Twee mensen leunen over een rij zonnepanelen en kijken samen naar links

Energiecooperaties

  • Altijd een coöperatie bij jou in de buurt
  • Profiteer van de opbrengsten
  • Wek je stroom lokaal op

Zelf energie opwekken kan ook samen

Wij geloven dat lokale energiecoöperaties dé manier zijn om Nederland écht te laten overgaan op 100% groene stroom. Want hoe meer je samen met je buurtgenoten opwekt, hoe minder grijze stroom er nodig is op het net. Zien hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de video!

Nummer 1 in lokaal opwekken

Samen met ruim 120 energiecoöperaties door heel Nederland zorgen we voor echt lokaal opgewekte groene stroom op het stroomnet. We helpen onze energiecoöperaties met het ontwikkelen van lokale steun, het werven van leden en met de administratie. Ook bieden we de coöperatie een aantrekkelijk inkooptarief voor de stroom die ze opwekken.

Wil je met je lokale project samenwerken met Greenchoice? Vul dan dit formulier in.

Groep mensen op een rij voor een windpark

Wat is een energiecoöperatie?

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met duurzame, lokale stroom. Dat kan zijn door gezamenlijk te investeren in de opwekking van wind- of zonnestroom. Wanneer je bijvoorbeeld geen eigen dak hebt of er geen zonnepanelen op je dak passen, bieden we de mogelijkheid lid te worden van een energiecoöperatie. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor andere investeringen in de lokale gemeenschap. Zo help je actief mee om jouw omgeving te verduurzamen en de energietransitie.

Sluit je aan bij een energiecoöperatie

Je dak is te klein, je woont in een flat, je vindt zonnepanelen niet mooi… En een eigen windmolen? Dat kan toch helemaal niet? Dankzij lokale energiecoöperaties kan ook jij zelf groene stroom opwekken. Benieuwd welke energiecoöperaties er bij jou in de buurt zijn? 

Energieproducent worden bij Greenchoice

Heb je geen coöperatie opgericht, maar ben je producent met een grootverbruikaansluiting? Ook dan ben je bij Greenchoice aan het juiste adres. Wij nemen graag de stroom af van jouw windmolen of zonnepanelen-installatie. 

Veelgestelde vragen

Een energiecooperatie maakt het voor iedereen mogelijk om te investeren en profiteren van groene stroom. Je helpt hier actief mee om te verduurzamen en krijgt korting op je energierekening, ook al heb je geen eigen dak. Dit draagt natuurlijk ook bij aan de energietransitie.


Heeft dit antwoord geholpen?

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners, die samen investeren in lokale, groene stroom. Dat kan zijn door gezamenlijk te investeren in de opwekking van zon- of windenergie.


Heeft dit antwoord geholpen?

Een energiecoöperatie is een initiatief van lokale bewoners die de handen ineenslaan en aan de slag gaan met groene stroom. Duurzaam dichtbij dus! Coöperaties kunnen door middel van projecten zelf investeren in de opwekking van zon- of windenergie.


Heeft dit antwoord geholpen?

Bij een energiecoöperatie moet er een oprichter zijn en drie leden die het bestuur vormen. Daarnaast zijn er ook meerdere leden nodig, dit zijn vaak mensen uit de regio. De website van HIER Opgewekt helpt je een eind op weg!


Heeft dit antwoord geholpen?