Energieproducent bij Greenchoice

 • Lever energie in je eigen regio
 • Eenvoudig geregeld
 • 500 producenten gingen je voor

Bij Greenchoice werken we dagelijks aan onze missie om de energietransitie in Nederland te versnellen. Wij zijn de versneller en verbinder op weg naar 100% lokale groene stroom. Duurzaam dichtbij noemen wij dat. En dit kunnen we niet alleen!

Energieproducent worden bij Greenchoice

Ook als producent ben je bij Greenchoice aan het juiste adres. Wij nemen graag de stroom af van jouw windmolen of zonnepanelen installatie. En bieden je daarvoor een goede prijs voor zowel de stroom als de Garanties van Oorsprong. Neem contact op met onze inkoopafdeling via 010 747 02 12. Wij bespreken graag de mogelijkheden om leverancier te worden bij Greenchoice.

Help ons bij flexibele oplossingen

Bij Greenchoice zijn we altijd bezig met innoveren. Zo hebben we een megabatterij geplaatst bij onze windmolens aan het Hartelkanaal, en leggen we samen met partner Greener batterijparken aan bij windmolens en zonneparken. We zijn op zoek naar meer plaatsen om onze batterijen te plaatsen. Heb jij ruimte voor een van onze flexibele oplossingen of wil je investeren in de opslag van energie? Neem contact op met onze inkoopafdeling via 010 747 02 12.

Energiecoöperatie aansluiten

Jouw energiecoöperatie kan je natuurlijk ook aansluiten bij Greenchoice. Of ben je van plan om een coöperatie op te zetten? Vertel ons over jouw plannen via cooperatie@greenchoice.nl. Wij gaan graag met je in gesprek.

Wat gaat er gebeuren nu ik overga van Greenchoice naar Greenchoice Trading Company?

 1. 1
  Vooraankondiging via de e-mail
  U zult of heeft een e-mail van ons ontvangen met een vooraankondiging omtrent de overgang naar Greenchoice Trading Company B.V. In deze e-mail staat een inschatting van de periode waarop u overgaat.
 2. 2
  E-mail met exacte datum voor overzetten contract
  U ontvang een tweede e-mail vlak voor we uw contract over zetten naar Greenchoice Trading Company B.V. met daarin de exacte datum waarop uw contract wordt overgezet. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe Mijn Greenchoice omgeving ontvangt u in deze e-mail uw nieuwe klantnummer en uw nieuwe inloggegevens en instructies.. U kunt daarna eenvoudig al uw energiezaken zelf online regelen.
 3. 3
  De daadwerkelijke overzetting van het contract
  Uw contract wordt overgezet naar Greenchoice Trading Company B.V.
 4. 4
  Bevestigingse-mail
  U ontvangt na de overgang naar Greenchoice Trading Company B.V. een e-mail ter bevestiging.
 5. 5
  Uw eerste factuur vanuit Greenchoice Trading Company B.V.
  Uw ontvangt uw eerste factuur vanuit Greenchoice Trading Company B.V. We doen ons uiterste best om fouten op de facturen te voorkomen. Mocht er onverhoopt toch iets fout zijn gegaan, laat ons dan weten via de e-mail of telefoon. Afrekeningen en eventuele correcties over het jaar 2024 (onder andere voor het SDE-volgend product) worden nog verstuurd vanuit Greenchoice B.V.

Veelgestelde vragen

Waarom Greenchoice Trading Company B.V.?

De Greenchoice Groep gaat de activiteiten rondom de inkoop van energie en alle diensten met betrekking tot PPA's (Power Purchase Agreements) voor grootverbruikaansluitingen aanbieden via Greenchoice Trading Company B.V. De nieuwe structuur stelt Greenchoice in staat haar dienstverlening voor producenten verder te verbeteren en toekomstbestendig in te richten. Zo zal bijvoorbeeld ook een nieuw facturatiesysteem en klantportaal worden ingericht.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat verandert er voor mij als energieproducent?
 • U levert voortaan uw stroom aan Greenchoice Trading Company B.V.
 • U ontvangt een nieuw klantnummer.
 • U ontvangt de betalingen voor uw stroom van Greenchoice Trading Company B.V.
 • Er is een nieuwe Mijn Greenchoice omgeving om uw energiezaken zelf online te regelen. Uw huidige energiegegevens blijven beschikbaar in de huidige Mijn Greenchoice omgeving.
 • U ontvangt voortaan alle facturen via de e-mail.

Heeft dit antwoord geholpen?
Wat blijft er hetzelfde voor mij als energieproducent?
 • De inhoud van uw huidige contract, tarieven, bijbehorende afspraken en voorwaarden veranderen niet door de migratie.
 • Uw contactpersoon en onze contactgegevens blijven onveranderd​.
 • U kunt ons blijven herkennen aan het vertrouwde Greenchoice-logo. ​
 • Greenchoice B.V. blijft middels de afgifte van een bij de KvK gedeponeerde verklaring garant staan voor de nakoming van alle verplichtingen uit de PPA’s door Greenchoice Trading Company B.V.​
 • En natuurlijk blijven wij uw groene stroom afnemen zoals u gewend bent.​

Heeft dit antwoord geholpen?
Wat betekent het dat Greenchoice een 403-verklaring heeft afgegeven voor Greenchoice Trading Company B.V.?

Greenchoice Trading Company maakt al enkele jaren onderdeel uit van de Greenchoice groep. Greenchoice B.V. is indirect 100% aandeelhouder en (eveneens indirect) ook de enige bestuurder van Greenchoice Trading Company.

Greenchoice B.V. heeft een 403-verklaring afgegeven voor Greenchoice Trading en gedeponeerd bij de KvK. Met deze verklaring geeft Greenchoice B.V. aan zich hoofdelijk aansprakelijk te stellen voor de uit rechtshandelingen voortvloeiende schulden van Greenchoice Trading Company. De met u gesloten PPA kwalificeert als een rechtshandeling. Door de hoofdelijke aansprakelijkheid kunt u zowel van Greenchoice Trading Company als Greenchoice volledige betaling verlangen.

Uw eerdere contractspartner – Greenchoice B.V. – blijft hierdoor nog steeds in beeld.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe verloopt de facturatie van mijn SDE-volgend product?

Alle klanten met een SDE-volgend product worden gemigreerd op 1 januari 2025. De SDE settlement factuur voor het jaar 2024 ontvangt u omstreeks mei 2025 nog van Greenchoice B.V. Vanaf 1 januari 2025 ontvangt u uw voorschotten van Greenchoice Trading Company B.V.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe kan ik inloggen in de nieuwe Mijn Greenchoice omgeving?

Voorafgaand aan uw overgang naar Greenchoice Trading Company B.V. ontvangt u een e-mail met uw nieuwe inloggegevens van en een link naar het nieuwe klantportaal.


Heeft dit antwoord geholpen?
Kan ik mijn ‘oude’ facturen van Greenchoice B.V. nog bekijken?

Uw facturen kunt u altijd nog benaderen via het oude klantportaal via http://mijn.greenchoice.nl


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werkt het mijn zakelijke contracten die ik bij Greenchoice heb voor afname/verbruik?

Mogelijk heeft u naast uw PPA ook een (of meer) zakelijke contract voor aansluitingen waarop geen energie wordt opgewekt, maar waar alleen energie wordt verbruikt. Deze leveringsovereenkomsten zullen niet overgaan naar Greenchoice Trading Company B.V., maar naar Greenchoice Zakelijk N.V. U ontvangt nog een separaat bericht voor deze contracten.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werkt het met de bankgaranties die gesteld zijn vanuit Greenchoice B.V.?

Bankgaranties die gesteld zijn vanuit Greenchoice B.V. ten behoeve van de PPA zijn geldig tot 1 januari 2025. Greenchoice B.V. geeft de bankgaranties namelijk jaarlijks uit. De voor het nieuwe jaar te stellen bankgaranties zullen vanaf 1 januari 2025 worden gesteld vanuit Greenchoice Trading Company B.V.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werkt het als er naast onze PPA ook een directe overeenkomst is afgesloten?

Wij zullen met een apart bericht contact opnemen met u als producent en de financier van uw project. Dit om ervoor te zorgen dat ook de directe overeenkomst op naam van Greenchoice Trading Company B.V. kan worden gesteld. Dit bericht volgt enkele maanden voordat de overgang van uw PPA van Greenchoice B.V. naar Greenchoice Trading Company B.V. gepland staat.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werkt het als er een wettelijke vrijstelling Energiebelasting (EB) van toepassing is op mijn installatie en op mijn opwek van elektriciteit?

Indien u gebruik maakt van de vrijstelling van energiebelasting (EB), dan geldt het volgende.

Als wij verwachten en aan u hebben aangegeven dat wij uw PPA in het jaar 2024 omzetten van Greenchoice B.V. naar Greenchoice Trading Company B.V., dan moet de verklaring voor de vrijstelling ook worden omgezet. U heeft hiervoor van ons een nieuwe verklaring ontvangen. Heeft u de nieuwe verklaring niet ontvangen of heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Als wij verwachten en aan u hebben aangegeven dat wij uw PPA per 1 januari 2025 omzetten van Greenchoice B.V. naar Greenchoice Trading Company B.V., dan ontvangt u van ons - net als in andere jaren - voor aanvang van het nieuwe jaar een nieuwe verklaring voor de vrijstelling. Voor 2025 zal deze verklaring dan echter worden afgegeven namens Greenchoice Trading Company B.V.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat zijn de bedrijfsgegevens van Greenchoice Trading Company B.V.?

Greenchoice Trading Company B.V. is gevestigd op Kruisplein 15, 3014 DB Rotterdam. Het KvK nummer van Greenchoice Trading Company B.V. is 62324853 en het BTW nummer is NL854768592B01.


Heeft dit antwoord geholpen?
Waar kan ik terecht als ik nog vragen of opmerkingen heb over deze situatie?

Neem dan contact met ons via producentvraag@greenchoice.nl of via telefoonnummer 010-7470212.


Heeft dit antwoord geholpen?

Is er een storing bij je installatie? Geef het in twee stappen door!

Storing melden

Geef je storing eenvoudig door.