Afbeelding van windmolens naast een tulpenveld

Ons doel is Nederland écht groener te maken doordat iedereen evenveel energie opwekt als verbruikt. Dit kan op verschillende manieren met hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en wind. Benieuwd naar wat er voor jou mogelijk is? Door energie te vergelijken kom je erachter wat het beste bij jou en jouw situatie past.

Soorten energie vergelijken

Wind uit Nederland

100% groene windstroom met Wind uit Nederland
Illustratie van een man met een zonnepaneel

Zon uit Nederland

100% groene zonnestroom met Zon uit Nederland.

Wind uit Nederland

Ons product Wind uit Nederland bevat groene stroom die voor 100% wordt opgewekt door Nederlandse windmolens. Dit is een van de schoonste vormen van energieopwekking van groene stroom, omdat hierbij geen CO2 vrijkomt. Dit is een milieubewuste keuze want de productie van Wind uit Nederland helpt de klimaatverandering tegen te gaan.

Windmolen die boven de mist uitkomt

Zon uit Nederland

Ons product Zon uit Nederland bevat groene stroom die voor 100% wordt opgewekt door Nederlandse zonnepanelen. De zon als onuitputtelijke energiebron is nu voor iedereen bereikbaar, ook als je zelf geen zonnepanelen op je dak kan plaatsen. De zonnestroom die Greenchoice levert, wordt opgewekt via de zonnepanelen van collectieve zonprojecten, projectontwikkelaars en energiecoöperaties. Dit zijn lokale bronnen die duurzame zonne-energie opwekken, waarvan jij op jouw adres meeprofiteert.

Zonnepanelen in een veld

Greenchoice energie vergelijken

Duurzaam met energie omgaan begint met zo min mogelijk energie te gebruiken. Als je kiest voor groene stroom en energie besparen, dan is dat goed voor de natuur en voor je portemonnee. Daarom is het belangrijk om naast soorten energie te vergelijken, ook andere energieleveranciers te vergelijken op basis van de mate waarin zij je stimuleren energie te besparen.

Greenchoice app

Greenchoice helpt je met energie besparen door je inzicht te geven in je dagelijkse energieverbruik en de kosten hiervan via de Greenchoice app. Ter vergelijking vind je hier ook het gemiddeld verbruik van een Nederlands huishouden en zelfs van een huishouden zoals dat van jou. Is je verbruik gedaald? Dan pas je eenvoudig je termijnbedrag aan op het moment dat het jou uitkomt. Ook bieden wij je in de app verschillende bespaartips en -doelen om je energierekening structureel lager te krijgen. Begin met de soorten energie te vergelijken, kies wat het beste past bij jouw situatie en bespaar vervolgens op je portemonnee.

Bij Greenchoice kies je altijd voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor