de sleutel krijgt. Houdt bij jouw aanmelding via onze website rekening met een verwerkingstijd van één week. Wil je dat jouw aanmelding sneller verwerkt is? Neem dan telefonisch contact op via 010 478 23 26.
Welke gegevens heb ik nodig om me aan te melden?
Voor jouw aanmelding hebben wij jouw persoons-, adres-, contact- en betalingsgegevens nodig. Houd dus ook jouw volledige IBAN bij de hand.
Zegt Greenchoice mijn huidige contract op?
Ja, bij een overstap zegt Greenchoice jouw contract op bij jouw huidige leverancier. Je hebt hier geen omkijken naar. Wij achterhalen voor jou de einddatum van het contract. En natuurlijk houden we rekening met jouw opzegtermijn. Zo voorkomen wij dat jij vroegtijdig overstapt en een opzegvergoeding in rekening gebracht krijgt van jouw huidige leverancier. De hoogte van de opzegvergoeding verschilt per leverancier. 

Houdt er wel rekening mee dat wij jouw huidige contract alleen kunnen opzeggen als het adres waarop energie geleverd wordt bij jouw huidige leverancier en het adres dat bij Greenchoice is aangemeld overeenkomt. Ga je dus verhuizen en kies je voor jouw nieuwe adres energie van Greenchoice? Dan dien je zelf jouw verhuizing door te geven aan de leverancier op jouw oude of huidige adres.
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg