Windpark de veenwieken

Met Windpark De Veenwieken leveren we windstroom uit eigen molens. Uit zes van de tien molens die er in het windpark staan levert Greenchoice de groene stroom. Zo investeren we in duurzame stroomproductie en versnellen we de energietransitie! 

Windmolenpark van ons samen

Wij hebben onze krachten gebundeld met Windunie en ABN AMRO Energy Transition Fund in de werkmaatschappij ‘De Wieken B.V.’. Anderhalf jaar werkten we keihard aan de bouw van de zes windturbines. Ze staan tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg in Overijssel. Samen hebben ze een maximaal vermogen van 14,1 MW.

In totaal staan er tien molens in het windpark. Samen leveren ze windstroom aan 20.000 huishoudens.

Veenwieken van dichtbij

Windpark De Veenwieken draait per april 2020 op volle kracht. Om je een goed beeld te geven van het windpark hebben we een video gemaakt. In vogelvlucht nemen we je mee langs de molens en vertellen we je over de bouw van het windpark.

De molens

Vier van de windturbines staan in de gemeente Hardenberg en twee staan er in de gemeente Ommen. De turbines zijn geleverd door Enercon en hebben samen een opgesteld vermogen van 14,1 MW. Ze zijn van het type E-103 en hebben een ashoogte van 98 meter en een rotordiameter van 103 meter. De totale hoogte van de windmolens is daarmee bijna 150 meter. 

De molens in het windpark maken het mogelijk om energie uit wind om te zetten in een meer bruikbare vorm: stroom. De wind laat de rotorbladen en daarmee de rotor draaien en zet zo de generator in beweging.

Ook 100% windenergie van Greenchoice?

Windenergie afsluiten bij Greenchoice betekent dat je kiest voor 100% groene windstroom uit Nederlandse windmolens. Die stroom komt uit molens van agrariërs, uit windparken op zee én uit onze eigen windmolens in het Hartelkanaal en de Veenwieken.

Onze andere windmolens

Aan het Hartelkanaal in Rotterdam staan acht windturbines die samen per jaar gemiddeld 68 GWh aan groene stroom opwekken. Daarmee kunnen we zo'n 18.000 huishoudens van 100% groene stroom voorzien.