Emmeloord Opgewekt

Bereken je tarief

kWh
Normaal
kWh
Dal
kWh
m3
Makkelijk & altijd opzegbaar 1 jaar voordelige prijs 3 jaar zekerheid van een scherpe prijs 5 jaar zekerheid van een scherpe prijs
per maand
per jaar
Aanmelden
Tarievenspecificatie

Kies voor groene stroom uit de polder met Emmeloord Opgewekt

Emmeloord Opgewekt is een coöperatieve vereniging, opgericht voor de buurt met de postcodes: 8301, 8302, 8303, 8304 en 8305. We maken slim gebruik van de Regeling Verlaagd Tarief, een stimuleringsregeling van de overheid voor lokale duurzame energie. Als lid van Emmeloord Opgewekt en klant bij Greenchoice ben je daarbij vrijgesteld van energiebelasting (tot 10.000 kWh per jaar). In plaats daarvan betaal je contributie en krijg je per saldo een véél lager stroomtarief. Het verschil tussen de energiebelasting en de contributie is jouw voordeel! 
De energiebelasting bedraagt €0,1141 per kWh (incl. btw). De contributie €0,0722 per kWh (incl. btw).
Je voordeel is dus ruim 30% en wordt verrekend aan het einde van het jaar. Dit is een extra korting bovenop het al scherpe tarief.

Emmeloord Opgewekt produceert groene stroom op de voormalige vuilstortplaats het Friese Pad. Deze stortplaats (circa 22 hectare en 2,35 miljoen m) is gefaseerd aangelegd in de periode 1977-1982 en tot 1999 in gebruik geweest. Daarna is het afgedicht en ingericht als golfbaan. Door een natuurlijk proces van ‘psychrofiele vergisting’ wordt in de stortplaats zogenaamd stortgas gevormd.  Stortgas is een hernieuwbare energiebron. Het stortgas wordt getransporteerd naar een gasmotor. Deze gasmotor drijft een generator aan waarmee Emmeloord Opgewekt lokale duurzame elektriciteit voor de omgeving produceert.

Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6655 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg