Sokken bij verwarming

Energie besparen: Verwarming

Er zijn allerlei manieren om energie te besparen en de verwarming slimmer gebruiken is daar één van. Besparen op de verwarming hoeft niet vervelend te zijn. Greenchoice geeft tips om te besparen op verwarming terwijl je er gewoon warmpjes bij blijft zitten.

Besparing door de verwarming 1 graad lager te zetten

In 2007 werd de jaarlijkse Warmetruiendag geïntroduceerd. Het idee? Je zet de verwarming lager en trekt een lekker warme trui aan. Knuffelen met je lief, je (klein)kind of huisdier is toegestaan. Je zorgt al voor een aardige besparing door de verwarming 1 graad lager te zetten, namelijk 6 procent minder energie en CO2. Houd je dat de hele winter vol? Dan loopt je besparing flink op. Als we dat met heel Nederland zouden doen, dan besparen we samen maar liefst 1 megaton CO2.

Hand op een radiatorknop

Hoe bespaar je op de centrale verwarming?

Slim gebruikmaken van je centrale verwarming scheelt aardig in je energieverbruik (en dus op je energierekening). Gebruik de verwarming alleen waar en wanneer dat nodig is. Zet de radiatoren uit (of lager) als je langere tijd niet in die kamer bent. Vind je dat ingewikkeld? Overweeg dan een slimme thermostaat. Daarmee kun je makkelijk je verwarming lager zetten, ook wanneer je niet thuis bent. Je kunt er ook voor zorgen dat je cv-ketel minder energie verbruikt, bijvoorbeeld door goed onderhoud en een slimme instelling.

Gas besparen met verwarming

Wil je nog meer energie besparen? Overweeg dan eens een warmtepomp. Die gebruikt warmte uit de lucht om het water in je centrale verwarming op te warmen. Zo bespaar je veel gas – en dat merk je in je portemonnee! Je kunt je huis nog extra behaaglijk maken door je huis goed te isoleren. Dan ontsnapt de warmte niet.  

Twee vrouwen lachend op een bank

Hoe ga jij besparen op verwarming?

Je woning isoleren? Een warmtepomp? Of toch maar de verwarming een graadje lager? Bij Greenchoice helpen we je graag besparen op energie op een manier die bij jou past. Op zoek naar nog meer tips? Lees hoe je verder bespaart op de verwarming en de rest van de energierekening. 

Inzoom op een hand die een CV-ketel bedient

Is jouw huis al klaar voor nieuwe warmte?

In 2050 is heel Nederland van het aardgas af. Dat is een grote opgave, maar gelukkig zijn er al zo'n één miljoen woningen met voldoende isolatie die zonder heel veel inspanningen duurzamer verwarmd kunnen worden. Hoe zit het met jouw huis?
Duurzaam je huis verwarmen

Besparen op vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Want zeg nou eerlijk, wie houdt er niet van lekker warme voeten? Greenchoice vertelt je meer over wat vloerverwarming is en hoe het jou helpt om jouw huis te verwarmen en te besparen op je energierekening.
Twee mannen vervangen samen een led-lamp

7 tips voor een lagere energierekening

In huis slimmer met energie omgaan? Dat kun je structureel doen door het huis beter te isoleren of door zelf stroom te gaan opwekken. Maar ook met een aantal kleine handelingen kun je al een hoop energie besparen en je energierekening verlagen. Vooral in de winter. Wij zetten 7 simpele tips op een rij!