Opzegvergoeding bij Greenchoice

Wil je overstappen naar een andere energieleverancier vóór het einde van de looptijd van je energiecontract? Dan is er sprake van contractbreuk. Omdat wij voor de hele periode energie voor je hebben ingekocht lijden wij mogelijk inkoopverlies. Daarom wordt er een opzegvergoeding in rekening gebracht.

Inhoudsopgave

Vroegtijdig opzeggen en opzegboete

Als je jouw energiecontract voor de einddatum opzegt mogen energieleveranciers wettelijk een opzegvergoeding in rekening brengen. Deze vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd van het energiecontract. Hoe eerder je jouw contract opzegt, hoe hoger de opzegboete. Dit kan oplopen tot wel 250 euro. Maak dus een goede afweging of een overstap voordeliger is dan de opzegvergoeding.

Opzegboete voorkomen

Wil je voorkomen dat je een opzegvergoeding bij Greenchoice moet betalen? Check dan eenvoudig de contractduur en einddatum van je contract via Mijn Greenchoice.

Nieuwe regels opzegvergoeding

De Autoriteit Consument & Markt verandert vanaf 1 juni 2023 de regels voor de opzegvergoeding. De opzegvergoeding hangt af van het inkoopverlies dat een energieleverancier lijdt als het contract voor de einddatum wordt opgezegd. Als er meer informatie bekend is vind je die hier.

Veelgestelde vragen

Het is niet zo dat je bij elk contract een opzegvergoeding verschuldigd bent bij het vroegtijdig beëindigen van je contract. Of jouw contract een opzegvergoeding heeft, staat duidelijk aangegeven in jouw contractvoorwaarden. Bekijk hier je contractvoorwaarden, en je product in Mijn Greenchoice.


Heeft dit antwoord geholpen?

Bij Greenchoice heb je de keuze tussen verschillende vaste energiecontracten, met een looptijd van 1, 3 of 5 jaar. Stap je over vóór het einde van de looptijd van je contract? Dan betaal je een opzegboete. Hiermee compenseren we inkomsten die we mislopen door de contractbreuk.


Heeft dit antwoord geholpen?

De hoogte van de opzegvergoeding die wij in rekening brengen is afhankelijk van de looptijd van jouw contract, en is wettelijk vastgelegd. Hoe eerder je jouw contract opzegt, hoe hoger de opzegboete. Je contract loopt nog:

- Minder dan 18 maanden: 50 euro
- 18 tot 24 maanden: 75 euro
- 24 tot 30 maanden: 100 euro
- Meer dan 30 maanden: 125 euro

De opzegvergoeding bij contractbreuk betaal je per product. Neem je stroom en gas af? Dan betaal je twee keer het bovengenoemde bedrag.


Heeft dit antwoord geholpen?