Zonnepanelen

 • Verdien je investering binnen ongeveer 8 jaar terug
 • Uniek: 5 jaar opbrengstgarantie
 • 10 jaar systeemgarantie

Zelf stroom opwekken met zonnepanelen? Onze adviseur maakt een persoonlijk aanbod. Zo haal je het maximale uit je dak!

Vraag aanbod op maat aan

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

In ons land schijnt genoeg zon om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen. 190.000 Greenchoice klanten doen dat inmiddels al. Een slimme investering voor je huis. Tijdelijk krijg je 10% korting! Bekijk hier de actievoorwaarden.

Snelle installatie zonnepanelen

Wil jij binnen 6 weken zonnepanelen op je dak om optimaal te profiteren van de zonnestralen? Dat regelen wij voor jou! In enkele regio’s installeren we zelfs al binnen 3 weken.

Zonnepanelen kopen

We bieden monokristallijne zonnepanelen aan, met een vermogen van 420 Wattpiek. Onze adviseur bekijkt tijdens het adviesgesprek hoeveel zonnepanelen er het beste bij jouw woonsituatie en wensen past.

Jinko Solar

Zwart - 420 WP
 • Vermogen per paneel: 420 WP
 • Verwachte productie 10 panelen: 4091 kWh
 • Investering 10 panelen vanaf: €4220

In 4 stappen naar zelf stroom opwekken

Wil jij graag zonnepanelen op het dak? Bij Greenchoice kun je zonnepanelen kopen. Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen is makkelijker dan je denkt! Volg deze vier stappen en haal het zonnetje in huis.

1
Persoonlijk aanbod aanvragen
Vraag een aanbod op maat aan door digitaal een aantal vragen te beantwoorden.
Nr. 2
Aanbod op maat
Na het adviesgesprek ontvang je het aanbod op maat. Is alles naar wens? Dan kun je gemakkelijk online akkoord geven.
Nr. 3
Voorbereiding
We gaan voor je aan de slag! We informeren de installateur en laten je weten wanneer de installatie van je zonnepanelen plaatsvindt.
Nr. 4
Installatie
Het is zover! Binnen een paar uur worden de zonnepanelen op je dak geplaatst. Daarna start je direct met opwekken.

Meer over zonne-energie en zonnepanelen

Iemand zit op de rug van een man. Samen kijken ze in de camera. In de achtergrond staat een woning met zonnepanelen die geplaatst zijn door Greenchoice.

Opbrengst en kosten zonnepanelen

Hoeveel je precies bespaart als je zelf zonnestroom opwekt is afhankelijk van allerlei factoren. De prijs van de zonnepanelen, het aantal PV-panelen en de stand van het dak bijvoorbeeld. Hoe snel je de zonnepanelen hebt terugverdiend is dus afhankelijk van de opbrengst. 
Persoon zit bellend met Greenchoice op een bank

Salderingsregeling zonnestroom

Als je met je zonnepanelen stroom teruglevert aan het stroomnet, dan verrekenen wij op je jaar- en eindnota’s het verschil tussen wat je van ons afneemt en wat je teruglevert. We noemen dit salderen. Lever je na saldering netto meer stroom terug dan je afneemt? Dan ontvang je daar een netto terugleververgoeding voor.

Btw-teruggave zonnepanelen

Met de aanschaf van zonnepanelen neem je actief deel aan de energietransitie. Daarom geldt vanaf 1 januari 2023 op de aankoop en installatie van zonnepanelen 0% btw in plaats van 21% btw. Dit betekent dat je geen btw meer betaalt, en er dus ook geen sprake meer is van een btw-teruggave via de Belastingdienst. Is de datum van jouw factuur voor zonnepanelen vóór 1 januari 2023? Dan betaal je btw en kun je de btw terugvragen via de Belastingdienst.  

Wek je eigen stroom op met zonnepanelen

Wil je weten wat zonnepanelen jou opleveren? Onze adviseur geeft je graag vrijblijvend advies.

Vraag aanbod op maat aan

Al ruim 190.000 Greenchoice klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen zonne-energie omzetten in elektriciteit. Voor deze vorm van opwekking wordt alleen de zon gebruikt en dit maakt het een vorm van duurzame stroomproductie.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

De aanschaf van zonnepanelen is een flinke investering in je huis. Deze investering verdient zich snel terug en je bespaart direct op je energiekosten. We zetten de voordelen van zonnepanelen via Greenchoice voor je op een rij:

 • Verdien je investering in gemiddeld 5 tot 7 jaar terug
 • Uniek: 5 jaar opbrengstgarantie
 • Krijg 10 jaar systeemgarantie
 • Ieder moment inzicht in je stroomproductie via een mobiele app

Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel zonnepanelen kan ik kwijt op een plat dak?

Je kunt bij een plat dak iets minder dan de helft aantal zonnepanelen kwijt dan bij een schuin dak met dezelfde oppervlakte. Een voordeel van een plat dak is wel dat je de panelen altijd in de meest ideale richting kunt plaatsen.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een warmtepomp?

Het gemiddelde gasverbruik van een woning ligt op 1.169 m3 (Milieucentraal). Laten we dit afronden op 1.200 m3. Als je gas bespaart met een hybride warmtepomp kan dat oplopen tot 60% van het gasverbruik. Dat betekent dat je in dit voorbeeld maximaal 720 m3 gas bespaart. Van die 720 m3 gas verbruik je volgens een vuistregel 1,75x meer stroom. Dat betekent dat je dus 720 * 1,75 = 1.260 kWh meer stroom verbruikt met een warmtepomp. Als je bekijkt wat een huidig zonnepaneel gemiddeld opwekt is dat ongeveer 350 kWh, ofwel heb je 4 zonnepanelen nodig om het verbruik van een warmtepomp te compenseren.


Heeft dit antwoord geholpen?
Wat weegt een zonnepaneel?

Hoe zwaar een zonnepaneel is hangt af van welk soort paneel je kiest. Gemiddeld wegen de meeste panelen tussen de 20 à 25 kg per paneel (incl. bevestigingsmaterialen).


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoelang gaan zonnepanelen mee?

Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee! Greenchoice biedt een vermogensgarantie van 80% als je panelen van Greenchoice 25 jaar oud zijn.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe werken zonnepanelen?

De zonnecellen in een zonnepaneel bestaan meestal uit silicium, een halfgeleider. Zodra het zonlicht op de zonnecellen valt, worden elektroden in het silicium losgemaakt waardoor er spanning op de zonnecel komt te staan. Wanneer er meerdere zonnecellen achter elkaar geschakeld zijn, begint de stroom te lopen en ontstaat er gelijkstroom.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe groot is een zonnepaneel?

De meeste zonnepanelen hebben momenteel een formaat van 175 centimeter lang en 110 centimeter breed.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw woning, hangt natuurlijk af van je verbruik. Bijvoorbeeld bij een verbruik van 3.000 kWh per jaar, heb je 10 zonnepanelen nodig.

Er zijn andere factoren die ook een grote rol spelen, zoals een elektrische auto of een (hybride) warmtepomp. In dit geval tel je het meerverbruik bij je jaarverbruik op.

Om je te helpen bij een inschatting kun je een aanbod op maat aanvragen. Onze adviseurs helpen jou dan verder!


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe weet ik of mijn dak geschikt is voor zonnepanelen?

We kunnen op bijna alle daken zonnepanelen plaatsen. Het belangrijkste is dat je eigenaar bent van het dak en dat het dak in goede staat is.

In de volgende situaties is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen:

 • Asbest in het dak
 • Een plat dak bestaande uit bitumen met vastgedrukt grind
 • Een plat dak van golfplaten (schuin dak met golfplaten en/of damwand bedekking is wel mogelijk)
 • Een dak met schuinbitumen dakbedekking
 • Een dak met bedekking van riet
 • Een schuin dak met leien dakpannen
 • Daken van of met fels, zink, shingle, dakpanplaten, steeldeck, sedum
 • Ronde daken

Heeft dit antwoord geholpen?
Zijn er tussentijdse kosten bij zonnepanelen?

Dit is afhankelijk van welke omvormer je kiest. Een omvormer is het apparaat waarmee de opgewekte energie omgezet wordt in stroom. [Omvormers gaan bijvoorbeeld gemiddeld zo'n 12 jaar mee](https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/zonnepanelen-onderhouden-vervangen-of-wegdoen/#:~:text=De gemiddelde levensduur van een,vergelijken met de verwachte opbrengst.), en zullen dus tussentijds vervangen moeten worden. De kosten voor het vervangen verschilt, maar die liggen vaak tussen de €300,- en €600,-.


Heeft dit antwoord geholpen?
Hoe verzeker ik mijn zonnepanelen?

Laat je je zonnepanelen leggen op een woning die je hebt gekocht? Dan vallen je zonnepanelen meestal onder je opstalverzekering. Veel verzekeraars schrijven voor dat de zonnepanelen “aard- en nagelvast” aan het dak gemonteerd moeten zijn, voordat ze onder de opstalverzekering vallen. Neem contact op met je verzekeraar om zeker te weten dat jouw situatie gedekt is.


Heeft dit antwoord geholpen?

Wij helpen je graag

Telefoon

085 782 0051

Ma t/m vrij van 9:00 tot 16:00 uur.

Servicemelding

Servicemelding aanmaken

Onze afdeling Service staat voor jou klaar voor al je vragen en verzoeken over je (door Greenchoice geïnstalleerde) zonnepanelen.