Energie
besparen

  • Ontdek hoe jij kunt besparen
  • Verduurzaam je woning
  • Bespaar op je energierekening

Energie besparen in huis kan een hele opgave lijken. Maar wat als we je uitleggen hoe leuk dat kan zijn en dat besparen op energie en gas helemaal niet zo veel tijd, geld en energie kost? En zelfs een hoop oplevert, voor jezelf en voor het milieu? Bij Greenchoice helpen we je graag om stappen te zetten voor een betere wereld. Want samen staan we sterker en maken we Nederland groener.

Hoe bespaar je energie?

Voordat je actie gaat ondernemen om te besparen, wil je natuurlijk weten hoeveel energie je nu gebruikt. En waar je op kunt besparen. Met de Greenchoice app heb je altijd inzicht in je energieverbruik. Weten hoeveel energie je per dag, week, maand of jaar gebruikt? Met de Greenchoice app heb je altijd en overal inzicht in je energieverbruik en de bijbehorende kosten. 

Gemiddeld energieverbruik per huishouden

Jouw energieverbruik is het aantal kilowattuur stroom en kubieke meter gas dat je in een bepaalde periode hebt afgenomen van jouw leverancier. Het verbruik wordt gemeten op basis van twee meterstanden en dit kan met een slimme meter automatisch gedaan worden. Het verschil tussen die meterstanden is jouw verbruik in die periode. Met het maandelijkse verbruiksoverzicht vergelijk je je verbruik met de rest van Nederland, gebaseerd op een gemiddeld energieverbruik per huishouden.

Stroom (KwH)
Gas (m3)
Gemiddeld Nederland
3500
1600
1-persoons huishouden
1500
1100
2-persoons huishouden
2500
1100
3-persoons huishouden
4000
1500
4-persoons huishouden
4500
1750
5-persoons huishouden
5000
2000

Energieverbruik verminderen

Wil je jouw energieverbruik verminderen omdat je stroom- en/of gasverbruik hoger is dan gemiddeld Nederland, omdat je geld wilt besparen, of voor het klimaat? Met onze gratis woningscan zie je snel en eenvoudig welke maatregelen mogelijk zijn om jouw woning te verduurzamen. Voor iedere woning en ieder budget is er wel een geschikte maatregel. Zo kun je met goede isolatie tot wel 30 procent besparen op je gasverbruik en ook een warmtepomp scheelt honderden euro’s per jaar op je energierekening. 

Isolatie

Bespaar met isolatie tot 30% op gas
  • Bespaar op je energierekening

Woningscan

Maak je woning duurzamer
  • Gratis online woningscan

Warmtepomp

Duurzaam alternatief op aardgas
  • Bespaar tot €500 per jaar

Energie besparen tips

Met kleine stapjes kom je een heel eind in de goede richting. Zet bijvoorbeeld de verwarming iets lager en trek lekkere warme sokken en een dikke trui aan. Iedere graad scheelt 6 procent aan energieverbruik. Behalve voor verwarming van je huis gebruik je je cv-ketel ook voor het opwarmen van je water. Door je was te doen op een lagere temperatuur en wat korter te douchen, kun je flink besparen op gas en energie. Op de Greenchoice blog vind je allerlei leuke tips om minder of slimmer energie te gebruiken.

Energie besparen terwijl je thuiswerkt

Door de huidige omstandigheden moeten we veel vanuit huis werken. Het kan dat je meer gaat verbruiken wanneer je de hele dag thuis bent. Gelukkig vallen er een aantal makkelijke maatregelen te treffen, waardoor jouw extra energieverbruik beperkt blijft.

Wat is een smart home?

De voornaamste voordelen van smart home producten zijn dat ze jouw leven makkelijker maken, de veiligheid en het comfort van je woning verbeteren en vaak helpen ze je ook bij het besparen van energie. Hieronder laten wij je kennis maken met onze favoriete smart home producten.

Hoe bespaar ik het beste water?

Om de aarde leefbaar te houden is het belangrijk om bewust om te gaan met waterverbruik, zodat er ook in de toekomst genoeg is voor iedereen. Met behulp van onze tips voor het besparen van water, zorgen we samen voor een bijdrage aan een duurzamere wereld!

Bespaar energie door je huis te isoleren

Het isoleren van je woning is een van de meest efficiënte manieren om je te helpen besparen. Hier wordt uitgelegd wat de opties zijn en waar rekening mee moet worden gehouden als je ervoor kiest om je huis te isoleren.

Wat staat er in een duurzame keuken?

Met eenvoudige ingrepen als je bijkeuken isoleren bespaar je een hoop energie. Een ecologische keuken is daardoor niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Kan ik subsidie krijgen als ik mijn huis duurzaam verbouw?

Ben je van plan om binnenkort aanpassingen aan je woning te maken die de woning verduurzamen? Er zijn een aantal andere subsidies beschikbaar voor woningeigenaren die hun huis willen verduurzamen. Wij leggen graag uit welke dat zijn.
Logo Greenchoice Greenchoice
4,5 5
Greenchoice 4 5879 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg