Waterverbruik in de keuken

Koop je onze warmtepomp, dan kies je voor een laag gasverbruik. De investering in de warmtepomp draagt bij aan een beter milieu met een aanzienlijk lager CO₂-uitstoot. Fijn! Maar wat zijn de kosten van een warmtepomp? We bieden verschillende pakketten aan met een prijs vanaf €3.000 inclusief installatie en subsidie. Een relatief kleine investering voor een grote impact op de wereld! 

Inhoudsopgave

Wat kost een warmtepomp?

Bij Greenchoice worden verschillende pakketten aangeboden. We kijken graag welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie. De pakketten beginnen bij een prijs van €3.000 inclusief installatie en subsidie. Houd er wel rekening mee dat de prijs van de pakketten uiteen kan lopen doordat er veel verschil kan zitten in de functionaliteiten van verschillende merken en typen warmtepompen.

Kosten warmtepomp nieuwbouw bestaande woningen

De prijs van de warmtepomp inclusief installatie is hetzelfde bij zowel nieuwbouw als bij een bestaande woning. Je huis dient alleen wel te voldoen aan een aantal eisen voor isolatie en afgiftesysteem.

Rendement warmtepomp

Afhankelijk van het type warmtepomp heb je geen óf een stuk minder gas nodig om je woning te verwarmen. Hierdoor wordt je huis comfortabel en duurzamer verwarmd. Dit goed voor het klimaat én je portemonnee! Zo bespaar je tot wel €500 per jaar, afhankelijk van het type warmtepomp, je stookgedrag en de isolatie van de woning. Door de gestegen gasprijs wordt de besparing alleen maar groter. De gemiddelde terugverdientijd van een hybride warmtepomp is 6 tot 10 jaar. Bij een All-Electric warmtepomp ligt dit iets hoger.

Veelgestelde vragen

Wij kopen groot in, om zo de aanschafprijs extra laag te houden. Hierdoor kost een warmtepomp bij ons maar €2.849

Voor de installatie van een lucht-water warmtepomp kun je rekening houden met een totaalprijs tussen de € 7.000 - € 10.000.

Bij Greenchoice koop je een hybride warmtepomp. Deze hybride warmtepompen kopen wij groot in, om zo de aanschafprijs extra laag te houden. Hierdoor kost een warmtepomp bij ons maar €2.849; dat is lager dan gemiddeld. De prijs is inclusief €2400 subsidie die je voor deze duurzame investering krijgt van de rijksoverheid.

Welk pakket het meest geschikt is voor jouw situatie hangt af van de leeftijd van je huidige cv-ketel en je woonsituatie. We geven je graag advies over de beste optie!

De terugverdientijd van de warmtepomp wordt geschat tussen de 7 en 15 jaar. Hoeveel je met een warmtepomp precies bespaart op het gasverbruik en hoe lang het duurt voordat je de investering terugverdient, is afhankelijk van je woning, je persoonlijk verbruik en het type warmtepomp.

De prijzen variëren van zo'n € 4.000 tot 15.000. Deze prijzen zijn inclusief de installatiekosten van de warmtepomp. Heb je veel ruimte om je huis en wil je een bodemwarmtepomp laten installeren? Dan moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer € 8.000 tot € 20.000, afhankelijk van het type en vermogen.