Jouw vragen over laadpalen beantwoord

Meest gestelde vragen over laadpalen thuis beantwoord

Een laadpaal voor thuis laadt je auto op, maar er zijn veel opties voor iedere situatie. Is je meterkast groot genoeg? Moet de lader op een paal of aan de muur? Wil je een lader met vaste kabel? Op deze pagina worden beantwoorden wij de meest gestelde vragen omtrent een laadpaal thuis.

Direct naar

Heb ik loadbalancing nodig?

Een lader heeft veel stroom nodig om de auto op te laden. Vanuit je stroomaansluiting kan je maar een bepaalde hoeveelheid stroom op een bepaald moment vragen. Als je in de woning een elektrische kookplaat, wasmachine, droger en koelkast hebt, dan kan het zo zijn dat je de meterkast overlaadt als je de lader aansluit. Om te voorkomen dat de stoppen eruit slaan, kan je loadbalancing nemen bij de lader. Wij raden dit in alle gevallen aan. Met een loadbalancing module houdt de lader rekening met de rest van de woning qua stroom verbruik, zodat je altijd efficiƫnt je auto oplaadt. Met onze laders en jouw normale woonaansluiting laadt je met 11kW. Dit is net zo snel als publiek laden op straat!

Kan ik laden op mijn opgewekte energie?

Ook kan je door een loadbalancing module met sommige laders laden op je eigen zonnestroom! De loadbalancing module kijkt dan hoeveel opwek er is en stemt het vermogen van de lader hierop af. Hiervoor is het wel belangrijk dat de zonnepanelen genoeg vermogen hebben om de drempelwaarde van de lader te halen. Ook moet de opwek op dezelfde fases plaatsvinden als het laden. Al onze aangeboden laders hebben een loadbalancing module en een zon stand.

Kan ik een lader aansluiten op mijn meterkast?

Je meterkast kan aangesloten zijn op het net met 1 fase  of 3 fasen. De meeste auto's laadt je het snelst op met een 3-fasen-aansluiting. Heb jij in de woning een 1-fase-aansluiting? Geen probleem! Wij kunnen tijdens het installeren van de lader de meterkast voorbereiden op een nieuwe 3-fasen-aansluiting. Je moet dan nog wel zelf bij de netbeheerder een nieuwe 3-fasen meter aanvragen. Daarna laadt je je auto zo efficiĆ«nt mogelijk op. Een 3-fasen-aansluiting is ook aan te raden als je ook op andere manieren meer stroom wilt gaan gebruiken, bijvoorbeeld met een (hybride) warmtepomp.

Wat is het verschil tussen een stopcontact en vaste kabel lader?

Laders zijn er wat kabel betreft in twee varianten: met vaste kabel of met een stopcontact. Bij een stopcontact versie moet je zelf een laadkabel meenemen en in de lader en auto steken, voordat je kan laden. Bij een lader met vaste kabel steek je direct de kabel van de lader in de auto en hoef je zelf niets mee te nemen. Een vaste kabel is wat makkelijker, maar vaak is de lader ook iets duurder.

Hoe zorg ik dat ik thuis met een laadpas van de zaak kan laden?

RFID is een manier om een laadpas te lezen. Dit is een optie in je autolader waarmee je de lader op "slot" kan zetten. Als je lader een RFID-lezer heeft, kan je via de app een pas scannen als "sleutel" om de lader mee open en dicht te zetten. Zo kan je voorkomen dat voorbijgangers zomaar jouw lader gebruiken.

Wil je thuis laden met een laadpas? Dan heb je een RFID-lezer nodig in combinatie met een backoffice abonnement. De RFID-lezer in de lader registreert dan de laadpas en je betaalt de kosten van de laadsessie met het abonnement.

Kan mijn lader op de muur?

De lader moet ergens aan bevestigd worden. Je kan ervoor kiezen om de lader ergens op de oprit op een paal te plaatsen. Wij kunnen de paal voor je leveren, zodat de lader stevig staat en door weer en wind blijft staan. Als het uitkomt kan je de lader ook aan de muur ophangen. We boren in de muur de ophangpunten. Beide mogelijkheden zijn even sterk. Qua kosten is een installatie aan de muur goedkoper, je hoeft dan namelijk geen paal aan te schaffen en vaak is ook de afstand van de kabels korter.

Wat gebeurt er als tijdens de installatie iets niet goed gaat?

Onze installateurs doen hun uiterste best om iedere installatie weer een succes te maken, maar we zijn allemaal mensen. Er kan tijdens een installatie van alles fout gaan. Net als dat iedere klus weer maatwerk is, is iedere probleemoplossing ook maatwerk. Wij horen het graag als de installatie niet goed is verlopen. We zoeken tot op de bodem uit wat het probleem is en organiseren een passende oplossing.

Moet ik weer betalen als ze terug moeten komen om de installatie af te ronden?

Geen zorgen! De kosten lopen niet op als we door een installatiefout terug moeten komen. Wij hebben samen de prijs op de offerte afgesproken. Alleen als de situatie op de dag van installatie anders blijkt dan vooraf afgesproken, moeten we de offerte aanpassen. Hierover is duidelijk contact, voordat de kosten oplopen. Zie voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Zit er garantie op de lader of installatie?

Natuurlijk! Onze installateurs bieden altijd op basis van de werkzaamheden garantie. Verder zit er vanuit de fabrikant garantie voor 2 jaar op het laadpunt. 

Kom je er toch niet uit? Wij denken graag met je mee.

Mail ons

mobiliteit@greenchoice.nl

We reageren zo snel mogelijk op je e-mail