Twee mensen leunen over een rij zonnepanelen en kijken samen naar links

Energiecontract opzeggen

Energiecontract stopzetten de beste keuze?

We zijn blij met jou als klant en willen graag dat je tevreden bent. Maar we begrijpen dat er soms redenen zijn om je energiecontract op te zeggen. Wij kunnen je helpen met onderzoeken of je daar verstandig aan doet, door je huidige contract en het aanbod van een andere leverancier te checken. Dan weet je zeker of je goed zit.

Vrouw in vierkant kader die nadenkt

Energiecontract opzeggen: hoe werkt dat

Wil je overstappen naar een andere leverancier, dan zegt je nieuwe leverancier het contract voor je op. Daar hoef jij niets voor te doen. Het kan wel zijn dat je een opzegvergoeding betaalt als je voor de einddatum het contract opzegt. Wil je toch je energiecontract stopzetten? Bekijk onze contactopties.

Energiecontract opzeggen bij samenwonen

Wat leuk dat je gaat samenwonen, spannend! We helpen je graag met de keuze voor het beste energiecontract. Want bij samenwonen is opzeggen niet altijd nodig. Doe de contractcheck en wij adviseren je over de beste keuze.

Energiecontract opzeggen bij overlijden

Allereerst gecondoleerd met het verlies van jouw dierbare. Als iemand overleden is, moet er best veel geregeld worden. We leggen je graag uit wat je moet doen bij het opzeggen van het contract.

Veelgestelde vragen

De einddatum van jouw contract vind je Mijn Greenchoice.

Vanaf 2 maanden voordat jouw contract afloopt, kunnen we jou een verlengaanbod doen. Dit staat dan voor je klaar in Mijn Greenchoice. Maak je geen keuze om te verlengen met een nieuw vast contract? In dat geval ga je na de einddatum van jouw vaste contract over op variabele tarieven. We informeren je altijd uiterlijk 30 dagen voordat jouw nieuwe tarieven ingaan.

Lees meer op informatiepagina over de ontwikkelingen op de energiemarkt. Dan ben je altijd op de hoogte.


Heeft dit antwoord geholpen?

Wil je overstappen naar een andere leverancier, dan zegt je nieuwe leverancier het contract voor je op. Daar hoef jij niets voor te doen.

Het kan wel zijn dat je een opzegvergoeding betaalt als je voor de einddatum het contract opzegt. Wil je toch je energiecontract stopzetten? Neem dan contact op met onze groene adviseurs via onze contactopties.


Heeft dit antwoord geholpen?

Natuurlijk zien we liever niet dat je weggaat. Als je toch een zakelijk contract bij ons wilt opzeggen, kan het zijn dat we een opzegvergoeding berekenen. Hiervoor kun je bellen met 010 850 06 61 of een e-mail sturen naar zakelijk@greenchoice.nl. Vermeld hierin gelijk je klantnummer, dan kunnen we je sneller helpen.


Heeft dit antwoord geholpen?

Wij helpen je graag met het kosteloos opzeggen van het energiecontract van de overledene.Hiervoor ontvangen we graag de volgende gegevens:

- Naam contractant
- Klantnummer
- Postcode en huisnummer
- Wensdatum van opzegging (in de toekomst)
- Een kopie van de overlijdensakte
- Actief IBAN-nummer
- Gegevens contactpersoon: jouw naam, telefoonnummer, e-mailadres en factuuradres
- Geef aan of de erfenis is aanvaard, verworpen of beneficiair aanvaard

Je kunt deze gegevens aan ons mailen via vragen@greenchoice.nl of opsturen per post naar:
Greenchoice
T.a.v. afdeling Service
Kruisplein 15
3014 DB Rotterdam


Heeft dit antwoord geholpen?

Verhuizing
Je regelt je verhuizing zelf in Mijn Greenchoice. Je contract verhuist automatisch met je mee. Wil je jouw contract niet mee nemen naar je nieuwe woning? Hou er dan rekening mee dat bij een vast contract we een boete contractbreuk in rekening brengen.

Overstappen
Jammer! We zijn natuurlijk erg blij met jou als klant. Twijfel je nog over je overstap? Mijn Collega's helpen je graag met het maken van een eerlijke vergelijking, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Neem contact op met onze groene adviseurs.

Staat je keuze helemaal vast? Dan regelt jouw nieuwe leverancier de overstap.


Heeft dit antwoord geholpen?

Je kunt binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van je schriftelijke contractbevestiging je contract ontbinden/herroepen.

Heb je gekozen voor een andere leverancier, maar zijn we al gestart met het leveren van duurzame energie op jouw adres? Dan kun jij je aanmelden bij je nieuwe energieleverancier. Die informeert ons over de overstap. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Hou er rekening mee dat als wij al zijn gestart met leveren, wij het reeds geleverde gas en/of stroom bij je in rekening brengen.

Wil je jouw overeenkomst ontbinden en leveren wij nog geen duurzame energie op jouw adres en/of stap je niet over naar een andere energieleverancier? Neem dan contact met ons op


Heeft dit antwoord geholpen?