Bespaarhulp

  • Gratis bespaaradvies, op maat gemaakt
  • Snel inzicht in kosten en besparing
  • Van grote investeringen tot praktische tips
Doe de gratis Bespaarhulp

Bespaar slim op jouw energierekening

Met de Bespaarhulp van Greenchoice ontdek je hoe je energie kunt besparen. Met een helder stappenplan dat past bij jouw situatie, krijg je inzicht in energiebesparende maatregelen, groot én klein. Wat het kost, wat je bespaart en hoe je het kunt betalen. Het maakt niet uit of je huurt of een koophuis hebt. Of je veel of weinig te besteden hebt: Greenchoice helpt je om te besparen en een stap te maken naar een duurzamer leven.

Doe de gratis bespaarhulp

We maken op basis van de door jou ingevulde gegevens een schatting van de energiebesparende maatregelen die je kan nemen. In het bespaarplan dat we voor je opmaken, gaan we uit van gemiddelde besparingen, investeringen en terugverdientijden. Hoeveel je daadwerkelijk bespaart, hangt af van de getroffen maatregelen, jouw persoonlijke situatie en de actuele energieprijzen. Aan onze schattingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Wat kun je verder doen om te besparen?

Naast de bespaarhulp, bieden we je ook graag meer informatie over o.a. zonnepanelen, isolatie én de mogelijke subsidies die je kan aanvragen om je besparingen te bekostigen.

Zonnepanelen

In ons land schijnt genoeg zon om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen. 190.000 Greenchoice klanten doen dat inmiddels al.

Makkelijk je huis isoleren

Het isoleren van je huis kan een grote klus zijn, maar gelukkig kun je klein beginnen! Deze isolatietips kosten veel minder dan een grote verbouwing en kun je makkelijk zelf uitvoeren.

Subsidiehulp

Ben je klaar voor een grote verbouwing, maar ben je benieuwd welke subsidies je verder kunnen helpen? Doe de Subsidiehulp! Voor iedere gemeente krijg je een actueel overzicht van de beschikbare subsidies en leningen voor het verduurzamen van je woning.

Hoe zijn deze berekeningen tot stand gekomen?

Voor het berekenen van besparingen gebruikt Milieu Centraal twee energieprijzen.

Voor de grote investeringen wordt er gekeken naar de verwachte energieprijzen op de lange termijn. Het gaat dan om een voorspelling van de energieprijs voor 2030. Deze prijs is gebaseerd op de  van het Planbureau voor de Leefomgeving: 1,20 euro per m3 gas en 0,22 euro per kWh stroom. De hoge prijzen van nu zijn volgens Milieu Centraal geen goed uitgangspunt, want die geven hoogstwaarschijnlijk een te gunstig beeld van de besparingen over een paar jaar.

Bij kleine investeringen en bespaartips gaat Milieu Centraal uit van de prijs op de korte termijn. Dat is op basis van de prijspeiling van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) voor nieuwe energiecontracten: 3 euro per m3 gas en 0,70 euro per kWh stroom.