Duurzame stroom van Greenchoice

Greenchoice levert 100% groene stroom, ook wel duurzame stroom genoemd. Deze duurzame stroom is zo veel mogelijk dichtbij opgewekt uit natuurlijke bronnen als zon en wind. Daar kun je volledig op vertrouwen. Groene keuzes maken wij graag. Want groen is goed. En écht groene en duurzame stroom al helemaal. Duurzame stroomin Nederland is steeds meer vanzelfsprekend. Al meer dan 600.000 klanten kiezen al voor onze groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Wat is duurzame stroom?

Maar wat verstaan wij dan precies onder duurzame stroom? Duurzame stroom is stroom die is opgewekt uit onuitputtelijke bronnen. Denk hierbij aan windenergie, waterkrachtenergie en zonne-energie. Het voordeel van duurzame stroom is dat bij het opwekken van duurzame stroom aanzienlijk minder CO₂ vrijkomt.

Hoe vergaren wij duurzame stroom?

Er zijn veel manieren om duurzame stroom te vergaren. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Deze zetten zonlicht om in elektriciteit. Maar ook met windmolens wordt stroom vergaard als het waait. Dit is ook duurzame stroom. Daar houden wij bij Greenchoice van!

Greenchoice verkoopt en levert vanaf 2021 aan huishoudens geen stroom meer die is opgewekt door biomassa. Op deze pagina leggen we uit waarom.

Hoe weet je of het echt duurzame stroom is?

Hoe weet je of de stroom die jij krijgt ook echt daadwerkelijk duurzaam is? Greenchoice geeft jou die zekerheid via de garantie van oorsprong. Zo zie je duidelijk waar je duurzame stroom vandaan komt. Ons stroometiket 2022 laat jou zien uit welke bronnen onze duurzame stroom komt. In het etiket vind je de herkomst van onze duurzame stroom, uitgesplitst in één helder overzicht.

Bij Greenchoice kies je altijd voor écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor