Zonnepanelen huren

Wil je je eigen stroom opwekken met zonnepanelen, zonder grote investering? Dan kan het huren van zonnepanelen een oplossing voor je zijn. Greenchoice bood dit in het verleden aan. We onderzoeken nu de mogelijkheden om dit weer te gaan doen! Lees hieronder verder voor informatie wanneer jij al zonnepanelen bij Greenchoice huurt, of hier nu interesse in hebt.

Inhoudsopgave

Wat is zonnepanelen leasen?

Bij het leasen van zonnepanelen schaf je niet zelf de zonnepanelen aan, maar huur je ze voor een vast bedrag per maand. Op deze manier kan je stroom opwekken via je eigen dak, zonder een grote investering te doen. Dit was eerder bij Greenchoice mogelijk.

Sinds juni 2021 kun je bij Greenchoice geen zonnepanelen meer huren. Je kunt natuurlijk nog wel zonnepanelen kopen

Ik huur zonnepanelen via Greenchoice, wat nu? 

Geen zorgen, jouw huurcontract loopt gewoon door. Greenchoice stopt alleen met het aanbieden van nieuwe contracten voor het huren van zonnepanelen. Heb je toch vragen? Neem dan contact met ons op.  

Ben je overtuigd geraakt van zonnepanelen, dan is het op ieder moment mogelijk om het systeem over te nemen. Wij kunnen op verzoek een overnameprijs voor je berekenen. Na overname stopt de huur automatisch.  

Voordelen van zonnepanelen huren

  1. Misschien wel het grootste voordeel van zonnepanelen huren, is dat je geen groot geld nodig hebt om duurzaam bezig te zijn; je hoeft geen geld in te leggen om zonnepanelen te kopen. Gebruik je spaargeld dus lekker voor andere dingen.
  2. Je hebt geen omkijken naar de zonnepanelen: installatie en onderhoud wordt voor je gedaan. Ook hoef je zelf de zonnepanelen niet te verzekeren.
  3. Met een vast termijnbedrag dat van je rekening wordt afgeschreven, hoef je ook niet om te kijken naar betalingen.
  4. Huurcontracten van zonnepanelen zijn doorgaans maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast. Laat je financiƫn het later toch toe om de zonnepanelen te kopen? Dan kan je je gehuurde panelen op je dak alsnog aanschaffen, tegen een mooie prijs.

Nadelen van zonnepanelen huren

  1. Je bent geen eigenaar van de zonnepanelen, waardoor je een aantal mooie financiƫle voordelen misloopt. Hieronder vallen onder andere de salderingsregeling en terugleververgoeding.
  2. Op de lange termijn ben je meestal goedkoper uit met zonnepanelen kopen dan huren. Vergelijkbaar met het verschil tussen het huren en kopen van een huis. 

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Onze adviseur geeft je graag vrijblijvend advies.

Vraag aanbod op maat aan

Al ruim 190.000 Greenchoice klanten gingen je voor