Zonne-energie van zonnepanelen

Energiecooperaties

  • Altijd een coöperatie bij jou in de buurt
  • Profiteer van de opbrengsten
  • Wek je stroom lokaal op

Zelf energie opwekken kan ook samen

Wij geloven dat lokale energiecoöperaties de basis vormen voor een échte overgang naar 100% groene stroom. Want: hoe meer mensen zelf stroom opwekken, hoe minder fossiele brandstoffen er nodig zijn. Zien hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video!

Nummer 1 in lokaal opwekken

Greenchoice ondersteunt ruim 120 lokale energiecoöperaties. We helpen met het creëren van lokaal draagvlak en het werven van leden. Ook bieden we de energiecoöperatie een scherp inkooptarief voor de stroom. Ons serviceteam helpt op allerlei gebieden, zoals het verzorgen van de administratie. 


Bekijk onze projecten

Benieuwd of je met jouw project kan samenwerken met Greenchoice? Vul dan dit formulier in.

Groep mensen op een rij voor een windpark

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met duurzame, lokale stroom. Dat kan zijn door gezamenlijk te investeren in de opwekking van zon- of windstroom. Wanneer je bijvoorbeeld geen eigen dak hebt of er geen zonnepanelen op je dak passen, bieden we de mogelijkheid lid te worden van een energiecoöperatie. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor andere investeringen in de lokale gemeenschap. Zo help je actief mee om jouw omgeving te verduurzamen en de energietransitie.

Sluit je aan bij een energiecoöperatie

Je dak is te klein, je woont in een flat, je vindt zonnepanelen niet mooi… En een eigen windmolen? Dat kan toch helemaal niet? Dankzij lokale energiecoöperaties kan ook jij zelf groene stroom opwekken. Benieuwd welke energiecoöperaties er bij jou in de buurt zijn? 

Veelgestelde vragen

Een energiecooperatie maakt het voor iedereen mogelijk om te investeren en profiteren van groene stroom. Je helpt hier actief mee om te verduurzamen en krijgt korting op je energierekening, ook al heb je geen eigen dak. Dit draagt natuurlijk ook bij aan de energietransitie.

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die samen investeren in lokale, groene stroom. Dat kan zijn door gezamenlijk te investeren in de opwekking van zon- of windenergie.

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met groene stroom. Duurzaam dichtbij dus! Coöperaties kunnen door middel van projecten zelf investeren in de opwekking van zon- of windenergie.