Buurtmolen Herbaijum

  • Stroom uit de buurt, voor de buurt
  • Lage stroomtarieven
  • Geen investering, iedereen kan meedoen
  • Jouw molen, jouw stroom
Meld je aan

Voordelige stroom voor de buurt

Buurtmolen Herbaijum is een kleinere coöperatieve windmolen in Herbaijum die stroom opwekt voor de omwonenden. Als deelnemer ben je mede-eigenaar en ben je voor de looptijd van het project (15 jaar) vrijgesteld van energiebelasting. Je profiteert zo samen met de buurt van een laag stroomtarief.

Zo werkt het

Als deelnemer word je lid en ben je automatisch mede-eigenaar, zónder geld in te leggen. Je betaalt een maandelijkse contributie voor de onderhoudskosten van de molen. Daar staat tegenover dat je geen energiebelasting betaalt. Onder aan de streep ben je dus voordelig uit en profiteer je van een laag stroomtarief. Greenchoice levert de stroom en gas bij je thuis.

Postcoderoosproject

Buurtmolen Herbaijum is een postcoderoosproject. Deelnemers in het postcodegebied van Buurtmolen Herbaijum én de omliggende gebieden zijn vrijgesteld van energiebelasting. Dat scheelt aanzienlijk in de stroomkosten.

Man en vrouw voor een windmolen

Waarom de Buurtmolen?

In Nederland produceren we steeds meer windenergie. Dat is mooi, maar het kan beter. Er komen steeds meer windmolens bij. Ook steden en dorpen krijgen daarmee te maken. Hoe krijgen we de omwonenden daar nu enthousiast voor? De coöperatieve Buurtmolen is het antwoord. Zo profiteren omwonenden, rijk of arm, mee van de opbrengsten en draait de windmolen écht voor jou.

Veelgestelde vragen over de Buurtmolen

Hoe kan ik deelnemer worden?
Vanwege de huidige situatie op de energiemarkt kunnen we op dit moment geen nieuwe deelnemers accepteren. De verwachting is dat dit in 2023 weer mogelijk is.

Hoe kan ik opzeggen?
Wil je je deelname aan de buurtmolen beëindigen? Stuur dan een bericht naar cooperatie@greenchoice.nl.

Hoe werkt het financiële model?
De Buurtmolen is gefinancierd door het FSFE en door een groep crowdfunders. Greenchoice verzorgt de administratie en het bestuur van het project. De leden betalen een contributie, waar tegenover staat dat ze geen energiebelasting hoeven te betalen. Greenchoice informeert de leden jaarlijks op de Algemene Leden Vergadering over de voortgang van het project.

Hoe kan ik contact opnemen?
Heb je vragen of wil je iets doorgeven? Stuur dan een e-mailbericht aan cooperatie@greenchoice.nl. Wij informeren je graag verder.