Zonnepanelen-installateur op dak

Installatie Zonnepanelen

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Ben je overtuigd van de duurzame kracht van zonne-energie en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen zodat je jouw eigen groene stroom kan gaan opwekken? Dan zorgt Greenchoice ervoor dat het aansluiten van de zonnepanelen zo snel mogelijk gebeurt. De installatie van zonnepanelen is eenvoudig en wordt doorgaans in één dag afgerond. Lees hier meer over het installatieproces, de voorwaarden, de afmetingen en het uiterlijk van jouw toekomstige zonnepanelen.

Inhoudsopgave

Vereisten voor het plaatsen van zonnepanelen

Voordat we over kunnen gaan tot de installatie inventariseert de monteur hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Dit bepaalt uiteindelijk hoeveel stroom je thuis opwekt. Bij het vaststellen van het aantal zonnepanelen dat geplaatst kan worden, spelen de volgende factoren een belangrijke rol:

  • De grootte van jouw dak en de zonnepanelen
  • De oriëntatie van jouw dak: is de richting geschikt om zonnestroom op te wekken?
  • De hoek van het dak: is het steil, plat of een combinatie?
  • Eventuele obstakels, zoals een schoorsteen, dakraam of dakkapel;
  • Vrij te houden afstand vanaf de dakranden (minstens 20 cm).

Ontdek wat zonnepanelen jou opleveren

Aan de hand van luchtfoto’s bepalen we de stand van jouw dak en de meest ideale mogelijkheden om een PV-systeem op het dak te plaatsen. Wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan.

In één dag je zonnepanelen aansluiten

Nadat de meest optimale plaatsing van de zonnepanelen op het dak is bepaald, eventuele obstakels zijn vastgesteld en het te behalen rendement bekend is, stellen wij een technisch rapport met je op. Vervolgens benadert de installateur je voor het inplannen van de installatie van je zonnepanelen.

Ons montageteam is gecertificeerd volgens de beste montage- en veiligheidsnormen, en neemt op de afgesproken installatiedag vooraf nog eens alles met je door. Dan worden ook de technische details, zoals de kabelroutes en alle bevestigingen met je doorgesproken. De werkzaamheden vinden tegelijk op het dak en in het huis plaats. Na afronding van de werkzaamheden lopen we alles nog eens met je na. De  monteur geeft dan ook een uitgebreide uitleg over de werking van het PV-systeem, en tips voor het onderhoud van jouw zonnepanelen. Als de installatie is afgerond kan de zon meteen voor je aan het werk!

Type en afmeting zonnepanelen

Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen eigenlijk? De doorsnee afmeting van zonnepanelen voor woonhuizen is 175 x 110 cm. Daar zitten 108 zonnecellen in die voor het opwekvermogen zorgen. Kleinere zonnepanelen leveren in verhouding te weinig op en grotere zonnepanelen worden voornamelijk gebruikt voor bedrijfspanden of grootschalige PV-projecten.

Als je via Greenchoice zelf zonnestroom opwekt, krijg je altijd zonnepanelen van een betrouwbaar merk. Bekijk hier de specificaties van ons huidige aanbod. De panelen zijn kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd.

Door technologische ontwikkelingen zijn de opbrengsten per vierkante meter fors toegenomen. Als je een offerte aanvraagt, krijg je snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing. We adviseren je ook welke omvormer het beste past bij jouw situatie.

Meer over zonnepanelen

Kom meer te weten over de voordelen en de kosten van zonnepanelen en krijg persoonlijk advies, ook als je nog geen klant bent van Greenchoice.

Veelgestelde vragen

Bij een schuin dak plaats je de zonnepanelen het liefst gericht naar het zuiden. Deze vangt de meeste zonnestralen op. Dit wil niet zeggen dat je zonnepanelen nooit in andere richtingen kunt plaatsen, een dak op het oosten en westen is vaak ook prima geschikt.


Heeft dit antwoord geholpen?

Bij de meeste woningen lukt het om de installatie in een dag te voltooien.


Heeft dit antwoord geholpen?

De prijs van zonnepanelen fluctueert sterk. Via deze link kun je een aantal gegevens invullen en geven wij een inschatting van de investering die past bij jouw energieverbruik. Zo krijg je altijd een actuele schatting te zien van de huidige prijs van een zonnestroomsysteem.


Heeft dit antwoord geholpen?

Zonnepanelen kunnen op een plat dak onder een hoek geplaatst worden van 10 tot 30 graden. Belangrijk is dat je voorkomt dat er schaduwvorming is van de een op de andere paneel. Hoe kleiner de hoek, hoe dichter de rijen zonnepanelen op elkaar mogen staan.


Heeft dit antwoord geholpen?

De installateur legt een kabel vanuit de omvormer naar je meterkast. Op deze manier gaat de opgewekte stroom vanuit de zonnepanelen installatie naar de meterkast. Zo worden jouw zonnepanelen aangesloten op de hoofdmeter en hoofdzekering.


Heeft dit antwoord geholpen?

De omvormer zet de gelijkstroom van je zonnepanelen om in bruikbare stroom, dat noem je wisselstroom. Er zit een kabel tussen de omvormer en de meterkast die aangesloten zit op een vrije groep. Hierdoor kan deze stroom vervolgens je huis in of, als er een overschot is, het elektriciteitsnet op.


Heeft dit antwoord geholpen?

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor