Energiekorting €190

Energiekorting overheid €190

Huishoudens en kleinverbruikers ontvingen in november en december 2022 €190 als vergoeding voor de hoge energieprijzen. Deze energiekorting heb je namens de overheid ontvangen. Greenchoice heeft jouw termijnbedragen voor november en december verrekend met de korting. Je hebt in die maanden een lager bedrag betaald of een bedrag teruggekregen. Bekijk hieronder hoe de energiekorting is vermeld op je jaarnota.

Voorbeeld van een jaarnota voor stroom en gas ten tijde van het prijsplafond. Omlijnd is het blok waar de overheidskorting berekend en uitgelegd staat.
Stap 1
Energiekorting overheid (CEK22)
Had je recht op de energiekorting? Dan zie je dit op de jaarnota staan bij 'Energiekorting overheid (CEK22)'. De korting is in mindering gebracht met jouw energiekosten. Jouw notabedrag is daarmee met €380 verlaagd.
Stap 2
Uitsplitsing termijnbedragen
In dit overzicht staat wat je per maand hebt ontvangen of betaald. In dit voorbeeld zie je dat de korting van €190 verrekend is met een termijnbedrag van €72. Daarom staat er in november en december een uitbetaald bedrag van €118.

Verrekende termijnbedragen uitgelegd

In de jaarnota worden alle betaalde termijnbedragen bij elkaar opgeteld. Dit wordt vergeleken met je energiekosten. Het verschil krijg je terug of betaal je bij. 

Betaalde je een hoger termijnbedrag dan €190? Dan is de energiekorting met jouw termijnbedragen van november en december verrekend. Je ziet in die maanden een lager termijnbedrag staan.

Betaalde je een lager termijnbedrag dan €190? Dan is het overschot naar jou overgemaakt in november en december. Je ziet dan een positief getal staan omdat je een bedrag ontvangen hebt.