Variabel energiecontract

  • Flexibel
  • Profiteer van lage prijzen
  • Opzeggen op elk moment
Bekijk onze tarieven

Met een variabel energiecontract bij Greenchoice kies je voor flexibiliteit. Je profiteert direct van lagere prijzen: zo betaal je nooit te veel. Een variabel energiecontract beweegt mee met de prijsontwikkelingen in de markt. Wil je niet vastzitten aan één tarief en meteen profiteren van lagere prijzen? Dan is een variabel contract energie de oplossing voor jou.

Direct een variabel energiecontract afsluiten

Een variabel contract energie biedt je de flexibiliteit die je zoekt. Jouw tarief voor stroom en gas is altijd in lijn met de marktprijs, en je profiteert meteen van prijsdalingen. Zo ben je flexibel en betaal je nooit te veel. Klinkt goed, toch?

Variabel contract energie: voordelen en nadelen

Variabel energiecontract afsluiten? Dat heeft voor- en nadelen. Met een variabel energiecontract heb je sneller voordeel. Zo profiteer je meteen van lagere prijzen. Er is ook een risico: als je de prijzen voor stroom en gas stijgen, ga je ook meer betalen.

De voordelen van een variabel energiecontract:

  • Flexibiliteit
  • Sneller voordeel van lagere prijzen

De nadelen van een variabel energiecontract:

  • Je neemt meer risico: als prijzen stijgen, ga je meer betalen

In onze app heb je inzicht in je verbruik. Zo zie je alles overzichtelijk op één plek. Houd je van duurzame keuzes én voordeel? Doe dan mee met Samen Greenchoice. Als deelnemer ontvang je iedere maand automatisch punten. Voor korting op duurzame producten, energiebesparende artikelen of je draagt met je punten bij aan meer natuur. 

Hoe vaak veranderen de prijzen van een variabel contract?

Hoewel de energiemarkt nu iets stabieler is en de prijzen dalen, blijft het moeilijk te voorspellen wat er gaat gebeuren. We proberen het effect van prijsschommelingen voor onze klanten zo laag mogelijk te houden. Daarom is het tarief van onze variabele contracten flexibel. Dit betekent dat prijzen vaker kunnen wijzigen door het jaar heen. Door onze inkoop minder ver vooruit in te plannen, kunnen we sneller reageren op de prijsontwikkelingen. Zo bieden wij altijd het beste tarief, op basis van de marktprijs van dat moment.

Vast of variabel energiecontract?

De keuze voor een vast of variabel energiecontract is afhankelijk van een aantal zaken. Bijvoorbeeld jouw situatie en wat je prettig vindt. Een variabel contract is interessant als je flexibel wil zijn en meteen wil profiteren van lagere prijzen. Zoek je meer zekerheid? Ga dan voor een vast energiecontract. Je betaalt dan een vaste prijs voor stroom en gas. 

Veelgestelde vragen over variabele energiecontracten

Hoe berekent Greenchoice mijn termijnbedrag?

Wij berekenen je termijnbedrag met het gemiddelde jaarverbruik op jouw adres (uit het verleden) in combinatie met je tarieven. Het standaard jaarverbruik stellen we ieder jaar opnieuw vast. Ben je nieuw bij Greenchoice? Dan ontvangen we dit standaard jaarverbruik van je netbeheerder. Alle jaarlijkse kosten bij elkaar opgeteld delen we door twaalf maanden. Lees meer over de berekening van je termijnbedrag op deze pagina.


Heeft dit antwoord geholpen?
Ik wil mijn contract verlengen, hoe werkt dat?

Je kunt je energiecontract verlengen via de link in de e-mail met het verlengaanbod, of via Mijn Greenchoice. Zodra je je contract verlengt, ontvang je binnen enkele dagen een bevestiging per e-mail. Daarna heb je een bedenktijd van 14 dagen, handig om alles rustig thuis nog eens door te lezen.

De dag nadat je huidige energiecontract afloopt, gaat direct je nieuwe energiecontract in. Vanaf deze datum vind je je nieuwe contract en tarieven ook terug in Mijn Greenchoice. Voor deze datum kun je je nieuwe tarieven altijd terugvinden in de bevestiging.

Lees hier alles over verlengen bij Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat kost het opzeggen van mijn energiecontract?

Met een variabel energiecontract kun je direct en kosteloos opzeggen. Als je een vast contract vroegtijdig opzegt is er sprake van contractbreuk en moet je mogelijk een opzegvergoeding betalen.

Heb je voor 1 juni 2023 een vast contract afgesloten? Dan is de opzegvergoeding alleen afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Heb je op of na 1 juni 2023 een vast contract afgesloten? Dan hangt het bedrag van de opzegvergoeding af van de resterende looptijd van je contact, de resterende energie die je zou afnemen en de tarieven.

Wil je weten waar je aan toe bent voor je een overstap overweegt? Vraag dan eerst een indicatie van de opzegvergoeding op via Mijn Greenchoice. Zo zie je meteen of overstappen wel zo voordelig is.

Let op: de indicatie kan afwijken van de uiteindelijke opzegvergoeding door wijzigingen in het tarief of de einddatum van je contract. Bekijk onze pagina over de opzegvergoeding voor alle informatie.


Heeft dit antwoord geholpen?