Greenchoice levert 100% groene stroom, ook wel duurzame energie genoemd. Deze duurzame energie is zo veel mogelijk dichtbij opgewekt uit natuurlijke bronnen als zon en wind. Daar kun je volledig op vertrouwen. Groene keuzes maken wij graag. Want groen is goed. En écht groene en duurzame energie al helemaal. Duurzame energie in Nederland is steeds meer vanzelfsprekend. Al meer dan 600.000 klanten kiezen al voor onze groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Lees meer over

Wat is duurzame energie?

Maar wat verstaan wij dan precies onder duurzame energie? Duurzame energie is energie die is opgewekt uit onuitputtelijke bronnen. Denk hierbij aan windenergie, waterkrachtenergie en zonne-energie. Het voordeel van duurzame energie is dat bij het opwekken van duurzame energie aanzienlijk minder CO₂ vrijkomt.

Hoe vergaren wij duurzame energie?

Er zijn veel manieren om duurzame energie te vergaren. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Deze zetten zonlicht om in elektriciteit. Maar ook met windmolens wordt energie vergaard als het waait. Dit is ook duurzame energie. Daar houden wij bij Greenchoice van!

Greenchoice verkoopt en levert vanaf 2021 aan huishoudens geen stroom meer die is opgewekt door biomassa. Op deze pagina leggen we uit waarom.

Hoe weet je of het echt duurzame energie is?

Hoe weet je of de energie die jij krijgt ook echt daadwerkelijk duurzaam is? Greenchoice geeft jou die zekerheid via de garantie van oorsprong. Zo zie je duidelijk waar je duurzame energie vandaan komt. Ons stroometiket 2021 laat jou zien uit welke bronnen onze duurzame energie komt. In het etiket vind je de herkomst van onze duurzame energie, uitgesplitst in één helder overzicht.

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 550.000 klanten gingen je voor

Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4 6628 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg