Installatie laadpaal

Altijd je auto kunnen laden op je eigen parkeerplaats? Met je eigen laadpaal heb je altijd plek.

Wil jij ook altijd kunnen laden, zonder dat je hoeft op te letten of er genoeg plek is? Met onze laadpalen kan je zelfs je zonne-energie beter gebruiken. De installatie van een laadpaal gaat niet vanzelf, we leggen graag uit wat het inhoudt. 

Inhoudsopgave

Vereisten voor het plaatsen van een laadpaal

Voordat we over kunnen gaan tot de installatie is het belangrijk dat we precies weten wat de werkzaamheden inhouden. Hiervoor zijn de volgende zaken belangrijk:

  • De locatie van de lader
  • De aansluiting in de meterkast
  • Het kabeltraject
  • Eventuele obstakels, zoals een kruipruimte of muren
  • Eventuele extra opties

Altijd een laadplek op eigen grond

Wij plaatsen laadpalen alleen op eigen grond. Zo hoef je dus nooit vergunningen aan te vragen bij de gemeente voor de werkzaamheden. In de meeste gemeentes mogen er geen laadkabels over de stoep liggen, wij raden altijd aan om de lader bij de parkeerplaats op eigen grond te plaatsen. Wij denken graag met je mee wat een handige locatie is!

Gegarandeerd een veilige meterkast

Een laadpaal werkt met een grote stroomsterkte. Daarom is het erg belangrijk dat je meterkast veilig is. Wij sluiten de laadpaal dus altijd op een losse groep aan, zodat de rest van de meterkast geen last heeft van de mogelijke warmte. Is je meterkast verouderd? Dan vernieuwen wij dit graag tijdens de installatie, wel zo gemakkelijk en veilig. 

Nette installatie

Om de lader in de meterkast aan te sluiten, moeten we een kabeltraject aanleggen vanuit de meterkast naar de lader. Zit de meterkast aan de buitenmuur? Dan kunnen we via een simpele muurdoorboring naar buiten. Zit de meterkast niet aan de buitenmuur? Dan moeten we vaak via de kruipruimte de kabels naar buiten krijgen, hiervoor is het belangrijk dat de kruipruimte droog en toegankelijk is. Wel zo veilig voor onze installateurs.

Niet genoeg stroom?

Vanuit je netbeheerder heb je een bepaalde aansluiting gekregen, 1- of 3-fase. Bij een 1-fase aansluiting kan het voorkomen dat er te weinig stroomsterkte in huis is, om de auto snel op te kunnen laden. Wij kunnen tijdens de installatie je meterkast voorbereiden op een 3-fase aansluiting. De netbeheerder moet dan nog langskomen om de meter te wisselen naar 3-fase, hiervoor moet je dan zelf een afspraak met de netbeheerder maken.

Vragen? Wij helpen je graag

E-mail

Mail ons
Stuur ons vooral een mail met je vraag. Wij helpen je graag verder.