Tarieven

Tarieven en andere kosten

Om erachter te komen hoe de kosten zijn verwerkt in je energierekening, kun je op je nota zien hoe deze onderdelen zijn opgebouwd en wat de kosten waren over de notaperiode. We maken hierbij onderscheid tussen de kosten van Greenchoice, overheidsheffingen en netbeheerkosten. Bekijk hieronder het voorbeeld.

Voorbeeld van een jaarnota voor stroom en gas. Omlijnd staan 3 onderwerpen. 1 is het verbruik voor stroom en gas. 2 is de belasting die betaald moet worden. 3 is het vaststaande deel van de kosten: vaste leveringskosten en netbeheerkosten.
Stap 1
Gemiddeld leveringstarief
Als je tussen de start- en einddatum van een nota verschillende tarieven hebt gehad, vermelden we een gemiddeld tarief over de gehele periode. Deze kan dus afwijken van een offerte, verlengaanbod of contractbevestiging.
Stap 2
Overheidsheffingen
De overheidsheffingen (energiebelasting en Opslag Duurzame Energie) brengen wij namens de overheid in rekening per kWh stroom en m³ gas.
Stap 3
Vaste dagtarieven
De vaste leveringskosten, netbeheerkosten en vermindering energiebelasting zijn vaste dagtarieven. Lees hier meer over op onze informatiepagina over overheidsheffingen.

Wijzigingen in tarief

Netbeheerkosten en overheidsheffingen veranderen meestal per kalenderjaar. De vaste leveringskosten kunnen wijzigen als je een nieuw contract afsluit. Zijn de tarieven, overheidsheffingen, de vermindering energiebelasting of onze vaste leveringskosten gewijzigd tijdens de notaperiode? Dan vermelden wij gemiddelde tarieven op jouw jaarnota. Je vindt een uitsplitsing per tariefperiode in Mijn Greenchoice.