Overzicht energiecoöperaties

Vind een energiecoöperatie bij jou in de buurt

Op deze pagina vind je alle energiecoöperaties die Greenchoice ondersteunt. Wil jij je ook aansluiten bij een energiecoöperatie? Ook als je al klant bent van Greenchoice kun je een energiecoöperatie bij jou in de buurt steunen. Greenchoice biedt namens jou de coöperatie een jaarlijkse vergoeding aan, om lokaal nog meer groene projecten te kunnen realiseren. Samen maken we zo Nederland steeds groener!

Er is vaak een energiecoöperatie bij jou in de buurt. Klik op jouw provincie voor een overzicht van alle energiecoöperaties met wie Greenchoice samenwerkt.

Noord Nederland

Zonneweide Glimmen

GLIMMEN - Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland zelf energie opwekt. En dat kan nu makkelijker dan ooit:

Waddenstroom

WADDENREGIO - Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland zelf energie opwekt. En dat kan nu makkelijker dan ooit:

Zevenster

ZEVENSTER - Bij Greenchoice dromen we ervan dat iedereen in Nederland zelf energie opwekt. En dat kan nu makkelijker dan ooit:

AEC

AMELAND - Ameland heeft een eigen energiecoöperatie voor de bewoners van het eiland.

Duurzaam Koudum

KOUDUM - Deze coöperatie streeft naar behoud van natuur, een schoon leefmilieu en een energie-onafhankelijk Koudum.

De Eendracht

GEMEENTE OOSTELINGERWERF - Energiecoöperatie De Eendracht is een coöperatie voor en door inwoners van Oostellingerwerf.

De Toekomst

STEGGERDA - Energiecoöperatie De Toekomst is een energiecoöperatie die zich vol inzet voor een groener Steggerda.

Buurtmolen Tzum

TZUM - Buurtmolen Tzum moet voor iedereen toegankelijk zijn (geen inleg) en de leefbaarheid en verduurzaming van het dorp Tzum verhogen.

Buurtmolen Herbaijum

WAADHOEKE - Buurtmolen Herbaijum wekt stroom op voor de buurt. Doe mee en wordt mede-eigenaar, zónder eigen inleg.

West-Friesland

HOOGKARSPEL - Deze coöperatie biedt inwoners van West Friesland de kans om gebruik te maken van lokaal opgewekte, groene energie.

Bildtse Energie Coöperatie

SINT ANNAPAROCHIE - Samen met onze leden willen we de Bildt en omgeving duurzamer maken.

Zon Kleine Veld

DALEN - Coöperatie Zon Kleine Veld is een kleine coöperatie in Dalen, ontstaan op initiatief van bewoners. Bijdragen aan duurzame energieproductie in Dalen is het doel.

EC Nieuw Oranjepoort

NIEUW DORDRECHT EN KLAZINAVEEN - Nieuw Oranje-Poort is een energiecoöperatie die zich vol inzet voor een groener Nieuw-Dordrecht en Klazinaveen.

Het Breedschap

AMSTERDAM - Het Breedschap is een vereniging en een initiatief van inwoners uit het Plan van Gool in Amsterdam.

EcoStroom

AMSTERDAM - Energiecoöperatie Ecostroom is een initiatief voor en door inwoners van Amsterdam.

Zuiderlicht

AMSTERDAM - Zuiderlicht brengt Amsterdammers samen, zodat élke Amsterdammer kan bijdragen aan de energietransitie.

Bergen Energie

BERGEN - Coöperatie Bergen Energie is een burgerinitiatief voor inwoners én bedrijven in Bergen, van Camperduin tot het zuidelijkste puntje van de Egmonden.

EC Watt Nu

BUSSUM - Wattnu is een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren. Wij werken door, voor en met bewoners én bedrijven aan de energietransitie energiebewustzijn, energiebesparing en opwekken van duurzame energie.

CALorie

CASTRICUM - CALorie is de plaatselijke coöperatie voor duurzame energie voor de inwoners van de gemeente Castricum.

Graft-de Rijp

GRAFT-DE RIJP - Deze energiecoöperatie wil samen met Greenchoice gemeente Graft-De Rijp verduurzamen.

Haarlem Noorderlicht

HAARLEM - Haarlem Noorderlicht bestaat uit een groep enthousiaste buurtbewoners die op gemeenschappelijke daken zonnestroom opwekken.

Kennemer Kracht

HAARLEM - Kennemer Kracht is actief in gemeente Haarlem met als doel om duurzame energie op te wekken voor en door haar leden.

DE Ramplaan

HAARLEM - Samen met onze leden willen we het Ramplaankwartier en omgeving duurzamer maken. Doe je mee?

EC Kweekzon

HAARLEM - Energiecoöperatie Kweekzon wekt lokaal energie op en helpt inwoners met energie besparen. Samen met Greenchoice werken we aan een duurzaam Haarlem.

Spaarnezaam

HAARLEM - Coöperatie Spaarnezaam streeft in de omgeving Haarlem naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie.

HET Coöperatie

HILVERSUM - HET is opgericht door en voor Hilversummers. Wij zetten ons in voor een energieneutraal Hilversum. Jij en ik geven de energietransitie samen vorm. Met elkaar: inwoners, bedrijven, verenigingen en scholen. Wij zetten concrete stappen voorwaarts richting energieneutraal wonen, werken en recreëren. Doe je mee?

NHEC

NOORD HOLLAND - De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) werkt mee aan het verduurzamen van Noord-Holland.

Opgewekt in Purmerend

PURMEREND - is een organisatie vóór en dóór Purmerenders. Onze missie is om de verduurzaming van Purmerend en omgeving te versnellen. Wij willen dat zonne-energie voor alle inwoners toegankelijk wordt.

Energiek Velsen

VELSEN - Energie Velsen is een initiatief van inwoners uit Velsen. De coöperatie biedt laagdrempelige mogelijkheden om samen duurzame energie op te wekken.

ZEK

ZAANSTREEK - De Zaanse Energie Koöperatie (ZEK) is een coöperatie die zich inzet voor duurzame energie in de Zaanstreek.

Emmeloord Opgewekt

EMMELOORD - In Emmeloord ligt de eerste biogas postcoderoos van Nederland. Emmeloord Opgewekt voorziet zo haar leden van schone en goedkope stroom.

EC klokhuis

NOORDOOSTPOLDER - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden maken we onze regio duurzamer. Doe je mee?

Dalfsen Stroomt

DALFSEN - Energiecoöperatie Dalfsen Stroomt wil het voor iedereen mogelijk maken zelf duurzame energie op te wekken. Dit doen ze met laagdrempelige projecten met een kleine inleg.

Tuindorp Hengelo

HENGELO - Zonnecollectief Tuindorp Hengelo is een initiatief van de inwoners van de wijk Tuindorp ’t Lansink. Deze wijk heeft een beschermd dorpsgezicht en inwoners kunnen zo toch investeren in en profiteren van zonnestroom uit de buurt.

Hof van Twente

HOF VAN TWENTE - Energiecoöperatie Hof van Twente is een onafhankelijk duurzaam burgerinitiatief voor en door de inwoners van de gemeente Hof van Twente.

Steenwijk Energie

STEENWIJK - Leden van deze coöperatie uit Steenwijk zetten zich in voor de opwekking van duurzame energie.

Vinkenbuurt Stroomt

VINKENBUURT - Vinkenbuurt Stroomt wekt duurzame energie op in, rond én voor Vinkenbuurt. We bundelen onze krachten. Samen maken we Vinkenbuurt en omgeving duurzamer.

IJhorst Energie

IJHOST - Deze plaatselijke coöperatie streeft er naar om IJhorst en omgeving energieneutraal te maken.

Duurzaam Zalk

ZALK - Coöperatie Zalk is een initiatief van inwoners die met lokale duurzame projecten willen bijdragen aan de opwekking van duurzame energie.

Energiek Zwartewaterland

ZWARTEWATERLAND - De coöperatie is een initiatief van inwoners uit Zwartewateland om laagdrempelig duurzame energie samen op te wekken.

Blauwvinger Energie

ZWOLLE - Blauwvinger Energie is van, voor en door inwoners, bedrijven en organisaties in Zwolle. De coöperatie wil de energievoorziening van de stad verduurzamen. Dat doen ze door te helpen met energie besparen en zoveel mogelijk lokaal op te wekken.

Midden Nederland

EC Molenlanden

ALBLASSERWAARD - Energiecoöperatie Molenlanden is opgericht voor en door bewoners van de gemeente. Ons doel is om duurzame energieprojecten te stimuleren en realiseren.

Groene Hart Energie

ALPHEN AD RIJN - Groene Hart Energie is een energiecoöperatie die actief is in de gemeente Alphen aan den Rijn.

EC Bodegraven-Reeuwijk

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Deze energiecoöperatie is actief in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk met als doel om duurzame energie op te wekken voor en door haar leden.

Deelstroom Delft

DELFT - Deelstroom Delft is een bevlogen duurzaamheidsclub in Delft met een eerste focus op collectieve zonnedaken.

Drechtse Energie

DRECHTSTEDEN - Energiecoöperatie Drechtse Energie is er voor en door bewoners van de Drechtsteden.

KBenergie

KAAG EN BRAASEM - KBenergie is actief in de gemeente Kaag en Braassem om collectief duurzame energie op te wekken.

Waardstroom

KRIMPENWAARD - Samen met onze leden willen we Krimpenerwaard en omgeving duurzamer maken. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene stroom.

EnergieC Midden-Delfland

MIDDEN DELFLAND - Samen met onze leden van de coöperatie moeten we zorgen voor een energieneutrale omgeving door energie te besparen en door zelf duurzaam lokaal op te wekken.

Gebiedscoöperatie Nieuwkoop

NIEUWKOOP - De Gebiedscoöperatie Nieuwkoop is opgericht om duurzame initiatieven binnen de gemeente Nieuwkoop te ontwikkelen of te versnellen en iedereen te verbinden.

Coöperatie Pijnacker Nootdorp

PIJNACKER-NOOTDORP - Deze coöperatie is actief in gemeente Pijnacker-Nootdorp. Zij wil daar duurzame energie opwekken, bestemd voor de leden van de coöperatie.

EC De Groene Stroom

RIDDERKERK - Wij zijn van de Energietransitie van onderop. Samen met onze leden van de coöperatie moeten we zorgen voor een energieneutrale omgeving door energie te besparen en door zelf duurzaam lokaal op te wekken.

Betuwe-stroom

RIVIERENLAND - Betuwestroom is een merk van de lokale energie coöperaties in de regio Rivierenland die samenwerken in Energie Samen Rivierenland.

Blijstroom

ROTTERDAM - Samen met onze leden maken we Rotterdam en omgeving duurzamer. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene stroom en bosgecompenseerd gas.

REC

ROTTERDAM - De REC is een coöperatieve vereniging voor en door Rotterdammers die houden van aanpakken. Met als doel Rotterdamse huishoudens te voorzien van lokaal opgewekte groene stroom.

Schiedamse Energie Collectief

SCHIEDAM - Het Schiedams Energie Collectief (SEC) is opgericht voor en door Schiedammers met hart voor hun eigen stad en duurzaamheid.

Haarse Zon

HAARZUILEN - Energiecoöperatie Haarse Zon streeft ernaar om alle energie in Haarzuilens e.o. 100% duurzaam op te wekken.

Opgewekt Houten

HOUTEN - Deze energiecoöperatie is actief in de gemeente Houten met als doel om duurzame energie op te wekken voor en door haar leden.

E-lekstroom

NIEUWEGEIN EN VIANEN - Energiecoöperatie e-Lekstroom richt zich op lokale duurzaamheidsprojecten en het produceren van duurzame energie in Nieuwegein en Vianen.

Energie U

UTRECHT - Energie-U is een lokale duurzame energiecoöperatie voor en door Utrechters, bewoners en bedrijven.

Heuvelrug Energie

UTRECHTSE HEUVELRUG - Heuvelrug Energie is een coöperatie die actief is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

DeA

APELDOORN - Samen voor duurzame energie van en voor Apeldoorn. DeA helpt je met opwekken, besparen en levert lokale energie.

Energierijck Berg en Dal

BERG EN DAL - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden willen we Berg en Dal en omgeving duurzamer maken.

Coöperatie Bommelerwaar

BOMMELWAARD - Coöperatie Bommelerwaar is een gebiedscoöperatie van en voor bewoners en ondernemers in de Bommelerwaard.

eCoburen

BUREN - eCoBuren zet zich in voor gemeente Buren. Elke inwoner of ondernemer uit Buren kan met een verduurzamings initiatief bij ons aankloppen.

Elburg

ELBURG - Energiecoöperatie Elburg richt zich op lokale duurzaamheidsprojecten en het produceren van duurzame energie.

Energie Samen Rivierenland

GELDERMALSEN- Energie Samen Rivierenland is een lokale, coöperatieve energiebeweging die duurzame energie-initiatieven aanjaagt en versterkt.

Powered by Hattem

HATTEM - PoweredByHattem is een duurzaamheidscoöperatie met als doel de stad Hattem in 2030 energie onafhankelijk te maken.

Lochem Energie

LOCHEM - Lochem Energie maakt met al ruim 900 leden écht grote stappen in de verduurzaming van de gemeente Lochem.

Novio Stroom

NIJMEGEN - Energiecoöperatie Noviostroom is een energiecoöperatie die zich inzet voor een groener Nijmegen.

Nunspeet Energie

NUNSPEET - Nunspeet Energie zet zich in voor iedereen in de gemeente Nunspeet en levert een bijdrage aan de klimaatneutraliteit.

Rijn en IJssel Energie Coöperatie

RIJN EN IJSSEL - Rijn en IJssel energie is een coöperatie en een initiatief van inwoners uit de regio Rijn en IJssel.

Veluwe Energie

VELUWE - Veluwe Energie is de energiecoöperatie van Ermelo. De coöperatie is actief met het opzetten van postcoderoosdaken op onder andere de schooldaken van Ermelo.

Energierijk Voorst

VOORST - EnergieRijk Voorst wekt eigen duurzame energie op, speciaal voor de leden van deze energiecoöperatie.

Zuid Nederland

Bergen op Zon

BERGEN OP ZOOM - Energie Coöperatie Bergen op Zon (ECB) is een lokale energiecoöperatie. In samenwerking met de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom geven wij met onze zonprojecten vorm aan een toekomstbestendig en energieneutraal Bergen op Zoom.

Best Energie

BEST - Energiecoöperatie Best Energie is een coöperatie die zich inzet voor een groener Best en omgeving.

BRES

BREDA - Samen met onze leden van de coöperatie moeten we zorgen voor een energieneutrale omgeving door energie te besparen en door zelf duurzaam lokaal op te wekken.

EC Princenstroom

BREDA - Energiecoöperatie Princenstroom streeft naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Dit doen we door het leveren van groene stroom van onze zonnecentrale.

Energypoort Peelland

DEURNE - Deze coöperatie streeft ernaar om Deurne en omgeving in 2050 volledig energieneutraal te maken.

Duurzaam Drimmelen

DRIMMELEN - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden willen we Drimmelen en omgeving duurzamer maken. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene stroom.

Kempen Energie

EERSEL - KempenEnergie is actief in de gemeente Eersel en omgeving (Kempen) en richt zich onder andere op energie zelf opwekken.

Welschap UA

EINDHOVEN - Welschap is opgericht door 5 lokale energie coöperaties voor de exploitatie van Zonnepark Welschap: het grootste postcoderoosproject van Nederland.

Heiloo Energie

HEILO - Heiloo Energie is een onafhankelijk duurzaam burgerinitiatief voor en door de inwoners van de gemeente Heiloo.

EC energietransitie Maashees

MAASHEES - EC Energietransitie Maashees is opgericht voor en door bewoners met hart voor hun eigen dorp en voor duurzaamheid.

Energiecoöperatie Oss

OSS - Energiecoöperatie Oss streeft naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie om samen Oss duurzamer te maken. Dit doen we door verschillende energieprojecten, het leveren van groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Zon op Macharen

OSS - Coöperatie Macharen is actief in gemeente Oss. Samen wekken zij duurzame energie op door en voor leden.

Duurzaam Overloon

OVERLOON - Energiecoöperatie Duurzaam Overloon richt zich op lokale duurzaamheidsprojecten en het produceren van duurzame energie in Overloon.

Duurzaam Riel Goirle

RIEL GOIRLE - Duurzaam Riel Goirle streeft ernaar beide dorpen zelfvoorzienend te maken. In 2017 is de cooperatie succesvol gestart met meerdere ‘zon op een ander dak’-projecten.

Dommel Stroom

SINT MICHIELSGESTEL - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden willen we Sint-Michielsgestel en omgeving duurzamer maken. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene stroom.

ZummerePower

SOMEREN - ZummerePower werkst samen met Somerense burgers aan een volledig energieneutraal Someren in 2050.

Energiefabriek 013

TILBURG - Energiefabriek 013 is initiatief van inwoners uit Tilburg met als doel Tilburg een stukje duurzamer te maken.

EC Anneville

ULVENHOUT - EC Anneville heeft de ambitie om de gemeente Ulvenhout energieneutraal te maken.

EC Langstraatzon

WAALWIJK - LangstraatZon is een initiatief in samenwerking met de gemeente Waalwijk. Het gaat om de realisatie van een zonnepark op het ecopark van de gemeente Waalwijk van ca. 14.500 grote zonnepanelen.

Beekse Energiecooperatie

BEEK - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden willen we Beek en omgeving duurzamer maken. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene energie.

Joris Wekt Op

BEESEL - De coöperatie wil met haar projecten bijdragen aan een leefbare en gezonde samenleving.

Reindonk Energie

HORST AAN DE MAAS - Samen voor duurzame energie voor Horst aan de Maas. Reindonk Energie helpt je met opwekken, besparen en levert lokale energie.

Energietransitie Maashees

MAASHEES - Wij streven naar 100% lokaal opgewekte duurzame energie. Samen met onze leden willen we Maashees en omgeving duurzamer maken. Dit doen we door het uitvoeren van duurzame energieprojecten en het leveren van groene energie.

EMEC

MAASTRICHT - De Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC) is een lokale duurzame energiecoöperatie in Maastricht voor en door leden.

Duurzaam Roerdalen

ROERDALEN - Coöperatie Roerdalen is opgericht om duurzame initiatieven binnen de gemeente te ontwikkelen, te versnellen en bewoners en leden met elkaar te verbinden.

Samenstroom

BELFELD, STEYL, TEGELEN, VENLO, BLERICK, ARCEN, LOMM, VELDEN - Samenstroom is een initiatief van en voor inwoners. Wij zijn maatschappelijk gericht en koppelen dat aan duurzaamheid.
Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6658 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg