Een vloer isoleren: maak ik kans op subsidie?

Subsidie voor vloerisolatie

Met het isoleren van een vloer draag je bij aan een duurzamere wereld én ben je op termijn goedkoper uit. Dat neemt niet weg dat vloerisolatie aanbrengen eerst een investering vereist. Gelukkig biedt de overheid verschillende subsidiemogelijkheden waar je gebruik van kunt maken als je ervoor kiest om je vloer te isoleren. We nemen ze hieronder met je door.

Inhoudsopgave

ISDE-subsidie

Wist je dat je een deel van de isolatiekosten kunt opvangen met subsidieregelingen? Je kunt gebruik maken van de Investeringssubsidie Duurzaam Energie (ISDE). In 2023 krijg je met deze regeling tot ongeveer 15% subsidie terug op de kosten. Dit geldt bij al één isolatiemaatregel.

Neem je een tweede duurzame maatregel binnen een jaar? Dan verdubbelt de subsidie voor je isolatie. Een duurzame maatregel kan een tweede soort isolatie zijn, maar ook bijvoorbeeld de aankoop en installatie van een warmtepomp, een aansluiting aan een warmtenet of overgaan op elektrisch koken.

Voor vloerisolatie geldt een subsidie van €5,50 per vierkante meter met een minimum van 20 vierkante meter. Kies je voor bodemisolatie? Dan geldt een subsidie van €3 per vierkante meter met eenzelfde minimum. Je vindt de specifieke voorwaarden op de website van de RVO.

De stap nemen naar een energiezuinige woning met isolatie?

Binnen een week neemt onze isolatiepartner contact met je op voor een vrijblijvende offerte. 

Vraag een offerte aan