Een laptop staat op een houten tafelblad. Twee handen houden een kop koffie vast.

Energieverbruik

  • Snel inzicht in jouw energieverbruik
  • Vergelijk het gemiddeld energieverbruik per huishouden
  • Zowel stroomverbruik als gasverbruik

Wil je weten hoe het er met jouw energieverbruik voor staat? Bekijk je energieverbruik per dag, week, maand en jaar met de Greenchoice app, en vergelijk jouw gemiddeld stroomverbruik en gasverbruik met andere huishoudens. Met een slimme meter hoef je hier zelf verder niets voor te doen. Zo heb je altijd en overal inzicht in je energieverbruik en kosten.

Inhoudsopgave

Gemiddeld energieverbruik per huishouden

Jouw energieverbruik is het aantal kilowattuur stroom en kubieke meter gas dat je in een bepaalde periode hebt afgenomen van jouw leverancier. Het verbruik wordt gemeten op basis van twee meterstanden op verschillende datums, en dit kan met een slimme meter automatisch gedaan worden. Het verschil tussen die meterstanden is jouw verbruik in die periode. Met de app vergelijk je je verbruik met de rest van Nederland, gebaseerd op een gemiddeld energieverbruik per huishouden. Een verdere uitsplitsing van het gemiddelde stroomverbruik en gasverbruik van huishoudens in Nederland vind je hieronder: 

1-persoonshuishouden > Stroom (kWh): 1.500, Gas (m3): 1.100
2-persoonshuishouden > Stroom (kWh): 2.500, Gas (m3): 1.100 
3-persoonshuishouden > Stroom (kWh): 4.000, Gas (m3): 1.500
4-persoonshuishouden > Stroom (kWh): 4.500, Gas (m3): 1.750
5+persoonshuishouden > Stroom (kWh): 5.000, Gas (m3): 2.000
Gemiddeld Nederland > Stroom (kWh): 3.500, Gas (m3): 1.600

Energieverbruik verminderen

Wil je jouw energieverbruik verminderen omdat je stroom- en/of gasverbruik hoger is dan gemiddeld Nederland? Wij helpen je graag! Onze app geeft je leuke en praktische tips voor het aanpakken van stroomvreters bij jou thuis, met interactieve bespaaruitdagingen. Zo kan je op een leuke manier je energieverbruik verminderen en je bespaardoelen halen. Besparen was nog nooit zo makkelijk, en leuk!

Bij Greenchoice kies je altijd voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor