Windmolen die boven de mist uitkomt

Windpark Hartelkanaal

Met ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal leveren we windstroom uit eigen molens. Door de plaatsing van een megabatterij kunnen we bovendien windenergie opslaan die niet direct nodig is. Zo gaat er geen energie meer verloren!

Inhoudsopgave

Ons eigen windmolenpark aan het Hartelkanaal

Het Greenchoice Hartelkanaal is ons eerste eigen windpark. Tussen de N15 en het Hartelkanaal in Rotterdam staan onze acht windturbines die samen per jaar gemiddeld 68 GWh aan groene stroom opwekken. Daarmee kunnen we zo'n 18.000 huishoudens van 100% groene stroom voorzien.

Greenchoice windpark

Sinds 2015 draaien onze fonkelnieuwe windturbines op volle kracht. Dankzij een prijsvraag onder klanten kregen onze molens mooie namen mee van over de hele wereld: Rüzgar, Ventus, Viento, Vind, Tuuli, Vjetar, Umoya en Vindur. De woorden voor 'wind' in het Turks, Latijn, Spaans, Noors, Fins, Kroatisch, Zulu en IJslands. 

Megabatterij voor opslag van groene stroom

Bij ons windmolenpark aan het Hartelkanaal hebben we een megabatterij geplaatst. Met een druk op de knop werd op 6 juni 2019 deze megabatterij met zes opslageenheden in gebruik genomen. De batterij zorgt ervoor dat we windenergie die niet direct wordt gebruikt kunnen opslaan, waardoor er geen groene stroom meer verspild wordt. Meer weten over de megabatterij? Bekijk dan de video.

De stroom die door de windturbines aan het Hartelkanaal wordt opgewekt is verdeeld in WindVangers. Mee delen in de opbrengst? Ga dan voor WindVangers.

Windvangers