Installatie
zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Ben je overtuigd van de duurzame kracht van zonne-energie en wil je graag zonnepanelen laten plaatsen om te beginnen met het opwekken van jouw eigen groene energie? Dan zorgt Greenchoice ervoor dat het aansluiten van de zonnepanelen zo snel mogelijk gebeurt. De installatie van zonnepanelen is eenvoudig en wordt doorgaans in één dag afgerond. Lees hier meer over het installatieproces, de voorwaarden, de afmetingen en het uiterlijk van jouw toekomstige zonnepanelen.

Lees meer over

Vereisten voor het plaatsen van zonnepanelen

Voordat we over kunnen gaan tot de installatie inventariseert de monteur hoeveel zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, er op je dak passen. Dit bepaalt uiteindelijk hoeveel energie je thuis opwekt. Bij het vaststellen van het aantal zonnepanelen dat geplaatst kan worden, spelen de volgende factoren een belangrijke rol:

  • De grootte van jouw dak en de zonnepanelen
  • De oriëntatie van jouw dak: is de richting geschikt om zonne-energie op te wekken?
  • De hoek van het dak: is het steil, plat of een combinatie?
  • Eventuele obstakels, zoals een schoorsteen, dakraam of dakkapel;
  • Vrij te houden afstand vanaf de dakranden (minstens 20 cm).

 

Ontdek wat zonnepanelen jou opleveren

Aan de hand van luchtfoto’s bepalen we de stand van jouw dak en de meest ideale mogelijkheden om een PV-systeem op het dak te plaatsen. Wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan.

In één dag je zonnepanelen aansluiten

Nadat de meest optimale plaatsing van de zonnepanelen op het dak is bepaald, eventuele obstakels zijn vastgesteld en het te behalen rendement bekend is, stellen wij een technisch rapport met je op. Vervolgens benadert de installateur je voor het inplannen van de installatie van je zonnepanelen. Ons montageteam is gecertificeerd volgens de beste montage- en veiligheidsnormen, en neemt op de afgesproken installatiedag vooraf nog eens alles met je door. Dan worden ook de technische details, zoals de kabelroutes en alle bevestigingen met je doorgesproken. De werkzaamheden vinden gelijktijdig op het dak en in het huis plaats. Na afronding van de werkzaamheden lopen we alles nog eens met je na. De  monteur geeft dan ook een uitgebreide uitleg over de werking van het PV-systeem, en tips voor het onderhoud van jouw zonnepanelen. Als de installatie is afgerond kan de zon meteen voor je aan het werk!


 

Type en afmeting zonnepanelen

Wat zijn de afmetingen van zonnepanelen eigenlijk? De doorsnee afmeting van zonnepanelen voor woonhuizen is 100x170 cm. Daar zitten 120 zonnecellen in die voor het opwekvermogen zorgen. Kleinere zonnepanelen leveren in verhouding te weinig op en grotere zonnepanelen worden voornamelijk gebruikt voor bedrijfspanden of grootschalige PV-projecten. Als je via Greenchoice zelf zonne-energie opwekt, krijg je zonnepanelen van Trina Solar of Jinko Solar. Bekijk hier de specificaties. De panelen zijn kwalitatief hoogwaardig, duurzaam en eerlijk gemaakt en worden vakkundig geïnstalleerd. Door technologische ontwikkelingen zijn de opbrengsten per vierkante meter fors toegenomen. Als je een offerte aanvraagt, krijg je snel inzicht in de kosten, stroomproductie én de besparing. We adviseren je ook welke omvormer het beste past bij jouw situatie.

Meer over zonnepanelen

Kom meer te weten over de voordelen van zonnepanelen en de kosten van zonnepanelen en krijg persoonlijk advies, ook als je nog geen Greenchoice klant bent.

Zonnepanelen - Kosten - Opbrengst

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg