Vrouw blaast tegen een papieren windmolentje. Ze is opgewekt, net als de windstroom van Greenchoice.

Windenergie

Iedereen die in Nederland wel eens naar buiten stapt krijgt ermee te maken: de wind. Of je nu lekker gaat uitwaaien aan het strand of met tegenwind naar je werk fietst, wind is er bijna altijd en overal. Doordat wind een natuurlijke en onuitputtelijke bron is, is het een van de meest duurzame vormen van energie. Met behulp van windmolens vangen wij bij Greenchoice de altijd waaiende wind op, zetten we het om in 100% groene stroom en laten het tegen een aantrekkelijk tarief bij jou uit het stopcontact komen. Windenergie is dus goed voor de wereld – en goed voor jou. Stap nu eenvoudig over naar 100% Nederlandse Windenergie van Greenchoice. 

Meer lezen

Wat is windenergie?

Wind is gratis en (bijna) altijd aanwezig. Deze wind zet de bladen van de windmolens in beweging. De energie die daardoor ontstaat, zetten we om in stroom en gaat het elektriciteitsnet in. Die groene stroom komt, net als grijze stroom, gewoon bij jou uit het stopcontact, maar dan zonder de nadelen van fossiele brandstoffen.

Bij Greenchoice vinden we windenergie opwekken een logische manier om duurzame stroom te produceren. Greenchoice heeft vanwege haar Nederlandse Windenergie al een aantal jaar het strenge keurmerk ‘Milieukeur’ gekregen. Het keurmerk van Stichting Milieukeur (SMK) stelt hoge eisen aan duurzame stroom. Als je voor onze 100% Groene Windenergie uit Nederland kiest, weet je zeker dat je bijdraagt aan een beter milieu.

Hoe werkt windenergie van Greenchoice

Op veel plekken in en om Nederland vind je windmolens. Greenchoice heeft eigen windmolens in Windpark De Veenwieken en in het windmolenpark aan het Hartelkanaal. Daarnaast gebruiken we windenergie uit windparken en molens van agrariërs. Zo werken we samen om 100% Nederlandse windenergie op te wekken. 

Wil je meer weten over windenergie? Ontdek meer over de verschillende soorten windmolens die er bestaan. 

Voordelen van windenergie

Windstroom is een perfect voorbeeld van groen bezig zijn. Deze stroomvorm is namelijk 100% schoon en wordt in eigen land duurzaam opgewekt. Daarnaast is de Nederlandse wind een onuitputtelijke energiebron die gratis is. Bovendien is een investering in windenergie er een die zich al op korte termijn terugbetaalt; het opzetten van een windpark kost relatief weinig tijd, waardoor windmolens al snel aangesloten kunnen worden op het net. Schoon en efficiënt dus.

Samen windenergie opwekken

Wil jij bijdragen aan een beter milieu? Stap dan over naar 100% Nederlandse Windenergie van Greenchoice. Je houdt het overzicht in de Greenchoice app. Wil je zelf lokale windenergie opwekken? Kijk dan wat Greenchoice voor jou kan betekenen met onze energiecoöperaties. Zo werken we samen aan een écht groen Nederland. 

Meer lezen over windstroom

Heb je de smaak te pakken? Wij ook! Lees hier meer over windstroom, de techniek achter windmolens, nieuwe ontwikkelingen en onze eigen projecten.

Wat is een windturbine?

Je ziet ze door het hele land heen, en soms zelfs op het water: de grote witte windmolens die zorgen voor groene stroom op het Nederlandse elektriciteitsnet. Maar hoe werken ze eigenlijk? Dat leggen we graag voor je uit!

Hoe werkt een windmolen zonder wieken?

Misschien heb je het een keer voorbij zien komen in het nieuws: windmolens zonder wieken. Maar hoe werkt dat? Dat leggen we je hier uit!

Voordelen en nadelen van windstroom

Zijn er naast de voordelen van windstroom ook nadelen van windmolens op land en op zee? En zo ja, wat is er aan de nadelen van windmolens te doen?

Je eigen windmolen

Een windmolen in je eigen achtertuin, kan dat? En is het op dit moment wel rendabel en duurzaam om een windmolen te plaatsen? Dat vertellen we graag!

Veenwieken

Met Windpark De Veenwieken leveren we windstroom uit eigen molens. Uit zes van de tien molens die er in het windpark staan levert Greenchoice groene stroom.

Hartelkanaal

Met ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal leveren we windstroom uit eigen molens. Door de plaatsing van een megabatterij kunnen we bovendien windenergie opslaan die niet direct nodig is.

Windenergie van Greenchoice, maar nog geen klant?

Windenergie van Greenchoice, maar nog geen klant? Sluit ook een energiecontract af en profiteer van de volgende voordelen: 

  • Ontvang 1250 extra punten voor het spaarprogramma
  • Echt groene windstroom en bosgecompenseerd gas