Een persoon wast hun handen in de keuken.

Kosten warmtepomp

Maak een afspraak

Koop je een warmtepomp, dan kies je voor een laag gasverbruik. De investering in de warmtepomp draagt bij aan een beter milieu met een aanzienlijk lager CO₂-uitstoot. Fijn! Maar wat zijn de kosten van een warmtepomp? We bieden verschillende pakketten aan met een prijs vanaf €3.800 inclusief installatie en subsidie. Een relatief kleine investering voor een grote impact op de wereld!

Inhoudsopgave

Wat kost een warmtepomp?

Bij Greenchoice worden verschillende pakketten aangeboden. We kijken graag welke warmtepomp het meest geschikt is voor jouw situatie. Doordat er veel verschil kan zitten in de functionaliteiten van verschillende merken en typen warmtepompen, kunnen de prijzen erg uiteenlopen.

De hybride warmtepomp kent de minst grote investering van alle soorten warmtepompen. De prijs inclusief installatie voor een hybride warmtepomp gaat vanaf €6.200. Haal je hier de subsidie vanaf, kom je op een prijs vanaf €3.800. Een all-electric warmtepomp is alleen geschikt wanneer jouw woning klaar is om van het gas af te gaan. De kosten voor een all-electric warmtepomp inclusief installatie gaat vanaf €14.000. Hier gaat nog wel de subsidie van af. Deze is in de meeste gevallen ook iets hoger dan bij een hybride warmtepomp.

Het is goed te weten dat wij op dit moment vanwege de grote vraag en beperkte beschikbaarheid van materiaal alleen all-electric warmtepompen aanbieden in bepaalde delen van het land en de doorlooptijd tot aan de installatie oploopt tot meer dan een jaar. Een goed alternatief is de all-electric ready warmtepomp. Deze werkt in het begin als een hybride systeem, maar kan ook functioneren als elektrische warmtepomp. Zo stapsgewijs van het gas af. De vanaf prijs voor een all-electric ready systeem is €7.900. De subsidie die hiervoor geldt, gaat vanaf €2.400.

Kosten warmtepomp nieuwbouw bestaande woningen

De prijs van de warmtepomp inclusief installatie is hetzelfde bij zowel nieuwbouw als bij een bestaande woning. Je huis dient alleen wel te voldoen aan een aantal eisen voor isolatie en afgiftesysteem.

Rendement warmtepomp

Afhankelijk van het type warmtepomp heb je geen óf een stuk minder gas nodig om je woning te verwarmen. Hierdoor wordt je huis comfortabel en duurzamer verwarmd. Dit is goed voor het klimaat én je portemonnee! Zo bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het type warmtepomp, je stookgedrag en de isolatie van de woning. Door de gestegen gasprijs wordt de besparing alleen maar groter. De gemiddelde terugverdientijd van een hybride warmtepomp is 5 tot 10 jaar. Bij een all-electric warmtepomp ligt dit iets hoger.

Veelgestelde vragen

Wat kost een warmtepomp?

Wij bieden samen met onze installatiepartner verschillende typen warmtepompen inclusief installatie van de warmtepomp aan. De prijzen zijn afhankelijk van het type warmtepomp. De vanafprijzen voor een warmtepomp inclusief installatie lopen uiteen van € 6.200 bij een hybride, tot € 14.000 bij een all electric warmtepomp. De all electric ready warmtepomp zit hier qua kosten tussenin. Hier gaat nog een aantrekkelijke subsidie vanaf. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp, en start bij zo’n € 2.400. We nemen graag met je door wat voor type warmtepomp het beste bij jouw situatie past en welke investering hierbij hoort.


Heeft dit antwoord geholpen?
Welke keuzes beïnvloeden de prijs van een warmtepomp?

De prijs is afhankelijk van het type warmtepomp dat je kiest. Welke warmtepomp bij jouw woning past, hangt af van verschillende factoren. De belangrijkste aandachtspunten zijn isolatie, het verwarmingssysteem en ruimte. Ook speelt de leeftijd van je huidige cv-ketel, de grootte van je huis, en de temperatuur in je huis mee. Ook kan het zijn dat er voor jouw woonsituatie nog meerwerk nodig is voor het aansluiten van de warmtepomp, denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de meterkast. We geven je graag advies over de beste optie!


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat zijn de gemiddelde prijzen van warmtepompen?

De prijzen starten bij zo’n € 6.200 voor een hybride warmtepomp. Deze prijzen zijn inclusief de installatiekosten van de warmtepomp. Hier gaat nog een aantrekkelijke subsidie van af van minstens €2.400. Voor een all electric ready of all electric warmtepomp liggen de prijzen, en vaak ook de subsidies, hoger. Heb je veel ruimte om je huis en wil je een bodemwarmtepomp laten installeren? Dan moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer €8.000 tot €20.000, afhankelijk van het type en vermogen. Dit laatste type warmtepomp wordt niet door Greenchoice aangeboden.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat is de terugverdienperiode van een warmtepomp?

De terugverdientijd van de warmtepomp wordt geschat tussen de 7 en 15 jaar. Hoeveel je met een warmtepomp precies bespaart op het gasverbruik en hoe lang het duurt voordat je de investering terugverdient, is afhankelijk van je woning, je persoonlijk verbruik en het type warmtepomp.


Heeft dit antwoord geholpen?