De installatie van je zonnepanelen

 • Veilige installatie van het systeem door vakbekwame installateurs
 • Aansluiting van het systeem op de meterkast
 • 10 jaar installatiegarantie op de hele installatie

Voorspoedige installatie

De installatie van zonnepanelen is eenvoudig en wordt doorgaans binnen een dag op je dak geplaatst en aangesloten. Wij bereiden de installatie zo goed mogelijk voor. Het is belangrijk dat ook jij goed bent voorbereid! Bekijk de video om een indruk te krijgen over het verloop van de installatiedag. Daarnaast lees je hieronder een aantal zaken om vooraf rekening mee te houden.

Goed om vooraf te weten

 • In verband met het uitladen van de (zware) materialen is het belangrijk dat de installateurs hun werkbus met eventueel aanhanger dichtbij de woning kunnen parkeren.

 • Zorg voorafgaand aan de installatie dat je meterkast geschikt is. Dit houdt in dat er in de meterkast een hoofdschakelaar aanwezig is en dat er per vier groepen minimaal één aardlekschakelaar is geïnstalleerd.

 • Er moet een tekenbevoegd persoon aanwezig zijnvoor het bespreken van eventuele bijzonderheden en de oplevering.

 • Maak de werkruimtes vrij, denk hierbij aan de meterkast en de plek waar de omvormer komt. Dan kunnen onze monteurs direct aan de slag.

 • We verwachten dat je minimaal 5 dakpannen op voorraad hebt. Als het dak ouder is, hebben we er mogelijk meer dan 5 nodig. Eventueel kun je ze bij de buren lenen als zij dezelfde dakpannen hebben.

 • Krijg je een omvormer van Growatt? Bij de router wordt een klein kastje geplaatst om de omvormer aan de meterkast te verbinden. Hiervoor is een vrij stopcontact nodig.

 • Zorg dat je jouw Wifi-gegevens (wachtwoord en loginnaam) bij de hand hebt. Met deze gegevens kan de monteur de omvormer aan het internet koppelen.

 • We vinden veilig werken heel erg belangrijk. Dat betekent dat we op de dag van de installatie beoordelen of er veilig gewerkt kan worden. Weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw of harde wind, kunnen voor een onveilige werksituatie zorgen. Is het niet veilig om het dak op te gaan? Dan worden de werkzaamheden (gedeeltelijk) op een ander moment uitgevoerd.

Hoe verloopt de installatiedag?

Stap 1
Goede voorbereiding

Onze monteurs bereiden de installatie zo goed mogelijk voor. Zo zorgen ze ervoor dat ze alle benodigde materialen bij zich hebben en weten welke afspraken met jou in het aanbod op maat zijn gemaakt.

Stap 2
Aanvang van de installatiedag

Voordat de monteurs bij jou thuis aan de slag gaan, neemt de hoofdmonteur de installatie met je door. Hij legt uit hoe ze die dag te werk gaan en jullie nemen samen de kabelroute door.

Stap 3
De installatie begint

De monteurs starten de werkzaamheden op het dak en in de woning. Het kan voorkomen dat de situatie bij jou thuis toch anders is dan werd verwacht. Als dit het geval is, dan neemt de monteur met ons contact op. Vervolgens nemen wij met jou contact op om de eventuele aanpassingen en/of het extra meerwerk te bespreken.

Stap 4
De werkzaamheden

De zonnepanelen worden geplaatst, het kabeltraject wordt gelegd, het systeem wordt aangesloten op de meterkast en er wordt verbinding gemaakt met het monitoringsplatform. Het kan zijn dat de stroom er ongeveer een kwartier af moet tijdens het werk in de meterkast.

Stap 5
Uitleg over de installatie

De werkzaamheden zijn afgerond en alles wordt netjes opgeruimd. De hoofdmonteur neemt, aan de hand van het zogenaamde opleverdocument, met je door wat ze hebben gedaan. Hij laat zien hoe de panelen op je dak zijn gelegd en legt uit hoe alles werkt. Het is belangrijk dat het opleverdocument, dat nodig is voor de administratieve afronding, door jou wordt ondertekend.

Na de installatie

Het installatieteam laat ons weten hoe de installatie is verlopen. Zodra we alle gegevens hebben verwerkt en gecontroleerd, is de oplevering compleet en kan het opwekken van groene energie echt beginnen. Maar let op, er zijn nog een aantal vervolgstappen. Lees verder om te weten welke stappen je nog moet nemen.