Installatie laadpaal

Altijd je auto kunnen laden op je eigen parkeerplaats? Met je eigen laadpaal heb je altijd plek.

Start je aanvraag

Hoe verloopt de installatiedag?

Het is eindelijk zover, je laadpaal wordt geïnstalleerd! Ben je benieuwd wat je te wachten staat? Wij leggen het graag uit.

Stap 1
Goede voorbereiding
Onze monteurs bereiden de installatie zo goed mogelijk voor. Zo zorgen ze ervoor dat ze alle benodigde materialen bij zich hebben en weten welke afspraken met jou in het aanbod op maat zijn gemaakt.
Stap 2
Aanvang van de installatiedag
Voordat de monteurs bij jou thuis aan de slag gaan, neemt de hoofdmonteur de installatie met je door. Hij legt uit hoe ze die dag te werk gaan en jullie nemen samen de kabelroute door.
Stap 3
De installatie begint
De monteurs starten de werkzaamheden in de woning. Het kan voorkomen dat de situatie bij jou thuis toch anders is dan werd verwacht. Als dit het geval is, dan neemt de monteur met ons contact op. Vervolgens nemen wij met jou contact op om de eventuele aanpassingen en/of het meerwerk te bespreken.
Stap 4
De werkzaamheden
De lader wordt geplaatst, het kabeltraject wordt gelegd, het systeem wordt aangesloten op de meterkast en er wordt verbinding gemaakt met een app als dit van toepassing is. Het kan zijn dat de stroom er ongeveer een kwartier af moet tijdens het werk in de meterkast.
Stap 5
Uitleg over de installatie
De werkzaamheden zijn afgerond en alles wordt netjes opgeruimd. De hoofdmonteur neemt, aan de hand van het zogenaamde opleverdocument, met je door wat ze hebben gedaan. Ook geeft de monteur je een korte uitleg hoe de lader (en de eventuele app) werkt en test de lader samen met je.

Goed om vooraf te weten

 1. 1
  Parkeerruimte
  In verband met het uitladen van de materialen is het belangrijk dat de installateurs hun werkbus dichtbij de woning kunnen parkeren.
 2. 2
  Tekenbevoegdheid
  Er moet een tekenbevoegd persoon aanwezig zijn voor het bespreken van eventuele bijzonderheden en de oplevering.
 3. 3
  Vrije ruimte
  Maak de werkruimtes vrij, denk hierbij aan de meterkast en de plek waar de omvormer komt. Dan kunnen onze monteurs direct aan de slag.
 4. 4
  Wifi-gegevens
  Zorg dat je jouw Wifi-gegevens (wachtwoord en loginnaam) bij de hand hebt. Met deze gegevens kan de monteur de lader aan het internet koppelen.
 5. 5
  Meterwissel
  Laat je ook je meterkast verzwaren? Zorg dat je de nieuwe meter al bij de netbeheerder aanvraagt. De meterwissel van de netbeheerder vindt plaats na de laadpaal installatie

Kom je er toch niet uit? Wij denken graag met je mee.

Mail ons

mobiliteit@greenchoice.nl

We reageren zo snel mogelijk op je e-mail