Groen bezig met zonnepanelen

Ben jij er klaar voor om, net als steeds meer Nederlanders, te kiezen voor écht groene stroom? Dan passen zonnepanelen perfect bij jou. Zo wek je zelf 100% eigen stroom op en beperk je jouw afhankelijkheid van het energienetwerk. En dat wordt beloond! Investeren in duurzame zonnepanelen van Greenchoice bespaart jou niet alleen veel geld, je geniet ook van financiële voordelen die vergelijkbaar zijn met een subsidie. Een extra motivatie voor jouw groene keuze!

Inhoudsopgave

Bestaat er subsidie op zonnepanelen?

Onze overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door duurzame consumenten. Een landelijke subsidie op zonnepanelen bestaat niet meer, maar er is wel een voordelige regeling. Je kunt namelijk btw terugvragen van:

  • het aankoopbedrag van de zonnepanelen
  • de installatiekosten van de zonnepanelen

In veel gevallen betekent dit een veel voordeligere oplossing dan de oude subsidieregeling voor zonnepanelen, omdat het terug te krijgen bedrag afhankelijk is van hoeveel zonnepanelen jij laat plaatsen. Dat betekent dat je meer voordeel krijgt bij het plaatsen van meer panelen. Zo wordt jouw investering in zonnepanelen behapbaar en ben jij lekker groen bezig.

Overige financiële voordelen

Als zonnepaneleneigenaar zijn er verschillende financiële voordelen. Lees hieronder meer over de salderingsregeling, btw-teruggave en opbrengst van zonnepanelen.

Salderingsregeling - Btw-teruggave - Opbrengst

Bij Greenchoice kies je altijd voor
écht groene stroom en bosgecompenseerd gas.

Bekijk onze tarieven

Al ruim 600.000 klanten gingen je voor

Veelgestelde vragen

Via de overheid kun je geen subsidie meer aanvragen voor zonnepanelen. Soms geven regionale overheden zoals gemeente of provincies nog wel subsidie. Informeer daarvoor bij je gemeente of provincie of ga naar de Energiesubsidiewijzer.