Header image

Greenchoice
thuisladen:
keuzehulp

Zie je door de bomen de laadpunten niet meer?

 • Gebruik de thuislader keuzehulp
 • Ontvang persoonlijk advies
 • 1 jaar installatiegarantie

Zie je door de bomen de laadpunten niet meer?​

Selecteer de juiste thuislader voor jouw thuissituatie. Met onze keuzehulp vergelijk en selecteer je in vier stappen de juiste thuislader. Je bepaalt zelf of je een vrijblijvende offerte wilt ontvangen. Als je vragen hebt, dan helpen wij je graag verder.

Ga naar de keuzehulp
Een thuislader van Greenchoice
 1. 1
  Vul de keuzehulp in
 2. 2
  Ontvang een vrijblijvende offerte
 3. 3
  Wij regelen de installatie
 4. 4
  1 jaar installatiegarantie
Veelgestelde vragen
Hoe werkt de keuzehulp?
Je selecteert een elektrische auto en geeft aan hoeveel km je op jaarbasis rijdt. Afhankelijk van jouw specifieke situatie (netaansluiting en meterkast) geven we inzicht in de impact van bijvoorbeeld netverzwaring op de maximale laadsnelheid. Vervolgens vergelijk en selecteer je de gewenste thuislader. Hierna ontvang je een eerste inschatting van de installatiekosten. Wil je een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Hiervoor stellen wij je nog een aantal vragen en vragen wij je om je contactgegevens.
Wat gebeurt er als ik een aanvraag indien via de keuzehulp?
Wij beoordelen je aanvraag voor een thuislader met ons team van specialisten. Als de gevraagde informatie compleet is, ontvang je binnen een aantal werkdagen een definitieve offerte via e-mail. In deze e-mail vind je een verzoek om de offerte goed te keuren. Nadat je de definitieve offerte hebt goedgekeurd, zullen wij contact met je opnemen om de installatie verder in te plannen. Uiteraard zijn wij per email bereikbaar voor vragen (groenemobiliteit@greenchoice.nl).
Waar vind ik een overzicht van mijn keuzehulp?
Op je computerscherm (bijv. laptop) vind je het financiële overzicht rechts op je scherm. Op tablet of mobiel vind je het overzicht linksboven onder het menu.
Wat gebeurt er als ik akkoord ga met de offerte?
Als je akkoord gaat met de offerte, dan nemen wij contact met je op om de installatie in te plannen op een door jou gewenste dag.
Hoelang duurt het voordat de thuislader wordt geïnstalleerd?
Als je akkoord hebt gegeven op de definitieve offerte, kunnen we meestal binnen 3 weken installeren.
Hoe stel ik vragen over de keuzehulp?

Waarom een thuislader van Greenchoice?

Al je energie onder 1 dak, wel zo makkelijk!
We helpen jou tijdens het gehele proces.
Onze thuisladers worden aangeboden inclusief installatie.
Er zijn geen verborgen kosten of verplicht abonnement.

Ben je klaar om jouw thuislader te selecteren?​

Ja, zeker!

Een offerte aanvragen is geheel vrijblijvend

Laden bij lage energietarieven

Slimme apparaten helpen je om je energiebehoefte te managen. Door ze flexibel aan te sturen wordt het energieverbruik in je huishouden verder geoptimaliseerd. In de toekomst zullen slimme apparaten centraal aangestuurd worden door een Home Energy Management System (HEMS). Gelukkig kunnen thuisladers nu vaak al flexibel worden aangestuurd door middel van apps.

Je laadt via de app informatie achter over je energiecontract, waarna automatisch de meest gunstige momenten worden gekozen om je elektrische auto op te laden. Er wordt automatisch rekening gehouden met de beschikbaarheid van (eigen) zonne- en windenergie en de piekmomenten worden vermeden.

Een voorbeeld van zo’n app is JEDLIX. Greenchoice en JEDLIX werken hierin samen. Wil je weten of jouw elektrische auto en/of thuislader ook via JEDLIX flexibel kan worden aangestuurd?

Flexibel met thuisladen

Met een thuislader ontstaan er meer mogelijkheden om flexibele keuzes te maken. Zo kun je ervoor kiezen om overdag direct je zelf opgewekte energie in je auto te laden. En kies je er 's avonds voor om juist na de avondpiek te starten met laden. Je kiest daarmee zelf wanneer je jouw auto oplaadt. Rondom de aanschaf van je thuislader heb je misschien nog vragen. Wij staan daarom even stil bij de belangrijkste vragen over je nieuwe thuislader.

Aansturing

De essentie van slim(mer) laden is dat het tijdstip én de snelheid van laden slimmer wordt aangestuurd. Laden op het juiste moment, mét de juiste laadsnelheid waarbij je optimaal gebruik maakt van zelf opgewekte duurzame stroom. Het aansturen hiervan kan op verschillende manieren. Het kan simpelweg door de app van je auto of thuislader zo in te stellen door juist te laden ná de avondpiek, of tussen zonsopkomst en zonsondergang. Verder optimaliseren kan, waarbij je thuislader dynamisch wordt aangestuurd via een directe connectie met je slimme meter.

Connect

Voordat je gebruik kan maken van je thuislader, dient deze te worden verbonden met het internet. Onze installateur verbindt de thuislader aan het internet via wifi of eSim. Is de verbinding tot stand gebracht, dan kun je direct samen de status van de thuislader controleren. Download vervolgens de app van de fabrikant, maak een account aan en krijg direct de controle over je thuislader. Onze installateur helpt je op weg. Zo regel je via de app wie toegang krijgt tot je thuislader, hoe je een laadkabel vergrendelt, stel je de laadsnelheid in, etc. De fabrikant van de thuislader zorgt tijdens het gebruik voor over the air software updates.

Bidirectioneel

Je auto als thuisaccu? Er zijn elektrische auto’s waarmee bidirectioneel geladen kan worden. Het kunnen opladen én ontladen van een batterij biedt natuurlijk veel potentieel. Dit krijgt ook onze aandacht. Toch is de keuze in bi-directionele thuisladers nog zeer beperkt en daarom nog niet opgenomen in ons assortiment thuisladers.

Toegang

De toegang tot de thuislader wordt ingeregeld via de app, portal of key. Wie toegang krijgt tot je thuislader, bepaald de persoon die de lader via de app heeft geregistreerd. Ben je dat zelf, dan beheer je via de instellingen van de app wie toegang heeft tot de thuislader. Daarbij kan ook gewerkt worden met zogenaamde keys, waarmee via een ingebouwde RFID-lezer de mogelijkheid wordt gegeven om een sessie via deze thuislader te starten of stoppen.

Laadpas

De Greenchoice laadpas is primair bedoeld om te gebruiken bij publieke laadpunten. Toch kun je met je Greenchoice laadpas ook thuis een sessie te starten en te stoppen. Hiervoor stel je de Greenchoice laadpas in als key. Is de key goed ingesteld via de app van de fabrikant, dan fungeert de RFID-chip in de Greenchoice laadpas om de laadsessie te starten. Je start de sessie door de Greenchoice langs de ingebouwde RFID-lezer van de thuislader te swipen.

Verreken

Om zakelijke sessies automatisch te verrekenen, heb je een abonnement nodig die is gekoppeld aan je thuislader. Laadsessies zijn dan ook voor je werkgever inzichtelijk en worden direct worden vergoed. Wil je samen de mogelijkheden verkennen? Mail ons even via groenemobiliteit@greenchoice.nl.

Kom je er toch niet uit?

Wij denken graag met je mee. Stuur ons een e-mail.

Mail ons