Energiecooperaties

  • Altijd een coöperatie bij jou in de buurt
  • Profiteer van de opbrengsten
  • Wek je energie lokaal op

Zelf energie opwekken kan ook samen

Wij geloven dat lokale energiecoöperaties de basis vormen voor een échte overgang naar 100% groene energie. Want: hoe meer mensen zelf energie opwekken, hoe minder fossiele brandstoffen er nodig zijn. Zien hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video!

Nummer 1 in lokaal opwekken

Greenchoice ondersteunt ruim 130 lokale energiecoöperaties. We helpen met het creëren van lokaal draagvlak en het werven van leden. Ook bieden we de energiecoöperatie een scherp inkooptarief voor de stroom. Ons serviceteam helpt op allerlei gebieden, zoals het verzorgen van de administratie. Benieuwd of je met jouw project kan samenwerken met Greenchoice? Vul dan dit formulier in. 

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met duurzame, lokale energie. Dat kan zijn door gezamenlijk te investeren in de opwekking van zon- of windenergie. Wanneer je bijvoorbeeld geen eigen dak hebt of er geen zonnepanelen op je dak passen, bieden we de mogelijkheid lid te worden van een energiecoöperatie. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor andere investeringen in de lokale gemeenschap. Zo help je actief mee om jouw omgeving te verduurzamen en de energietransitie.

Sluit je aan bij een energiecoöperatie

Je dak is te klein, je woont in een flat, je vindt zonnepanelen niet mooi… En een eigen windmolen? Dat kan toch helemaal niet? Dankzij lokale energiecoöperaties kan ook jij zelf groene energie opwekken. Benieuwd welke energiecoöperaties er bij jou in de buurt zijn? 

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg