Opbrengst
zonnepanelen

Zelf energie opwekken met zonnepanelen? Onze expert maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

In Nederland genieten we van iedere zonnestraal die ons tegemoet komt, we worden er vrolijk van! Zonlicht heeft daarnaast nog een groot voordeel, voor jou en voor het milieu. Via zonnepanelen wordt zonlicht namelijk omgezet in schone, duurzame energie. Met zonnepanelen van Greenchoice wek je jouw eigen zonne-energie op en verdien je er zelfs geld mee, afhankelijk van hoeveel energie er gegenereerd wordt. Benieuwd naar de opbrengst van jouw zonnepanelen? Lees dan snel verder.

Lees meer over

Opbrengst zonnepanelen berekenen

De opbrengst van jouw zonnepanelen is afhankelijk van een aantal zaken. Hieronder lichten we de vier belangrijkste factoren toe waarmee je rekening moet houden bij het berekenen van de mogelijke opbrengst van jouw zonnepanelen. Deze wegen ook mee bij het kopen van zonnepanelen.

1. Het aantal zonnepanelen

In de eerste plaats is natuurlijk het aantal zonnepanelen van groot belang; hoe meer zonnepanelen je op jouw dak hebt, des te meer energie deze in totaal opwekken. Meer ruimte op je dak voor zonnepanelen betekent dus een grotere opbrengst per maand.

2. De stand van jouw dak

Zonnepanelen op het zuiden gericht leveren het meeste rendement. Is het voor jou niet mogelijk de zonnepanelen deze richting op te plaatsen? De onderstaande afbeelding helpt om te bepalen in welke stand je het maximale rendement uit jouw zonnepanelen haalt.

3. Type zonnepanelen 

Ook het type zonnepanelen is belangrijk voor het bepalen van de uiteindelijke opbrengst. Zo zijn er monokristallijn zonnepanelen en polykristallijn zonnepanelen. Ze verschillen in kleur (blauw of zwart) en hebben een verschillend vermogen om energie op te wekken.

4. Schaduw op jouw dak

Tot slot is het belangrijk om het aantal eventuele schaduwbronnen in kaart te brengen. Woon je bijvoorbeeld in een bosrijke omgeving? Dan kan de schaduw van de bomen het opwekken van energie belemmeren. Hier wordt tijdens de installatie van de zonnepanelen natuurlijk rekening mee gehouden.

Tip: wil je direct een aanbod voor jouw persoonlijke situatie ontvangen? Vraag dan een aanbod op maat aan. Heb je een keuze gemaakt? Dan rest alleen nog de installatie van de zonnepanelen op jouw dak door onze specialisten!

Opbrengst vs. verbruik

Via de elektriciteitsmeter staan zonnepanelen in verbinding met het energienetwerk. Omdat je in de zomer meer opwekt dan in de winter, worden je verbruik en je opbrengst verrekend over de periode van een jaar. Het kan dus zo zijn dat je in de zomer meer teruglevert dan je verbruikt, maar in de winter weer meer stroom nodig hebt. Verbruik je minder energie dan dat de zonnepanelen opbrengen? Dan lever je groene energie terug aan het energienetwerk en verdien je zelfs geld dankzij de salderingsregeling.

Opbrengstgarantie zonnepanelen

Met de opbrengstgarantie garanderen wij de  stroom-opbrengst van de zonnepanelen over een periode van 5 jaar. Deze garantie geldt naast de andere garanties, zoals de fabrieksgarantie en 25 jaar vermogensgarantie op de zonnepanelen. 

Lees meer over zonnepanelen

Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hieronder meer over de salderingsregeling, btw-teruggave en subsidie van zonnepanelen.

Salderingsregeling - Btw-teruggave - Subsidie zonnepanelen

Bij Greenchoice kies je altijd voor groene energie.
Écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg