Een groot deel van de energierekening bestaat uit overheidsheffingen. Dit is energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE) en vermindering energiebelasting. Deze kosten betaal je aan Greenchoice en wij dragen dit direct af aan de overheid. Wij leggen je graag uit hoe het precies zit.

Lees meer over

Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie

De energiebelasting is door de overheid ingevoerd om verbruikers te stimuleren zuiniger om te gaan met energie. En om de investering in duurzame energie te stimuleren is de opslag duurzame energie en klimaattransitie ingevoerd. Hiermee investeert de overheid in de ontwikkeling van duurzame energie. Voor beide heffingen betaal je over elke kilowattuur (kWh) stroom en iedere kubieke meter gas (m3) een vast tarief.

Vermindering energiebelasting

Gelukkig is er ook een vermindering op je energiebelasting: een deel van jouw energieverbruik is onbelast. Elk huishouden ontvangt per jaar €527,17 heffingskorting (inclusief btw). Deze vermindering wordt afgetrokken van je jaarnota.

Meer weten over dit onderwerp? Lees dan snel meer over de overheidsheffingen van 2020 en een uitleg hoe de rest van de energiekosten zijn opgebouwd.

Logo Greenchoice Greenchoice
5 5
Greenchoice 4,1 5695 https://www.greenchoice.nl/images/logo.svg